13.Bölüm: " Bilo ağa ve Begüm"

1.2K 108 352
                                    

Multimedya: Sınıf'dan bazı veletler .Ha evet ramazan ve begüm mü? Begüm sürpriz ama ramazan mümin çocuğumuz:)

Ayyy bilo ağamı nasıl buldunuz gençler?

Yazdığım en uzun bölüm cidden uzun:) İyi okumalar...

"Ya içmem ben onu!"dedim kafamı sağa sola çevirerek.

"O çorba içilecek!Hale ışığın kızı açlıktan bayıldı dedirtmem"dedi annem.Elimi uzandığım yatağın iki yanına vurarak inledim.

"Hayal ışık da o çorbayı içti dedirtmem!"Ağzımı sımsıkı kapattım.Can cağzım bile içmedi o çorbayı ben mi içecektim!

"Hasta masta dinlemem yersin kafana terliği!"dediğinde dehşetle gözlerim açıldı.

"Hastayım ben hasta."diye çemkirdim.

"Sus anneye çemkirilmez!"diye karşılık verdi.Didem kenarda pis pis sırıtıyordu.Arkadaş değil ki düşman!Aklı sıra dün ki yalanımı yüzüme vuruyor yardım etmeyerek.Murat desen zaten koltukta yayılmış.O koltuğa sadece ben ve şanslı otururduk sadece!

Şanslı bile acıyarak bakıyor Kuzey niye acıyarak bakmasın?Can cağzım desen almış Ekimi kanatları altına ezikleyerek bakıyor.

"Ya anee!"dedim inleyerek."Çorbanın içinde marul var marul."

"Yavrum şifa o şifa."diye atladı Hayriye teyze.Size de şifanıza da!

Ah be baba başka yalan bulamadın mı?Kime çektim ki ben?Dün ben bayıldıktan sonra babam beni arabaya taşımış evdekiler babamın sesiyle bahçeye koşunca uzaktan bizi gören Hasan amca durumumuzu izah etmiş bizimkilere. Annemler gelene kadar da doktorla konuşmuş ve bu yalanı bulmuşlar.

Düşüp bayılmamın sebebi de sabah ilaçlarımı almamam imiş.Babam biraz kızgındı bana belli etmedi.Ancak anlamıştım kızdığını oda haklıydı kızı ölüp gidiyordu ve yapabildiği tek şey izlemekti.Düşündüm o anda 'ya sevdiğim biri gözümün önünde ölseydi...'.

Olmazdı düşüncesi bile kötüydü.Benim kardeş olarak gördüğüm kişiler üzülürdü,ağlardı.Eminim bilselerdi,duysalardı ilk tepkileri ağlamak belki kırıp dökmek ya da daha kötü şeyler olurdu.O yüzden dedim ki içimden 'yalvarırım onlar öğrenmesin Allah'ım yalvarırım öğrenmesin ve benim yüzümden hayatları kabusa dönmesin'!

Doktor hemen müdahale etmişti.Biraz zor oldu hastaneden çıkmam ama Rıdvan amcaya sana bir kutu lolipop alırım lütfen burada kalmayayım demiştim.Rıdvan amca gözlerime uzun uzun baktıktan başını yere eğerek kabullenmiş aynı zamanda bana bir kutu içinde onlarca ,rengarenk lolipop olan devasa bir kutu hediye etmişti.Kutu nerede miydi?Hastane'de Şengül'ü ziyaret ettim ve orada gördüğüm saçları olmayan çocuklara verdim.

Şengül için hala ilik bulunamamıştı.Ama sevindiğim nokta dileklerini yerine getiriyordu ve şu anda tam olarak 7. maddedeydi. Ve bu maddeye göre ilk okul arkadaşlarını ziyaret edecek ve kalemlerini kırdığı çocuklardan özür dileyecekti.Oda bir zamanlar kötü çocukmuş demek ki...

"Yemezsen holdinge yollamam!"diye son kez tehdit etti annem.Olmazdı bunu yapmamalıydı!Bugün şaka ile birlikte holdinge gidecektim.

"Sadece bir kaşık?"dedim umutla.

"3."

"1."

"3."dedi annem omuz silkerek.Mecburen kabullenerek başımı salladım.Annem zaferle sırıtıp kaşığı ağzıma uzattı.Gözlerimi sımsıkı yumdum ve burnumu tutarak ağzımı açtım.Ağzımda acı-tatlı-ekşi-tuzlu-hatta nane tadı bile vardı.Vazgeçtiğimi söyleyecektim ki annem art arda nefes bile almama izin vermeden ağzıma tıktı.Fazladan 1 kaşık içmiştim!Tadı...iğrençti.

İNCİR MASALIWhere stories live. Discover now