6'lı Danone

2.1K 118 6
                                    

Farkındalık ile alakalı bir bölüm,

Yakın bir vakitte yeni bir bölüm gelecektir...

.

Merhaba,

Öncellikle başlığı farklı bulmuş olabilirsiniz. Bugün, günlerden cumartesi aslında siz bu bölümü belki Pazar ve yahut Salı göreceksiniz ama biliyorum ki size bir gün ulaşacak.

6'lı danone daha demin yiyecektim, eminim sizde 6'sını birden bir günde yemezsiniz, bitmesin diye. En azından ben öyle yapıyorum, bugün bunu düşündüm ve yaptığım şeyin bir yönden gereksiz bir yönden de ne kadar gerekli olduğunu anladım.

6'lı danoneyi neden bir günde hepsini yemiyorsunuz? Yarın yiyebileceğinizi nereden biliyorsunuz?

Bugün, bu soruları kendime sordum, yanıt alamadım. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak ya da hep görecekmiş gibi yaşamak ne kadar doğru? Yarın gözlerinin olacağından ne kadar eminsin?

Yaşayacağımızı bile bilmiyorken her tadı, her zaman yaşayabileceğinizi nereden biliyorsunuz. Bugün dua edin, belki ellerinizi yarın ne kaldırabilirsin ya da dua edebilecek kadar aklınız olur, şükür.

Yarın sözünü yaşantınıza bulaştırmayın. Evet, işiniz de olabilir ve yahut sorumluluklarınız da fakat hayatınız da olmamalı. Yarın, ibadet ederim ya da yarın özür dilerim, severim, demeyin. Çünkü yarının bir sabah olacağından bile muammayız. Karanlık bir dünyaya uyanmak ne kadar mümkünse uyanamamakta mümkündür.

Yaşayın ama sonuçlarını bilerek...

Ve sevmeyi bilin, sevmek güzeldir...

Bu dünyaya, dünya kadar değer vermeyin. Hayvana değer verin, çiçeğe değer verin ya da insanlara değer verin fakat dünyaya vermeyin. Tuğladan oluşmuş odacıklara değer vermeyin, tahtadan oluşmuş makamlara değer vermeyin.

Siz; siz olun, bir başkasının göz kapaklarındaki kirpikler olmayın. Ya da kaşlarındaki hiç gözükmeyen rahatsız sivilceler ya da benler olmayın.

Siz, dünyayı bilin.

Bu dünyayı; dua ederek, ibadet ederek, severek geçirin.

Çok ünlü biri olmanız size fayda vermez ya da iyi bir aracınızın olması, bir evinizin olması da size bir fayda vermez.

Bir yol çizim, yolu ne kadar taşlı çizerseniz her o kadar yolun kenarına mavi kır çiçekleri çizim, yolun sonu hiç olmasa da bir rüzgarın sesi olsun, yağmurun sesi karışsın ve yavaş yürüdüğünüz yolun zorluğunu çiçekler hissetsin :)

Kendinize güzel bakın,

Allah'a emanet olun,

Allah'ı öğrenin :)

Ve aslında en büyük nimetin Allah'ı bilmek olduğunu unutmayın :)

Sizleri seviyorum...

16.05.2020

Fi Sebilillah - TamamlandıTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang