Capitolul 32

872 131 16
                                    

Am pasit în sala frumos amenajata si am ramas impresionata de imaginea de vis pe care o aveam în fata mea. Scena este cufundata in penumbra, doar locul în care urmau sa danseze elevii era puternic iluminata. Cortina grea, de catifea rosie, este coborata, iar beteaua de pe podeaua scenei face ca ringul de dans sa straluceasca si sa imprastie lumini sclipitoare.
Intr-un colt al scenei, mai multi elevi se misca de colo-colo cu niste dosare in mana. Aceia sunt din consiliul elevilor care numarau voturile si alegeau regele balului. La un moment dat s-a facut liniste in sala. Muzica a inceput sa cante si perechi de cate doi elevi, baiat si fata, se misca armonios pe ritmurile unui vals. Fetele, imbracate cu rochite lungi pana la glezne, ornate cu paiete stralucitoare se invart cu multa gratie, asemeni unor printese intr-o sala de bal. Baietii, care poarta haine de gala, le acompaniaza si se misca cu multa eleganta, asemenea unor cavaleri. Perechile par rupte dintr-o alta lume, o lume de basm, in care lumina, culoarea si muzica se impletesc perfect cu stilul si rafinamentul dansului.
Mai multe serii de perechi se misca prin fata ochilor nostri pe ritmuri de vals. Cand ne-au observat toata imaginea sclipitoare s-a oprit si toti ochii elevilor erau atintiti pe noi.

-Hey, spun eu si in acelasi timp fac cu mana si las capul in partea dreapta zambind.

-Te-ai gandit sa vii si tu pe la scoala, "printeso", spune Amber cat timp se apropie de noi. Si vad ca nu ai avut timp sa treci pe la un coafor sau make-up artist pentru ca arati jalnic. La fel ca si rochia ta, de unde ai luat-o? Azilul de batrani, spune Amber si incepe sa rada impreuna cu prietenele ei.

-Buna, Amber, spun zambind in continuare. Mi-a fost dor de tine, abia asteptam sa ne vedem.

-Buna surioaro! Noi o sa mergem in alta parte acum! Ne mai vedem!

-Bine, Andy! Katerina, iti dau un sfat, nu te mai preface, nu-ti sta bine sa fii o falsa, spune Amber dupa se indreapta spre alta parte.

Nu sunt falsa, am vrut sa par buna, dar se pare ca s-a intamplat ceva cu ea. A vorbit destul de frumos cu mine. Andy ma tine stras de mana si ma duce la o masa si ne asezam pe scaune.

-Masa aceasta e rezervata pentru noi 6, spune Andy uitandu-se prin sala.

Eu ma intorc si ma uit la Amber, mai bine zis la rochia ei scurta cu dantela alba cu trena din tul care este eleganta. Are bust buretat, iar in partea de jos este din tul moale accesorizat cu broderie alba pe margine. Mi se pare ca este prea mare pentru inaltimea ei, oricum, arata minunat. Pantofii cu toc sunt albi, iar la baza au o fasie de culoare rosu. Cerceii si bratara sunt din argint. Make-up-ul e o combinatie intre rosu si alb cu putin auriu. Parul ei blond este prins in partea dreapta cu o agrafa si partea stanga este indreptata si desprinsa. Eu sunt un nimic pe langa ea si prietenele ei.
Mary are o rochie cu spatele plin iar combinatia dintre tul si dantela ii ofera un look modern si elegant. Aceasta fiind foarte dulce si atragatoare din dantela neagra cu manecile lungi si spatele accesorizat cu franjuri de margele. Pantofii sunt roz, la fel ca si cerceii. Make-up-ul e o combinatie intre roz si negru. Parul ei roscat este desprins si cret, foarte cret. Acum am observat ca i-a mai crescut de cand ne-am vazut prima oara.
Nici Elinor nu este mai prejos. Are o rochie scurta, tip printesa croita din suprapuneri de tul negru si roz pal, in partea de jos, iar corsajul este din elastan drapat si fara bretele. Pantofii sunt negri si au putin de toc. Cerceii sunt niste bulinute roz, la fel ca si unghiile ei. Make-up-ul este minunat, negru combinat cu un roz foarte deschis si un pic de alb. Parul il are prins intr-o coada indreptata cu placa si in partea din fata este bombat. Toate arata minunat si de invidiat, dar eu am pierdut in fata lor. Dar rochia mea are o semnificatie, e primita de la tatal meu si e plina de iubire. Daca nu le place sa nu se uite, eu nu am venit aici sa atrag atentia, am venit pentru a ma distra impreuna cu prietenii mei.

-Ce-ai patit Kat? Esti putin suparata si rosie la fata, spune Andy ingrijorat.

-Ah! Nu am nimic, doar ma uitam prin jur, admiram rochiile celorlalte.

Jurnalul unei pustoaice |In curs de editare|Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum