Scorpion

44 3 0
                                    

Constelatia Scorpionului confera nativului un spirit subtil, viclean, convingator, fecund, mobil, capricios, visator, poetic, adesea religios. Vointa este ferma, decisa si perseverenta. Caracterul sau este inflacarat, activ, belicos, irascibil, aspru si cateodata violent. Scorpionului ii place sa sfideze primejdiile. Flegmatic, taciturn si discret, adauga uneori vietii o tenta de mizantropie. Greu de emotionat, ca si de calmat, ranchiunos, rece si neiertator in razbunare. Sunt turbulenti, certareti daca educatia sau influenta mediului nu le atenueaza instinctele. Scorpionul este indemanatic si rabdator in munca. Are gust pentru arhitectura, edificii, viata pastorala si doritor de onoruri. incapatinat in opinii pana la violenta.
Persoana nascuta sub semnul Scorpion sau cu Ascendentul in Scorpion, se afla sub influenta planetei Pluton (guvernator traditional), care o face pasionala, puternica, dar materialista. Daca incepe o cercetare spirituala, se va plasa sub influenta planetei Marte (guvernator esoteric) cei va permite sa lupte contra dorintelor pasionale si egoiste. Daca va continua evolutia se va plasa sub influenta lui Mercur, guvernatorul ierarhic, care-i permite sa-si inteleaga karma si controlandu-si pasiunile sa utilizeze energia pentru a se eleva spiritual.

Culori: rosu inchis, purpuriu, violet
Anatomie: organele sexuale si nasul
Social: conducator doar in situatii de criza, poate regenera o situatie fara iesire.
Material: primirea de valori in situatii neasteptate, banii sunt un mijloc si nu un scop.
Mental: calitati remarcabile orientate catre autocunoastere, idei misterioase.
Emotional: tendinta de a se situa la limita dintre bine si rau, ambitie, emotii puternice dar ascunse fata de ceilalti
Guvernatorul (planeta) traditional al Scorpionului: Pluton
Guvernatorul ierarhic: Mercur
Verbul caracteristic: "A DORI" ("Eu Doresc", Eu Ravnesc"), esenta lui este transformarea
Numere norocoase: 2 si 4
Piatra pretioasa: Topaz
Metal: Fier
Ziua norocoasa: Marti
Animale potrivite: Insecte si crustacee
Locuri prielnice: cele situate langa ape
Cuvinte cheie: transformare, unitate, regenerare, exigenta, angoasa, distrugere, reconstructie, moarte, renastere, reincarnare, sexualitate, pasiune, magnetism, detectie, ranchiuna, razbunare, secret


~Zodiacul European~Where stories live. Discover now