Sivas

4.1K 269 42
                                    

Yağızı ve o güzel kızı öyle görünce daha fazla dayanamayıp kalbimdeki kırıklık , gözlerimdeki yaşla kafeden çıkmıştım. Azrada arkamdan gelmişti .

"Minel .Ne olur ağlama ! Yağız için ağlama !"

"Yapamıyorum Azra. Onları öyle görünce ..."

Daha derin ağlamaya başlamıştım.

"Belki sevgilisi değildir. Yanlış anlamış olamayız mı ? Bak ! Hem Yağız bir kıza bağlanamaz . Bu kızda diğerleri gibi tek günlüktür. "

"Evet .Bir kıza bağlanamaz. Doğru söylüyorsun. Bendeki aptallık."

"Minel. Yanlış anladın . Özür dilerim ."

"Özür dileyecek bir durum yok. Hata bende .Yağıza aşık olarak hatanın en büyüğünü ben yaptım. Neyse... Ben yurda gidiyorum. Yoksa geç kalıcağım. Her şey için teşekkür ederim Azra . Allah'a emanet ol !"

Azradan uzaklaşmıştım. Yurda gitmek zorundaydım. Ama bu halimle nasıl giderdim ? Otobüs durağında bekliyordum. Otobüste gelmişti. Yurda varmıştım. Giysilerimi değiştirip abdest almak için lavaboya gittim. Rahatlamıştım. Üstümdeki tüm yük kalkmıştı sanki...

Bu rahatlığın bir de namazla devam ettirilmesi gerekiyordu. O yüzden mescide gittim . Ve iki rekat nafile namaz kıldım. Duamda Rabbime onu unutmak için , günahlardan kaçmak için yalvardım.

Akşam ezanıda okunmuştu. Akşam namazını kılıp yatakhaneye çıktım. Akşam yemeği zamanıydı. Ama yemek yiyecek durumda değildim. Yatağıma uzanıp uyumaya çalıştım. Belki bir anda olsa unuturum diye...

Ama tabiki uyuyamamıştım. Düşünmek istemiyordum. Çünkü düşündükçe içinden çıkılmaz hale geliyordu. Bir anda kendimi ona nasıl kaptırmıştım ?

Odaya Selin girmişti . Beni böyle görünce şaşırmıştı. Tepkilerinden anlayabilmiştim. Hemen yanıma gelip yatağıma oturdu.

"Ne oldu ? Minel Neden böylesin ?"

"Anlatacak durumda değilim Selin."

"Yağız mı ?"

"Evet ."

"Yine ne yaptı ?"

"Onu düşünmek istemiyorum. Lütfen..."

"Peki. Şimdi geçiştirdin ama sonra kesinlikle anlatacaksın . "

"Tamam ."

"Yemek yemedin değil mi ? Ben aşağıdan ekmek arası bir şeyler getireyim ."

"Yok . Getirme .Hiç bir şey yemek istemiyorum. "

"Peki. Sen bilirsin."

"Sağol. Ben uyumak istiyorum. Işığı kapatabilir misin ?"

"Tamam .Uyumaya çalış. Belki o zaman bir nebzede olsa unutursun onu. "

Işığı kapatıp odadan çıkmıştı. Bende uyumaya çalışmıştım ve başarmıştım. Kendimi küçük ölümün kollarını atmıştım.

Alarmın çalmasıyla uyanmıştım. Sabah namazı vaktiydi. Lavaboya gidip abdesdimi aldım ve mescide gidip namazımı kıldım. Dualarımda o vardı. Rabbimin onu hidayete erdirmesi için dua ediyordum.

Sabah namazından sonra uyumamıştım. Mescide gidip Kur'an okumuştum .Sonrada okul için hazırlanmıştım. Formamın üzerine feracemle aynı renkte bordoyla karışık koyu yeşil eşarp taktım.

Senin Gibi OlamamWhere stories live. Discover now