Bölüm 7: Yoksa Allah Belanı mı Verdi?

931 77 10
                                    

Belki binlerce hata yapmışsındır. Defalarca "Ben bunu nasıl yaparım?" diye düşünüp durursun. Gözlerinin önünden geçer anlamsız günahların, hataların..

Derin bir nefes alırsın, sonra tüm günahlarına bir Estağfurullah çekersin...


-Teşbihte Hata Olmaz- Hani kedi sütünü döker de masum masum bakar ya gözüne.. Aynı onun gibi.. Hayalhanem'de Başkan'ı (kedi) önünden mamasını aldım da bir gün nasılda bakmıştı gözlerimin içine..


Yüzlerce hatayı yaparsın da, af dilersin... Yanlışını anlarsın. Kaderin adalet ettiğini anlarsın. O zaman düğüm çözülür.

Birde, hatasına sahip çıkan bir tipte olmak var. İşte o cehennem çukuruna yuvarlanmak gibi bir şey. Hatayı anlamamakta başlı başına bir Allah Belası bir duygu!


"Şeytanın mühim bir desisesi, insana kusurunu itiraf ettirmemektir. - Ta ki istiğfar (tövbe) ve istiaze (bağışlanma) yolunu kapasın." Bediüzzaman

"Evet, şeytanı dinleyen bir nefis kusurunu görmek istemez." - Bediüzzaman


Hemen içimizden "Ama buda bana bunu demişti", "Bana haksızlık yapıldı!" "Ben haklıyım" gibi cümleler kuruyoruz sanırım. Evet görünürde size zulmediyorlar gibi görünüyor. Halbuki bediüzzaman diyor ki, "Beşer zulmetti, kader adalet etti."


Evet...


Bu yazıyı okuyan güzel insan... "Onun..Bunun" ne dediğinine bakma.. 2 Rekat tövbe namazını kıl.. Bir daha yapmayacağım de... Derin bir nefes al..


Çünkü sen karanlıklar içerisindeki tövbelere lâyıksın...


24 Haziran 2015 - Sabahı..




You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 24, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Her şey DAVA Uğruna..Where stories live. Discover now