5.Dvojčata na scéně!

884 47 2
                                    

Lily běžela, co ji nohy stačily. Věděla, že je pomalejší než její bratři, a tak měla mnohem větší šanci, že ji těch pět chytne.
Jak se sem sakra dostali? Toť otázka. Navíc jim nemají co vyčítat. Kdyby jim řekli, jaké měli dětství, nic by se nestalo. Oni by to nemuseli jít vydat zjistit na vlastní pěst a hrát potom s jejich rodiči, strýčkem Ronem, tetou Mionou a jejich mladším taťkem na honěnou jako nějací malí děti- a to oni přece nejsou! Teda když pominete fakt, že ještě nejsou dospělí a teoreticky děti jsou, ale to je vedlejší!
Zrovna zahýbala za roh, když málem vrazila do strýčka George a Freda, kteří se zrovna strašně pochechtávali.
Napadlo ji, že když se jich bude držet, tak ji dovedou někam mezi houf lidí (s jejich jedinečným humorem o tom ani nepochybovala) a tam by ji její pronásledovatelé nemohli zachytit. Jak by totiž potom vysvětlovali, že nejsou magoři, kdyby chytali přímo přede všema prázdný vzduch a honili se za ničím? Pochybovala, že by jim to potom chtěli nějak vysvětlovat.
Srovnala s dvojčaty krok a zaposlouchala se do rozhovoru.
George zrovna se smíchem v hlase svému bratrovi říkal:
"Hele Frede, to se nám zase povedlo. Viděls Filche? A ten-"
"-jeho obličej, jak zrudl! I ta jeho pitomá kočka se ho potom bála!" doplnil Fred.
Po těch slovech se Lily pousmála. Dokázala vycítit, že se blíží něco, co ji donutí se zasmát a následovala je do učebny přeměňování, kde nejspíš měla probíhat jejich další hodina- tam se těch pět jen tak nedostane. Z vyprávění se doslechla, že před tím než se McGonagallová stala ředitelkou, byla ještě přísnější, když byla profesorkou a lidi se ji víc báli.
"Ale stejně nechápu, co mu vadí. Vždyť ten jeho kumbál potřeboval vymalovat-"
"-a ta fialková tam tak sekla! V hezkém souladu s tím tyrkysovým nábytkem-"
"-za chvíli by byl in! Jen bych vyhodil tu jeho kočku-"
"-kazí mu image! Příště ji přebarvíme taky a bude to!"
Po tomto rozhodnutí se na sebe odhodlaně usmáli svým šibalským úsměvem než se spolu s Lily (ukrytou pod kouzlem) rozřehtali na plné kolo a vešli s dobrou náladou do třídy, kde si sedli do zadní lavice. Jejich kamarád (Lee se myslím jmenuje) si to k nim nasměroval s otázkou:
"Čemu se smějete tentokrát? Vím, že ten ohňostroj byl super- a vlastně na dlouhou dobu ještě super bude, když nejde odstranit- ale vy se přece nesmějete stejnému vtipu dvakrát, tak co jste zase udělali?" zeptal se jich s dětskou radostí v hlase. Dvojčata se na něj zašklebila a tajnůstkářsky zašeptala- ikdyž Lily nechápala, co chtějí skrývat, když to bude za chvíli vědět celá škola.
"Před chvilkou se z nás stali-"
"-odborníci a rádci-"
"-přes dnešní módu a styl-"
"-a poradili jsme našemu starému známému kamarádovi-"
"-jak být šik a in-"
"-škoda jen, že z toho moc nadšený nebyl-"
"-hrozně se potom naštval-"
"-a i jeho milovaná Norrisová se ho hrozně bála-"
"-ale jinak to v tom jeho kumbále bylo strašně útulné!"
"Ano! Povedlo se nám i zkulturnit ty jeho zásuvky 'Zabavené věci' a 'Nebezpečné věci' studentů."
"Bylo nám jasné, že je už nechce nikdy vidět-"
"-a tak jsme to potom vzali zkratkou přes pár studentů-"
"-kterým prý údajně něco chybí-"
"-mimochodem, tady máš svoji ječivou prskavku-"
"-našli jsme ji cestou sem"
Mrkli na něj uličnicky než se všichni tři- vlastně čtyři zase rozřehtali. Fred Leemu podal prskavku, zatímco on jim se smíchem děkoval.
Potom začala hodina, vešla McGonagallová a začala "typická" hodina přeměňování pro sedmí ročník narušovanou jen občasnou zbloudilou ohňostrojovou příšerkou- to potom profesorka poslala nějakého studenta, aby přivedl strhanou ropuchovitou ředitelku s poznámkou, že si podle nařízení nemá všímat podnětů, které se netýkají vyučování a tak ji podle všeho bezprostředně potřebuje. Profesorka měla natolik dobrou náladu, že přidala dvojčatům po třiceti bodech- prý za to, že ji hezky popřáli "Dobrý den".

Mezitím před učebnou nervózně stepovali dva vynervovaní rodiče. Jejich tři společníci šli na hodinu formulí, tak jim nezbývalo nic jiného než tu čekat na jejich energickou dceru.
Zrovna si Ginny chtěla svému muži zastěžovat, jaká je tu nuda, když zaslechli hlasy
"Kde myslíš, že je?"
"Co já vím. Asi musela vymyslet náhradní plán. Nejspíš po ni šlo všech pět, když vezmeš v úvahu, že je pomalejší než my. Asi šla někam, kde je víc lidí, aby ji jen tak nechytli."
Harry s Ginny se na sebe podívali. To byl Albus s Jamesem.
Asi to kouzlo jim nebylo zrovna příjemné, tak si ho během vyučování odkouzlili, takže šli slyšet, ale ne vidět. Ale to Harrymu ani Ginny nevadilo- mají přece plánek!
"Co myslíš, že nám potom doma udělají? Sakra, a co ty body, co ztratíme až přijdeme?"
"To sis uvědomil až teď, génie? Já jdu s tímto rizikem do každé své prkotiny, protože v mém případě to nejsou prkotiny, ale- jak tomu říkám já- chytače na problémy 5000. A navíc si nedělej starosti. Až zde skončíme, tak se přemístíme do doby předtím a tak jsme vlastně v podstatě nic neudělali, nemyslíšššááá..."
V tu chvíli je Harry s Ginny popadli, kouzlem svázali, odvedli do prázdné místnosti a umlčeli.
(Pozn.au.: Toto je přepadení!)
Teprve potom se odhalili a jejich synové na ně mohli jen vystrašeně hledět.
Po chvíli ticha se ozvala Ginny
"Chlapci, chlapci, chlapci, jste v pěkné bryndě. Tohle si pěkně odpikáte. Neřeknu vám jak, ale můžu vás ujistit, že se přes prázdniny nepodíváte dál než jsou pozemky našeho domu, takže na kouzelnický Disneyland zapomeňte." Řekla sladce a krutě.
Kluci se zatvářili kajícně, ikdyž věděli, že na jejich mámu to neplatí- možná tak na tátu, ale nebyli si jistí, jestli by jim zrovna tohlenc to nechal jen tak projít. Táta je povolný a klidný a užitečný, když je potřeba uklidnit mámu a jak-kdy mírnit. Ale když už se rozzuří, tak se všichni bojí nebo ho alespoň respektují.
V tomto případě se na ně zlobí, ale tuší, že je to částečně i jeho chyba, tak se na ně zlobí, ale nic neříká a má kamenný výraz.
Když se chlapci podívali na otce, který mlčel a měl neurčitý výraz, tak se zděsili víc než by na ně oba rodiče křičeli- tady nevíte, co čekat a navíc to vypadalo, že to v jejich otci bude vřít delší dobu a pak v neurčitou dobu vybuchne a oni se modlili, aby vybuchl v době, kdy budou v Bradavicích.
Teď si to konečně uvědomili- jsou v pořádné bryndě!

Hi Harry, we're your kids! (Harry Potter)Kde žijí příběhy. Začni objevovat