BENDEN: benden değil

934 47 83
                                    

Masalarım, perdelerim ve mandallarım sizleri tanımıyorum. Ama sanki okuyucum olduğunuz için sizi sevmek zorunda kalmış hissediyorum. Yalan söyleyemem. Sizi de tanımadan sırf emeklerimi okuyorsunuz diye de çıkar ilişkisi kurarak sevemem. Sevmek bana göre karşılıksız olmalıdır.

Ama gene de yanlış anlamayın. Size çıkar ilişkisi altında olmadan masum, saf bir değer veriyorum. Bu da ayrı bir konu. Siz bana çok takılmayın.

Sizi alışık olduğunuz gibi övebilirim farklılaşmak istemediğim için. Aslında her farklılaşma bir aynılaşmadır. Neyse bu konuya da girmek istemiyorum.

Sanırsam kendi tabirlerimle size iyi dileklerimi en azından sunabilirim. Çünkü size gerçek bir değer veriyorum. Sahte sevgi sözcükleri altına saklanmış bir değer değil. Çıkar ilişkili bir değer değil. Sırdaşlarım olarak bir değer. Ve bunu göstermemin, size kanıtlamanın tek yolunu da size okunmasın diye bunca yıldır sakladığım yazılarımı güvenerek okuma şansı vermek. Bence bu çok özel. Bu cesaretten dolayı da kendimi tebrik ediyorum.

Bir daha yapmayacağım bir şey yaparak, sizlere sesleneceğim nesnelerin bendeki anlamlarını paylaşacağım. Bunun sebebi de -ki her şeye sebep bulmayı sevmem bunu da bir daha yapmayacağım.- sizlere söylediğim nesnelerin anlamınlarını bilmeye hakkınızın olduğunu düşünmem. Ya da her neyse. Sadece canım öyle istedi.

Masamsınız. Çevrenizdekilerin ve benim zor günlerimizde yanımızda durup size yük olmamız halinde bile bizleri taşıyacağınıza, dertlerimizi paylaşacağınıza ve bacaklarınız kırılana kadar da olsa bizi koruyacağınıza inanıyorum. Ben de sizin için bir masayım.

Perdemsiniz. Çevrenizdekilerin ve benim sırlarımızı ve gizliliğimizi hep koruyacağınıza inanıyorum. Ben de sizin için bir perdeyim.

Mandalımsınız. Hayat sizi aşağıya çekerken, beraberinizde kendinizle beraber başkalarını da düşmekten kurtaracağınıza inanıyorum. Fedakarsınız. Ben de bir mandalım.

Ama ben... Ama ben ütü değilim. Ütü ben. Kendimi ütüleştirdim. Nesneleştirdim.

İnsanları "canım, bebeğim, birtanem" iltifatları altında övmeyi hiçbir zaman sevmedim. Ben nesnelerle insanlar arasında kaybolmuş bir ütüyüm. Fazla ütü. Çok fazla.

Ve son bir şey;
Asla unutmayın. Anlayamadığınız şeyler saçma olduğu anlamına gelmez.

ütü(+18 ütü)Where stories live. Discover now