Kendime Gidiyorum Dersin

301 16 1
                                    

SORARLARSA KENDİME GİDİYORUM DERSİN

Durma, yolun ortasında dans et. Yürümeye mecbur değilsin. Oturmaya mecbur değilsin. Kalk dans et. Mutlu ediyorsa dans etmek seni. Durma. Millet ne der deme. Sorarlarsa 'ne yapıyorsun' diye. 'Kendime gidiyorum dans ederek' de.

Çok mu beğendin vitrindeki elbiseyi. Al onu. Hatta en seksini, en minisini al. Onu giymek istiyorsan, kendine yakıştırıyorsan al onu. 'Millet ne der' deme. Miniymiş, açıkmış, dekolteymiş. Biri sana ' bu nerden çıktı ' diye sorarsa. ' Kendime giyiniyorum, kendime gidiyorum' de.

Sarhoş ol bu gece deli gibi iç. Vur kadehlerin dibine. Kendine beste yap sarhoşken, çık sokaklara bağıra bağıra, haykırarak. Söyle şarkını. Biri 'amacın ne' diye sorarsa. 'Kendime gidiyorum, kafam kıyak' dersin.

Milletler hep bir şeyler söyler. Sen onlar için bir şey yaparsın yine kıymet bilmezler. Sen onların kıymetini niye bilesin ki? Sanki düşüncelerini önemsiyorlar. Ve sen onlara 'senin için şunu yaptım' dediğinde 'ama şunu yapmadın' diye karşılık verecekler. İkiyüzlülük, doyumsuzluk kanımızda var. Ağzınla kuş tut 'bu kuşun kanadı neden kırmızı değil' diye boş yapacak insanlar var. Hayat böyle bir bok çukuruna batmışken. Sizin hala başkalarını düşünmeniz saçma. Hele ki kendinizden önce başkalarını düşünmeniz DUBLE SAÇMA.

Kendiniz için yapacağınız herşey sizi mutlu eder. Bir şeyler isteyin kendiniz için ve mesela istemekle başlayabiliriz. Tanrı'nın bize verdiği yaşama şansını, verdiği nimetlerle süslendirelim. Hayal kırıklığıyla, umutsuzlukla bile süslendirelim. Süslendirelim ki. Hayat bizim önümüzde ceket iliklesin. Biz değil onun önünde değil.

SigaraistHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin