isimsiz patron

39.4K 1.4K 73
                                    

Büyük ve gösterişli bir evin önünde öylece dikiliyordum. Korkuyorum. Bu işin altından kalkabileceğimi düşünüyorum ama ya işler ters teperse, ya çocuklarla yeteri kadar ilgilenemezsem? Denemeden bilemem değil mi? Zar zor cesaretimi toplayıp zile bastım ve beklemeye başladım. Bekledim ve bekledim ama açan olmadı. Tam vazgeçmiş bir şekilde geri dönüyordum ki kapı açıldı.

''Buyrun?''

Kapıyı sonuna kadar açıktı ve karşımda genç biri duruyordu. Kucağındaki bebek ağlıyor ayaklarının dibindeki kız çocuğu da durmadan ''Baba '' diyordu. Baba mı? bundan babamı olur. 25 yaşında anca vardır. Kaşlarım çatık bir şekilde gözlerimin önündeki tabloyu inceliyordum ki tekrar genç adamın sesini duydum.

''Konuşacak mısın ?''

''Ha şey ben şey için gelmiştim. Ha ilan.. İlan için geldim bakıcı arıyormuşsunuz ya onun için ''

Kafasıyla içeriye gelmemi işaret etti ve beni beklemeden gitti.

Karşılıklı koltuklara oturduk. Çocuklar hala üzerindeydi ve inanın adama o kadar acıdım ki çocukları üzerinden almak için tam kalkıyordum ki bana oturmam için koltuğu işaret etti.

''Demek bakıcı olmak istiyorsun ? Senin boyun zaten çocuklar kadar. Çocuklarda hiç sakin değil yani sen bu ay gelen altıncı bakıcısın''

Beni korkutmuştu. Daha önce çocuklarla ilgili pek bi deneyimim yoktu. Yani baktığım oldu tabikide ama en fazla üç saat onada zor katlandım.

''Bu işi yapabileceğimi düşünüyorum efendim''

''Peki deneyelim görelim o zaman'' daha sonra kucağındaki oğlana bakıp.

''Alıştık nasılsa bakıcı değiştirmeye değil mi oğlum'' dedi.

''Peki isminiz?''

''Bana sadece patron de. ''

Hayır tamam anlıyorum onlar senin çocukların tabikide onlara karşı kibar olacaksın da azıcık çok az  banada kibar olsana.

''Peki. Çocukları alayım ben sizde bi uyuyun isterseniz gözleriniz bi garip bakıyor.. yani şey şeysiniz galiba.. uykusuz ha uykusuzsunuz.''

''Haklısın iki gündür hiç uyuyamadım ben bi uyuyayım''

çocuğu elime verip yatak odası olduğunu tahmin ettiğim odaya doğru ilerledi.

Ha şimdi Berfu uğraş dur bunlarla.  çocukların aç olduğunu tahmin ediyordum çünkü ikiside baş parmakları ağızlarında, emiyorlardı. Mutfağa gidip biberonlarını aradım ama bulamadım en sonunda koltukların altlarında buldum. Mikropludur ki şimdi bunlar. Neyse biberonları en az 5 kez yıkadıktan sonra sütlerini yaptım dolapta bulduğum bal'ı da içine koyup çocukları beşiklerine yatırdım ellerine de sütü verdim. Kız olanı kendi tutabiliyorda oğlanın biberonunu tutmak zorunda kaldım. Daha sonra onları öyle bırakıp etrafı toplamaya koyuldum. Çünkü eve hırsız girse geri çıkar o derece yani. etrafı toplamam neredeyse 2 saatimi almıştı. Çocuklara hiç bakmadığımı farkedip odalarına gittiğimde mışıl mışıl uyuyorlardı. Yapacak bir şeyim kalmadığında bende yemek yapmaya karar verdim yemek yaparken arkamda birinin olduğunu farkettim arkamı döndüğümde isimsiz patronumla karşılaştım.

''Bakıcı ne yapıyorsun burada''

Yüzüyorum gelsene.

BAKICIWhere stories live. Discover now