4.Návštěva z budoucnosti

970 51 4
                                    

Tak tady je další díl. Doufám, že se bude líbit ;)

Harry se s nervy v kýblu procházel sem a tam. Jeho Ginny se na něho dívala, ale zdálo se, že ho nevnímá a je myšlenkami někde v oblacích.
Ředitelka je s trochou obav sledovala než znovu promluvila.
"Tak jsem vám to řekla, takže už asi půjdu..."
Harry ji rychle přerušil.
"Jak se za nimi dostaneme? Je jiná možnost, jak se tam dostat?"
Po tomto výroku se jeho žena probrala a hned se k němu přidala.
"Mohli bysme se tam za nimi dostat a přivést je zpět."
Harry přikývl.
Minerva si jen povzdechla.
"Dalo by se to zařídit, ale nemyslíte si náhodou, že je to trochu šílené? Už tak jsou v té době 3 děti, co tam nepatří a vy si to tam jen tak nakráčíte? Ty děti budou určitě skryté, tak jak je chcete najít? Navíc se v tom roku stalo pár nepříjemných věcí- budete je asi chtít změnit, nemyslíte?"
Ginny věděla, že naráží na Siriuse, a tak začala obhajovat Harryho návrh.
"Kdo říkal, že tam něco budeme měnit? Budeme se hlídat navzájem a navíc kouzlo zakrytí vás před Pobertovým plánkem neochrání- můžeme ho použít, že jo Harry?"
Otočila se na něho jen pro případ, že by začal protestovat. Ale on jen přikývl, máchl hůlkou k jejich trezoru, otevřel ho a ...
"On tu není!"
Ginny se na něho s Minervou nechápavě podívaly a tak zopakoval.
"On tu není! Některé z dětí si ho asi vzalo- nejspíš James- a tak tu není. Budeme je muset najít bez něj."
Obě ženy jen přikývli a Minerva jim podala obraceč času s menší připomínkou.
"Děti se dostali pár měsíců dál než měli v plánu a tak jsem vám to tam nastavila. Až se budete chtít dostat nazpět, tak použijte ten jejich- tento jde jen do minulosti- a zadejte tam únor tohoto roku a dostanete se sem dobře?" Podala jim obraceč času.
Když viděla jejich nevěřícný výraz tak se jen usmála a řekla.
"Věděla jsem, že tam budete chtít jít, tak jsem ho vzala sebou. Hodně štěstí."
Usmála se na ně, ale to už se ti dva ve víru času nechali unášet pryč a stihli už jen za ní vykřiknout:
"Děkujeme!"

Mezitím o pár kilometrů dál a pár let zpátky se začala Lily probouzet a rozhlížet se kolem sebe s nechápavým výrazem. Pak ji to došlo. Oni jsou v minulosti!
Vyskočila z postele a koukla se na své bratry. Ti zrovna spali ve svých tak vtipných pozicích, že se musela zasmát.
Kdo by se  nesmál, kdyby uviděl, jak se James snaží žužlat svoji paži (asi se mu zdálo o Claire, jeho "holce", nad kterou furt slintá, ale jí připadá otravný) a sem tam mezitím pronese něco jako "Nevadí, co si o mě myslíš. Hlavně, že mě miluješ!" nebo "Neodcházej, vždyť hodina začíná až za minutu, McGonnagalové to určitě vadit nebude, když přijdeš později a řekneš důvod!". Nebo kdo by se nesmál, když vidí Ala, jak se choulí do klubíčka a mumlá "Ne Patricku, (kapitán famfrpálového týmu, který je syn jakéhosi Olivera Wooda) nedělám si z téhle situace srandu. Vidím, jak jsi nervózní, když nám vzali bod a teď je to jen 320:20! Neboj chytím zlatonku dřív než nám ten velmi záludný Mrzimor dá třetí, jo?" No, kdo by se smál, že?
Lily vstala, vzala hůlku a strhla jim peřiny. Nastala u nich okamžitá reakce, když si oba sedli vykřikli zároveň: "Claire neopouštěj mě!" "Patricku, je moc brzo!"
Lily se s řehotem spustila na kolena a její bratři se na ni se zamračením dívali, ale nakonec se rozesmáli taky.
Když se všichni jakž takž uklidnili, tak se oblékli a vyrazili na průzkum do Velké síně.
Sotva tam dorazili, tak se střetli s Harrym, Hermionou a Ronem, jak sklesle míří na snídani a jak se všichni okolo snaží jejich otce vyzpovídat-marně. Dorazili k němu právě včas, aby viděli, jak Harryho Filch (který bohužel je pořád i v jejich době) odvádí někam pryč a vydali se za ním.
To že na sobě nemají krycí kouzlo si všimli až po chvilce, ale to si jich už všimla Hermiona. Ta zaraženě sledovala, jak tři studenti, které nezná mizí, a jak moc se ti tři Harrymu podobali. Rychle vytáhla Pobertův plánek, který si dnes od Harryho půjčila, zatáhla Rona do rohu a rozevřela plánek. "Slavnostně přísahám, že jsem připravena ke každé špatnosti"řekla a se zmateným Ronem se zadívala za odcházejícím Harrym a Filchem a na tři tečky, které je následovali a zalapali po dechu.
Na tečkách se tkvěla jména James Potter, Albus Potter a Lily Potterová. Bez rozmýšlení se tam vydali. Kdyby se podívali pozorněji, tak by si všimli, že je následují další dvě osoby, které tu nemají, co dělat.
Harry s Ginny opatrně následovali Rona a Hermionu a jakmile si všimli, že jsou na plánku zobrazeni tak si na sebe seslali maskovací kouzlo a z plánku zmizeli.
Všimli si také teček svých dětí a ke svému zděšení zjistili, že si jich všimli i Hermiona s Ronem.
Ti dva jim zmizeli za rohem a tak přidali do kroku, bohužel netušili, že se ti dva zastavili a tak do nich v plné síle narazili a tak se všichni v šoku zřítili na zem.
První se vzpamatovala Hermiona a vyslala jejich směrem kouzlo a oni se zviditelnili, jak před nimi, tak na plánku.
Když se všichni jakž takž vzpamatovali, tak se zvedli a zírali na sebe.
Nakonec se Ron odhodlal.
"Harry? Ginny? Jste to vy? Co tu děláte? A jak to vypadáte?"
Než to začali zamlouvat, tak Hermiona se hned ozvala se svojí vysokou inteligencí.
"Vy jste z budoucnosti, že ano?"
Zeptala se a oni jen přikývli.
Ginny se nakonec ozvala
"Promiňte, neměli jste nás spatřit. Až najdeme ty tři tak vám vymažeme paměť. Toto se nemělo stát."
Hermiona se s třesoucím hlasem zeptala:
"Když nám ji stejně vymažete... Vy budete spolu? A máte spolu tady toho Jamese, Albuse a Lily?"
Harry jen s úsměvem přikývl, ale pak zvážněl.
"Tam, kde žijeme je daleko klidnější prostředí než tady. Voldy je mrtvý a s ním i pár smrtijedů. Z naší strany taky hodně ubylo. Pár našich blízkých padlo, ale naštěstí to skončilo." Řekl smutně.
Ron se šokovaně zeptal:
"Kdo od nás zemřel?"
Když Ginny viděla, jak se Harry tváří, tak to vzala za něj.
"Na konci tohoto školního roku Sirius, když Harryho vylákali na ministerstvo, další rok Aragog na stáří a Brumbál umíral na kletbu a tak mu Snape pomohl od utrpení, Bill od Šedohřbeta má jizvy, ale Fleur si ho i tak další rok vzala, Moody při přemísťování Harryho do Doupěte, George tehdy přišel o ucho, pak jste vy tři na rok zmizeli a když jste se vrátili, tak se rozpoutala Bradavická a zároveň závěrečná bitva... tehdy zemřel..." Ginny se zasekla a podívala se se slzy v očích na zděšeného Rona s Hermionou a tak Harry se staženým hrdlem dopověděl:
"...zemřel Fred, zrovna když se smál Percyho vtipu, který pronesl na ministerského smrtijeda." Na chvíli se odmlčel a s lítostí se podíval na Rona, který tam se smutkem v očích stál, stiskl Ginninu ruku a pokračoval
"Remus s Tonksnovou-Lupinovou zahynuly a nechali zde Teddyho - mého kmotřence - ze kterého je teď už skoro dvacetiletý mladý muž. Zemřel i Snape, který až do konce života hrál svoji roli špeha. Zemřela i spousta dalších, ale nejvíc nás zasáhla smrt těhle lidí."
Odmlčel se a všechno zůstalo v tichu.
Najednou si na něco Harry vzpomněl a začaroval okolí tak aby je čtyři zakryl, právě včas, protože kdyby je nechal ještě dál nahlas mluvit, tak by jejich rozhovor zachytil právě procházející Neville. Doteď měli štěstí, že je nikdo nezaslechl.
Ron, který se snažil změnit toto smutné téma, se zeptal:
"Vyhráli Kudleyští kanonýři..."
Ginny ho se smíchem přerušila
"Ti nic od té doby, co je znáš, nic nevyhráli a nevyhrajou- rozpadli se. Vsadils na špatnou kartu, tak si to konečně připusti."
Všichni čtyři se zasmáli. Hermiona se konečně odhodlala a zeptala se na to, co ji hodně zajímalo.
"Říkáte, že Bill skončil s Delacourovou? A co ostatní?"
Zkusila se opatrně navázat na informace, které ji vrtali hlavou, ale Harry s Ginny ji prokoukli, ušklíbli se a bezeslov se domluvili, že ji to rozhodně neulehčí. Začala Ginny
"Mamka s taťkou jsou pořád spolu jestli myslíš toto, Bill s Fleur jsou taky spolu a mají 3 děti- nejstarší Viktorie chodí s Teddym, který přebývá buď u své babičky Andromedy, nebo u nás. George teď bydlí s Katie Bellovou-Weasleyovou. Percy teď má svoji rodinu s tou svou Penelopou. Neville je s Lenkou. Nevím, co chceš ještě slyšet." Gnny se na ty dva sladce podívala. Ti dva se na ni vražedně zadívali, oba chtěli vědět to stejné, ale nechtěli dát najevo před tím druhým, co je zajímá.
Nakonec se Ron odvážil.
"A jak dopadl můj milostný život?"
Harry se na něj s úsměvem podíval.
"Další školní rok budu kapitán famfrpálového týmu, Ginny střelkyně a ty, Rone, dobrý brankář a... Levandule se do tebe zakouká."
Ron na něj vyděšeně vytřeští oči a Hermiona zčervená.
Ginny s šibalským úsměvem pokračovala:
"Říkala Ti Lonánku a k Vánocům Ti dala zlatý řetěz "Miláček". Hermiona měla 'štěstí' na McLaggena, šla s ním i na Křiklanův večírek- Křiklan je učitel lektvarů od příštího roku. Vzpomínáš Harry, jak Cormac usiloval o místo brankáře? Asi by ho dostal kdyby na něj 'někdo neznámí' neseslal matoucí kouzlo. No jo, to byl borec..."
Když Harry s Ginny spatřili jejich zděšené a šokované obličeje tak se rozesmáli tak moc, že měli pocit, že se to mohlo dostat přes kouzlo.
Nakonec se nad nimi Harry slitoval.
"Ron byl hrozně nešťastný v tom vztahu. Jednou se stala taková nehoda a on skončil na ošetřovně a zrovna, když tam byla Levandule, ze spánku mluvil a oni se rozešli. Hermiona McLaggena nenáviděla, ale on za ní pořád chodil. Už si ani nepamatuju, jak se to vyřešilo. Potom jste začali chodit během bitvy s někým jiným a později jste si oba založili rodiny a měli dvě děti."
Když viděli jejich skleslé a smutné výrazy, tak se nad nimi slitovali.
"Máte oba dvě hezké děti. Starší 14-tiletou dceru Rose a 13-tiletého syna Huga."
Ti dva se na ně nechápavě podívali, šlo úplně vidět jak jim to v hlavě šrotuje a najednou šlo (jakoby) slyšet to známé CINK, jak jim všechno docvaklo na to správné místo. Než se Harry s Ginny uvědomili, co se stalo, byli na sobě nalepení tak moc, že by je snad ani dva jeřáby neodtáhli.

Ve stejnou chvíli, co Harry s Ginny narazili do Rona a Hermiony, naše trojice proklouzla za svým otcem do odporně růžového pokoje se spoustu koťat v obrazech, které na ně čučeli ze všech stran. Koukli se po svém otci, aby viděli, jak se tváří na ten hnus, ale při pohledu na něj zjistili, že zde určitě už byl, protože se nezdál, že by ho to vyvedlo z míry. Ten jen koukal na zlatou jmenovku na stole, která hlásala 'ŘEDITELKA'.
Když se jakžtakž oklepali z této místnosti všimli si, že jejich otec už sedí a pije jakýsi čaj. Při bližším zkoumáním si všimli, že ho nepolyká, ale jen to předstírá. Ten zvláštní druh ropuchy si toho ale zdá se nevšiml a jen se spokojeně usmíval. Potom se Harryho zeptala, kde je Brumbál, ikdyž to jejich otec očividně nevěděl a stejně tak i odpověděl. Tak se ho ptala ještě párkrát než změnila otázku na 'Kde je Sirius Black?'. Děti zpozorněli. Tohle jméno už někdy slyšeli. Nejspíš z rozhovorů jejich rodičů, které si vyslechli omylem, ale slyšeli ho. Podle zkoprnělého těla jejich otce poznali, že ví, kdo to je a měli i pocit, že dokonce ví kde, ale jejich otec roztřeseným hlasem odpověděl, že taky neví.
Ta ropucha začala na něho tlačit a říkat, jaký je to nebezpečný zločinec a děti si to už začínali taky myslet, ale potom se podívali na nesouhlasný obličej jejich otce a bylo jim jasný, že to zdaleka není pravda a je v tom něco víc. Takhle ho vyslýchala ještě nějakou dobu, když vtom se celým hradem ozvala strašlivá rána. Ropucha rychle vyběhla ven, aby se dozvěděla, co se děje. Děti čekali než jejich otec vylije ten čaj do nedalekého květináče a pak spolu s ním vyběhli za ropuchou.
Ukázalo se, že se jedná o ohňostroj. Ale ne ledajaký. Takový ještě neviděli a zdá se, že ani ropucha, která se sice snažila, ale nepodařilo se ji ho odstranit.

Trio následovalo Harryho do nedalekého výklenku, kde spatřili Freda a George, jak se tam klepou potlačovaným smíchem.
Harry je v rychlosti pochválil a spěšně opustil místo činu s dětmi v patách. Netrvalo dlouho a našel své dva kamarády, kteří se tvářili jakoby byli někde v oblacích, když ho však spatřili tak se vrátili zpátky na zem a odvedli ho do nedalekého rohu a začali mu něco šeptat.
Triu to dalo trochu natahování uší, ale uslyšeli je.
"Máme problém, Harry" začala Miona.
"Velký problém, kámo" doplnil Ron
Když se na ně nechápavě zadíval, tak Miona dodala:
"Máme tu návštěvu."
Na Harryho tázavý pohled Ron dodal
"Z budoucnosti" Děti se zděsili. Odhalili je!
Než se Harry stihl ještě na něco zeptat, tak se vedle tria objevili dva lidé. Přesněji Harry a Ginny. Rodiče tria a oni se zděsili ještě víc.
'To bude zase doma výprask' pomysleli si- ne že by je bili, ale víte jak to myslí.
Jejich otec se podíval do Harryho očí a řekl.
"Ahoj, víš kdo jsem?" Pozvedl obočí a
Harry na něho s otevřenou pusou hleděl. Semtam pohledem sklouzl i na Ginny.
"C-Co tu děláš?" vykoktal nakonec.
Jejich otec vážně odpověděl:
"Hledám své tři děti, které si mysleli, že je úplná sranda si vzít neotestovaný stroj času a přesunout se do časů mé puberty."
Harry na něj vytřeštil oči
"J-Já budu mít tři děti? S kým-" nedokončil větu a překvapeně se zadíval na Ginny, která se jen pobaveně zasmála a starší Harry jen řekl:
"V polovině příštího roku s ní začneš chodit. Zapomeň na Cho, je to kráva. Měl jsem to už tehdy poznat v té přeslazené čajovně"
Harry mladší jen s úsměvem přikývl a řekl:
"Tak kde jsou?"
Ron se na něj zašklebil a řekl:
"Vypadá to, že Tě od včerejší noci následují jako ocásek a podle všeho byli s tebou i při Brumbálově útěku a u Umbridgeové v kanclu, takže by měli být někde tady a poslouchat nás."
Na to vytáhl Pobertův plánek a začal říkat přísahu.
Děti se po sobě podívali a jako jeden muž začali utíkat každý jiným směrem.
Když byli asi sto metrů daleko, tak je už shromážděná skupinka konečně na plánku spatřila.
Harry starší i s Ginny při pohledu na plánek jen pokroutili hlavou.
"Dobrá taktika" ocenila Miona "Kdybysme se teď totiž rozdělili, tak by měla šanci najít děti jen skupina s plánkem. Takže navrhuju skrýt nejmenované osoby v této skupině starší sedmnácti let pod kouzlo a jít po tom pomalejším dítěti. Kdo to je?"
Ostatní se zašklebili jejím organizačním schopnostem, ale mlčeli. Jen Ginny řekla, že to je Lily, která je sice rychlá, ale její bratři mají delší kroky, tak jsou rychlejší.
A tak se dospělí schovali pod kouzlo a spolu s ostatními se rozeběhli za nejmladším dítětem Harryho a Ginny - Lily. Nad tím jménem se mladší Harry pousmál, ale nic neřekl a běžel s ostatními.
Honba na děti právě začala.

Hi Harry, we're your kids! (Harry Potter)Where stories live. Discover now