17. Bölüm, Elgifer

1.5K 144 11
                                    


Kısaltmalar: HP (hasar puanı), CP (can puanı), YP (yetenek puanı), SP ( saldırı puanı)

Odanın ortasına kadar Elgifer ile yürüdük. Tam ortaya geldiğimizde yerde beliren mavi ışık dalgalanmaları halka halinde büyümeye başladı. Dikkatimiz karanlıkta duran tahtın oradan gelen soğuk bir sese yöneldi. Oraya baktığımızda karanlıkta bize doğru bakan bir çift mavi göz haricinde görünen bir şey yoktu. Elg kalkanıyla savunma pozisyonu aldı. Ben de Rindarf'ı yere paralel tutarak saldırı pozisyonu aldım. Bu sırada karanlıkta görünen gözlerden mobun hareket etmeye başladığı anlaşılıyordu. Tamamen ayağa kalktıktan sonra ışık halkaları tüm odayı aydınlatır oldu. Mob soğuk duruşuyla bize doğru bakıyordu.

Elg "Karanlık Lord (KL)." Dedi. Bu mobu ilk defa görüyordum. Bu yüzden saldırı ve savunma şeklini çok iyi analiz etmeliydim. Aynı zamanda Elg ile ilk defa parti kuruyordum.

"Fazla tedirgin olma. Ne yapacağımı iyi bilirim." Dedi. Bakışlarımdan neler düşündüğümü anlamış olmalıydı. Boss tahtın durduğu yerdeki basamaklardan adım adım aşağıya indi. Karanlık Lord'un Siyah takım zırhı, siyah pelerini ve siyah kılıcı vardı. Bossun CPsi 21.500'dü. Takım zırhının ayağını koruyan bölümünde postu andıran tüyler bulunuyordu. Kolluk zırhının silahını kavrayan metal tırnakları ayı pençesi gibi duruyordu. Elinde tuttuğu siyah kılıcının kesici ucunun başından kabzasına kadar eski bir dilde yazılmış açık mavi parlayan kelimeler bulunuyordu. Kılıcın kabzasının üzerindeki kuru kafa sembolü ölümü çağrıştırıyor gibiydi. Odanın içerisi, attığı her adım da taşıdığı zırhın sesiyle yankılanıyordu.

Bulunduğumuz yere kadar yürümeye devam etti. Aramızda biraz mesafe kaldığı sırada Elg "İşte başlıyoruz yakışıklı." Dedi. Bu sırada boss koşmaya başladı. Adımlarının ağırlığını her yere bastığında hissedebiliyordunuz. İyice yanımıza gelen boss kalkanıyla savunma yapan Elg'e sağlam bir kılıç darbesi verdi. Aldığı darbe ile geriye doğru sürüklenen Elg'in 7.000 CPsi kaldı. Bossun kılıcının etrafı mavi bir ışınımla sarılıydı. Bu kadar hasar verebildiğine göre bu saldırı yeteneği olmalıydı ve bu yetenek kaç dakika sonra tekrar aktif olacak bilmem gerekiyordu. İçimden saymaya başladım. Bu sırada Elg'in sürüklenmesini izleyen boss bana doğru döndü.

Kılıcını bana savurdu. Hareket hızı çok yavaştı. Büyük olasılıkla canına belirli bir noktaya indirdiğimizde bu hızı artacaktı. Savurduğu kılıcı basit bir geri çekilme hareketiyle atlattım. Hemen ardından bossa koşarak 'üçlü darbe' dedim ve yeteneğim ile saldırı yaptım. Rindarfı sanki başka biri kontrol ediyor gibiydi. Koşarken itemi elimde bir tur döndürdüm ve hız bir saldırı ile ilk hasarı verdikten sonra bossun verdiği karşılığı sağıma bir tur dönerek atlatıp seri şekilde ikinci ve üçüncü hasarı verdim "30 saniye". Verdiğim her hasarda kılıcımdan kırmızı ışınımlar yayılıyordu. Karanlık Lord'un CPSi aldığı hasarla 18.000'e düştü. Yeteneğimin yeniden aktifleşme süresi de geriye doğru saymaya başladı.

Elg bossun arkasından koşarak gelirken KL kılıcını bir kez daha savurdu. Bu savrulma esnasında kılıçtan çıkan buz parçaları etrafa saçıldı ve bana her değen parça ile 400-400 hasar aldım, "55 saniye". Bu onun ikinci yeteneğiydi. Kırk beşinci seviyede zırhımın da verdiği özellik ile 11.000 olan CPem buz parçalarından aldığım hasarlarla 7.400'e kadar düştü. Elg bossun arkasından sıçrayarak mızrağıyla sağlam bir darbe vermek istedi. Boss geriye doğru dönerek kılıcını ona doğru uzattı. Havada çarpışan itemlerden kıvılcımlar çıkıyordu. Sırtını bu sefer bana doğru dönen bossa saldırı yapmak için hemen harekete geçtim. Bossun kılıcını havadayken ittirmeyi başaran Elg sağ elinde tuttuğu kalkanıyla dengesini kaybetmiş KLnin suratına sağlam bir darbe indirdi. Ayakları yere iner inmez 'hortum' dedi. Mızrağını parmaklarının ucunda tutarak kendi etrafında dönmeye başladı ve kılıcıyla bu yetenekten kurtulmaya çalışan bossa hasar verdi. Bende basit yeteneklerimle hasar vermeye devam ediyordum. Aldığı her HP bossun üzerinde yazıyordu. Bu saldırılar ile CPsi 13.000e kadar düşen boss dizlerinin üzerine çöktü "80 saniye".

Irk Online - Sanal Dünya (Wattys2017)Where stories live. Discover now