Büyükçekmece 'deki Üniversiteler

93 2 0
                                    

İstanbul Arel Üniversitesi, 18 Mayıs 2007 yılında 5656 sayılı yasanın ek 76 maddesi ile Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kuruldu. Üniversitemiz Fen - Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, Mühendislik - Mimarlık ve İletişim Fakültesi olmak üzere 5 fakülte, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere 3 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ile Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere 2 enstitü'den oluşmaktadır.

İstanbul Arel Üniversitesi ilk mezunlarını 2008 - 2009 akademik eğitim yılında vermiştir ve 2013 - 2014 akademik yılında da toplam 12.600 öğrenci eğitim almıştır.

Üniversitemiz iki yerleşkeye sahiptir.

Tepekent Yerleşkesi, Büyükçekmece Gölü'nün batısında, Tepekent Uydukenti içerisinde yer almaktadır. Tepekent Yerleşkesi, toplam 65.000 m² kapalı alandan oluşmaktadır.

Tepekent Yerleşkesi'nde 4 yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokullar bulunmaktadır.

Kaynak : http://www.arel.edu.tr/universite-hakkinda/kurulus

FATİH ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı tarafından 28.03.1983 tarih ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin değiştirilerek kabulüne dair, 4142 sayılı Kanun ile 07.06.1996 tarihinde kuruldu.Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Biyomedikal Mühendislik Enstitüsü, Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu açıldı.Fatih Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Ergun Yener getirildi.

Kaynak: http://www.fatih.edu.tr/?tarihce


İstanbul'u geziyorumWhere stories live. Discover now