Feshane Lunapark, Nerede, Nasıl Gidilir?

294 2 3
                                    

Haliç'in kıyısında, böylesine manzaralı bir lunaparkta hem eğlenceyi hem de tarihi yaşayacağınız ender bulunur bir ortam.

Kapalı alanı kongre ve toplantı salonu olarak kullanılan Feshane, acık alanı ruhu hiç yaşlanmayanlara hitap ediyor. Gondoldan çarpışan otomobillere, asansör kulesinden uçan gemilere, eğlencenin bir çok adı mevcut.

Özellikle Ramazan eğlencelerinin yanında tadından yenmiyor diyebiliriz. Ramazan boyunca gece de hizmet veren bu park, pamuk helvacısı, macuncusu ve mısırcısı ile nostaljik lezzetleri de sizlere sunuyor.

Gondol, kamikaze, dönme dolap, kaldıraç ve çok daha fazlası... Çılgınlar gibi eğlenmek için gereken tüm ekipmanları içerisinde bulunduran bu parkta mutluluğa yelken açabilirsiniz.

Kısaca Feshane Tarihi

Feshane 1835 yılında kurulmuştur. 19. yüzyıl ortalarına doğru Osmanlı ordusu kıyafetlerinde değişikliğe gitmiş, yeni kıyafetlerin temininde Feshane Dokuma Fabrikasının rolü büyük olmuştur. Feshane'de kumaş ve fes dışında özel olarak halı da üretilmiştir. Fabrikanın uzun çalışma yaşamından sonra , günümüzde uluslararası fuar, kongre ve kültür merkezi olarak hizmet vermektedir.

Feshane Lunapark Fiyatları?

1 Jeton Fiyatı: 4 Tl. dir.
Hemen bitişinde bulunan kafelerde ise yemek menüleri 12 Tl.den başlamaktadır.

Feshane Lunapark Nerede, Nasıl Gidilir?
Nasıl Gidilir? Araç İle: E-5 'den Üzerinden ister Avrupa İster Anadolu yakasında olup Eyüp Sapağına girdiğinizde hemen karşınıza çıkacaktır.
Toplu Taşıma İle: Metrobüs kullanarak Ayvansaray durağında indiğinizde yürüyerek 5 dk gidilir. Şehir otobüslerini de kullanarak Feshane durağında inebilirsiniz.

Kaynak : http://www.gezilmesigerekenyerler.com/eglence/feshane-lunapark-nerede-nasil-gidilir-bilet-fiyatlari-eyup-istanbul.html

İstanbul'u geziyorumOù les histoires vivent. Découvrez maintenant