Bölüm 22

3.2K 213 31
                                    

George, Hayatında ilk defa böyle bir deliksiz uyku çekmişti. Chloe ondan önce uyanmış ve kahvaltı hazırlamıştı. Sonra birlikte kahvaltı edip Chloe hastaneye George'da Gardiner'le buluşmak için polis merkezine gitmişlerdi. Sonra da Gardiner ve George, buluşmayı planladıkaları adamın geleceği yere giderek beklemeye başlamışlardı.

George elindeki kahve bardağını arabanın camını açarak çöp kutusuna fırlatıp ''Basket.''diye bağırdı.

''Çocuk gibi oyun oynamayı bırak George.''

George kolundaki saatte bakarak''Canım sıkıldı. Yarım saattir arabanın içinde gelecek olan adamı bekliyoruz. Doğru adres verdiğine emin misin?''

''Salak değilim. Stemburg'dan adamı almaları için polis merkezinden iki adamımı bile yolladım.''

''Sabırsız biri olduğumu biliyorsun. O günlükte yazılan her şeyi okumak istiyorum her şeyi.''

''Az kaldı birkaç dakikaya burada olurlar.''

''Adam nasıl biri Henry gibi sinir bir tip olmasın da.''

''Bilmiyorum aslında sadece internette resmini görüp telefonda sesini duydum. Ama yaşlı biri ikimizden de yaşlı.''

''Benden yaşlı olduğu kesin de senden yaşlı olabilir mi? Bilmiyorum.''diyerek George küçümser gibi bir bakış attı.

Gardiner etrafı incelemeye başlarken ''Keşke ilk başta çaresizce odama girdiğinde sana yardım etmeyi kabul etmeseydim.'' deyip gülmeye başladı.

George tek kaşını kaldırarak Gardiner'e baktı omzuna yavaş bir yumruk vurdu ve arabanın dikiz aynasından saçlarını düzelterek ''Gelirler şimdi yarım saattir bu dört tekerleğin içinde bunaldım. Dışarı çıkıyorum.''diyerek arabanın kapısını açıp kaldırımda arabaya yaslanıp beklemeye başladı.

Ardından Gardiner de dayanamayıp arabadan indi ve George'un yanına geldi.

Şehir merkezi bu saatte oldukça kalabalık oluyordu. Etrafta koşuşturan insanlar caddenin başında dolup taşan kafeler oldukça gürültülüydü.

''Buluşmak için berbat bir yer seçmişsin.''

Gardiner arabanın önünden geçen iki tane bayanı gözleriyle süzerken ''Polis merkezine gitmek istemedim. Dışarıdaki kafelerden birinde otururuz diye düşündüm.''

''Fikrini sevdim.''

Karşıdan gelen polis arabası George'un dikkatini çekti. Polis arabasının arakasından ise siyah BMW markalı bir araba geliyordu.

''Gardiner, adamların karşıdaki polis arabasında gelenler mi?''

''Evet. İşte geliyorlar.''

George ve Gardiner yaslandıkları arabadan uzaklaşıp kaldırımda dikilmeye başladılar. Polis arabası ve arkasındaki araba Gardiner'in arabasının biraz uzağına uygun bir park yeri bulup yanaştı.

İkisi de yavaş adımlarla polis arabası ve diğer arabaya doğru yürümeye başladı. Onlar yürürken ilk önce polis arabasının kapakları açılıp iki tane polis memuru indi ve arabanın başında beklemeye başladılar.

George ve Gardiner daha çok yaklaştıklarında arkada bulunan siyah renkli arabanın da kapısı açıldı. İçinden siyah kitap ve bir mavi renkli dosyayı elinde tutan siyah saçları neredeyse tamamen dökülmüş, mavi gözlü, alnında oluşan kırışıklar yaşını oldukça gösteriyordu. Şekilsiz burnu kırılmış olduğunun bariz göstergesiydi. Giyim tarzı ise yaşlı dedeleri andıran sıradan bir mavi gömlek ve mavi kot pantolondu.

Gizemli Mektup (RAFLARDA.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin