17. Sexy Nate?

546 32 0
                                    

Ahoj :) jsem zpátky z tábora, takže bych měla zase pravidelně vydávat. Jinak tábor jsem si moc užila :-) skoro bych zapomněla! !!! Děkuju vám za 1K přečtení :3 jste opravdu úžasní.

Už jsme se vrátili ze školy v přírodě.  Dneska je sobota, takže jsem hned brzo vstala a upalovala do stáje.  Diablo měl radost (nebo mi to tak alespoň přišlo,) že mě vidí.

Asi vás teď všechny zajímá co já a Austin. Austin se se mnou pokoušel druhý den bavit, ale já jsem si hrála trochu jako malý dítě na uraženou. Když se mě pak zeptal jestli se něco stalo, tak jsem mu to dala sežrat. Vetšinou se všemi jednám upřímě a ani v tomhle případe to nebylo jinak.  Řekla jsem mu to, jak mě Caroline  za ním poslala, no a pak tam byl on s Elizabeth.  Byl z toho celkem zaražený a nevěděl co na to říct, tak jsem se otočila a odešla.  Možná ho pak nějaká inteligentní výmluva napadla, protože běžel za mnou, ale to už jsem mu zabouchnu před nosem dveře od chatky. S Caroline jsem si o tom promluvila už ten večer, kdy se to stalo. Na Austina byla kvůli tomu pěkně naštvaná........pak o tom s ním i mluvila a on jí řekl něco v tom smyslu, že ho prostě Elizabeth políbila, ale že se potom odtáhl. To jsem ale už neviděla, tudíž nevím, jestli je to vůbec pravda.

Rozhodla jsem se na to ale teď vykašlat.  Za chvíli bude konec školního roku a uvidím se s nim až po prázdninách a stane se z něho kvůli Elizabeth takovej ten namyšlenej blbeček.......jo už přemýšlím hodně pesimisticky.

Dneska tady Karin celé dopoledne nebude a poprosila mě, jestli bych za ní nevzala pár malých holčiček do haly. Nejdřív přijdou dvě, myslím, že sestry a pro ně nachystám dva shetlandské poniky- Máju a Viky. Mája je celá sněhově bíla.......ale ne moc často.  Jako asi každej kůň miluje válení v bahně a pak ji čistit, to je něco.  Viky je zase hnědobíla a je strašně krásná. Mě se  prostě líbí ti strakáči no.  Je teprve 8 hodin a ve stáji ještě nikdo není.  Všichni chodí většinou až tak napůl devátou.  Chytnu dvě vodítka, které visí na boxu a vydám se k výběhům.  K mojí smůle zrovna tyhle dvě jsou až úplně v zadním výběhu, takže chvilku trvá než tam dojdete. Cestou jdu kolem dalších dvou výběhů, ve kterých je spousta koní.  Všichni tihle koně zůstávají přes noc venku, ať je zima nebo léto.  Mě osobně se tento přístup moc nelíbí. Já až budu mít koně, tak chci aby byl přes den venku a na noc by byl v boxe, kde by měl i čerstvé seno. Neříkám, že tady balík se senem nemají, ale většinou mi přijde že se k němu nedostanou všichni koně.  Ti silnější vždy ty slabší odeženou........jo to je celkem logický. Pár koní ale doma zůstává.  Většinou jsou to ale ustájení koně.  Výjimkou je Můj Diablo, který taky zůstává přes noc doma, kvůli ostatním koním. Nějak ho totiž nepříjmuli mezi sebe, i když je tady už dlouho.  Vždycky se vzájemně pokopou a pokoušou, takže Diablo jde vždy do výběhu, když je tam úplně sám a nebo jenom s jedním koněm.  Myslím, že mu ale ubytování vevnitř nevadí, protože pořád dostává nějaké dobrůtky od lidí, co si přijdou zajezdit a vždycky nakrmí tvrdým pečivem, nebo jablkami koně co jsou ve stáji.

"Poničky! ! Vikyy Májo! " Zavolám na ně, ale oni se ani nehnou a dál se spokojeně pasou. Povzdychnu si a podlezu elektrický ohradník.  Dojdu k nim a obě je pohladím na čumáku.

"Půjdete dneska jezdit" řeknu jim s úsměvem a příponu obě na vodítko. Dojdu k nima až k východu a otočím se, jestli nějací koně jdou za námi nebo ne. Když zjistím že ne, otevřu, s obouma projdu a zase zavřu. Pak si vyskočím na Viky, která je o kousek větší než Mája a pobídnu jí ke kroku. Jsem na ni sice už trochu velká, ale ne těžká. Po chvilce dojdeme do stáje a zavedu každou do boxu.    Skočím si pro kartáče a začnu čistit nejdříve Viky. Pak si z boxu všimnu nějaké paní, která právě vešla do stáje. Myslím, že je to paní od Týnuši.  Týnuša je vysoký hnědý  chlaďas.

"Dobrý den" pozdravím jí a ona mi s úsměvem pozdrav oplatí. Pak si vezme nějaké vodítko a jde zase ven. Když už vyčistím obě klisničky, kouknu na mobil kolik je hodin. V 9:30 mají přijet a je 8:45, takže mám ještě spoustu času. Uklidím tedy kartáče a vydám se do takové společenské místnosti, kde si naliju k pití vodu a sednu si do mého oblíbeného pohodlného křesla. Na stole si všimnu průkazu nějakého koně a tak po něm sáhnu. Je tam napsáno: Dialode Elenrai. To je skutečný jméno Diabla. Nikomu se ale to jméno nelíbilo a tak se mu začalo proste říkat Diablo. Nevím proč tady ten průkaz leží, ale když už tady leží, tak si ho prohlédnu.  Zjistím, že jeho otec se jmenoval: Damitch Elenrai, takže to Elenrai bude mít logicky po něm.  A matka se jmenovala Dalila.

"Ahooj " vejde najednou do místnosti Elizabeth a úplně s přehnaný nepřirozeným úsměvem mě pozdraví.

"Čau" zamumlám jenom.

"Nevíš, jestli dneska přijdou Austin a Caroline?" Řekne s úsměvem a já jenom zavrtím hlavou.

"Ne nevím" Odpovím ji v klidu a protočím očima.

"Jak to že nevíš?" Udělá překvapený výraz. " Vždyť se přece s obouma tak moc kámošíš.......a nebo jenom s Caroline? " Kouká na mě pořád s tím blbým úsměvem a v tu chvíli jí mam chuť vyškrábat oči.

"Drž už hubu Elizabeth" vyjedu na ní a zvednu se z křesla.

"Ježiš tak se hned nerozčiluj" řekne a dal se usmívá.

"Bože jak se mohl Austin líbat s touhle krávou" zapřemýšlím nahlas a s ušklebkem na ni kouknu. Pak už vyjdu ven a nezapomenu za sebou prásknout s dveřmi.

Zamířím ke stájím a snažím se uklidnit, takže se zastavím, zavřu oči a začnu počítat do deseti. "Raz......dva......tři....."

"Ehm......jsi v pohodě?" Ozve se najednou nějaký hlas vedle mě a tak otevřu oči a párkrát zamrkám, jestli se mi to náhodou nezdá. Vedle mě stojí strašně nádhernej kluk........a já na něj civím s otevřenou pusou. Rychle tu pusu zavřu. On si mě s pobaveným výrazem prohlíží. Kdo by se mu taky divil že?

"Ehm......jo......Já jen......" začnu koktat a nevím co říct.

"Jsem Nate" prolomí tu trapnou situaci a usměje se na mě.

"Já Sofie, ale říkej mi Sof" usměju se na něj a prohlédnu si ho.  Ucítím, že on udělá to samé.

"Je tady někde Karin?" Řekne po chvíli a koukne na mě jeho krásnými očkami, které mají modrou barvu. Vždycky se mi na klukách líbily modré oči.

"Měla by přijet odpoledne.......a kdo vůbec jseš? " Uchechtnu se a povytáhnu nahoru jedno obočí.

"Jsem Nate....to už jsem ti jednou řekl" Poví s lišáckým úsměvem.  "Jsem její synovec. Budu tady o prázdninách pomáhat" odpoví po chvilce normalně na mojí otázku a já teda trošku pokývu hlavou.

"Ale prázdniny ještě nejsou"  uculím se a čekám co na to odpoví.

"Nechtěl byyyych ještě nemít prázdniny"  prodlouží to 'bych' a já se nad tím jenom ušklíbnu.

"No tak jestli jsi přijel pomáhat, tak boxy na tebe už čekají" s lišáckým úsměvem na tváři, který mám pro změnu já, na něj mrknu.

"Nespěchej na mě tolik" Udělá vyděšený výraz a vypadá u toho strašně roztomile, až se musím usmát.

"Okej máš na rozkoukání pět minut, pak už tě chci vidět v boxe s vidlema v ruce" řeknu mu s takovým přísným výrazem, ale pak to nevydržím a musím se zasmát.

"Jasně šéfe" přikývne a pak se zasměje se mnou.

Ještě nikdy se mi nestalo, že bych si s někým takhle hned rozuměla a byla vážně tak moc sama sebou. Pomyslím si, že si s ním rozumím i víc než s Austinem........  Sakra proč ho srovnávám s Austinem? !!!!!!!!!

Nová část je na světě :-D psala jsem to celkem dlouho a stejně je to takové o ničem :-/
Co myslíte?  Jaky bude ten Nate?  :-) můžete mi to napsat do komentářů a taky můžete napsat jak si myslíte, že to bude dál mezi Austinem a Sofi. :-) další část se pokusím vydat co nejdřív. :)))

Já a koně <3Kde žijí příběhy. Začni objevovat