İ K İ - A L I N T I

4.9K 275 14
                                    


İ K İ - A L I N T İ

"Evladım, bana yüklü bir borcu olan bir adamı öfkemden dolayı çekip öldürdüm, işte neredeyse beş yıldır buradayım." Şaşkınlıkla kaşlarım havaya kalktı, şaşkınlığım bu kadar rahat anlatmasınaydı.

"Peki, müslüman değil misin Rasim Bey? Nasıl bir cana kıyabildin?" Samimi bir şekilde güldü;

"Ben önceki hayatımda müslüman mıydım? Elbette kendimce müslümandım fakat o zaman bana - namaz ne?- desen asla cevap veremezdim, ben kendimce müslümandım yoksa müslümanlık konusunda bir fikrim bile yoktu. Buraya girdikten bir müddet sonra Allah'ın kuranı kerimi ile karşılaştım, buradaki en iyi dostum o'dur benim..." Devam etmesini beklercesine başımı salladım, anlattıkları kullana çok ilginç geliyor.

"Fakir bir insan değildim, insan varlığın, dünya lezzetinin içinde Allah'ı göremez gözü körleşir ama buraya girdiğim için huzurluyum fakat girme sebebim içimdeki pişmanlığı arttırıyor. Buraya geldiğimde ilk, öfkenin şeytandan olduğunu öğrendim, aslında ben o zaman şeytana teslim olmuşum da görememişim. Şimdi yokluğun içerisindeyim ama bu yokluk bir lezzetli anlatamam sana evlâdım." Dedikleri kalbe dokunur cinsteydi, ister istemez etkileniyordum.

"Peki, nasıl buldun Allah'ı?" Güldü.

"Bir gün bu ranza da yatıyordum, kuranı kerim'in mealini komidinin üzerine bırakmışlar. Kapağı o kadar ilgimi çekmişti ki evlâdım, elime alıp inceledim sonra ise kapağını açıp okudum, o kadar etkileyiciydi ki o gün mealini bitirdim. Ben kuranı kerimi okumayı bilmezdim, burada öğrendim, namaz dualarını burada ezberledim burası benim miladım oldu." Şaşkınlıkla kaşlarım havaya kalktı, bir insanın miladi olur muydu hapishane?

"Peki, sizlerde kadınlar neden siyah bir şey - Ferace- giyerler?" Güldü, eliyle kolumu sıvazladı.

08/02/2020

Aleyküm selam,

Aslında bölüm atma niyetindeydim fakat alıntı yazabildim ama yakın bir zaman da yeni bir bölüm atacağım inşaAllah.

Allah'a emanet olun,

Kendinize iyi bakın.

:)

Fi Sebilillah - TamamlandıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin