KİTAP KOKAN KADINLAR-GECE_RENGİ_GOZLERİN

2.8K 68 186
                                    

Merhaba canlarım. Bugün ki kitap kokan kadınımız Gece_rengi_gozlerin. Kendisi Betimlemeler Kraliçesidir. Aynı zamanda Kıvılcım,Elmalı Şeker, Gölge ve Lavinia hikayelerinin yazarıdır. Bu ön bilgiyi de verdiğimize göre derinlere dalabiliriz.E hadi o zaman nefesinizi tutun ve cevaplar deryasına atlayın.
Medyadaki şarkı bizzat yazarımızın zevkidir.

1)Ablam öncelikle seni biraz tanıyalım. Hülya kimdir? Ne yapar? Ne eder? Ne yer? Ne içer?

Hülya, otuzlu yaşlarında ama gönlü on sekizi doldurmamış, hayata pozitif bakmayı bilen ve buna özen gösteren, iki çocuk annesi bir kadın.

2) Şuan da bir hikayenin başkahramanı olsaydın ve hayatını sen yazsaydın. Nasıl bir hayatın olsun isterdin?

Şu an için bir şey diyemem ancak ileride bütün hikayelerimi tamamladıktan sonra kendi hikayemi yazmayı zaten düşünüyorum.

(Şuan ki olay tamamen hayalgücüne kalmış.😄)

3)Seni yazmaya teşvik eden şey neydi?

Yatılı okul yıllarında aileme duyduğum özlem ve divan edebiyatına olan ilgim beni yazmaya teşvik etti diyebilirim.

4) Yaptığın en büyük sakarlığı bize anlatır mısın ?

Sakar bir insan hiçbir zaman olmadım ama en büyük sakarlığım çocukken tarzancılık oynamak için çıktığım ağaçtan düşüp kolumun dirsekten aşağısını kesmek oldu diyebilirim. Tabii buna sakarlık mı yoksa tedbirsizlik mi dersiniz bilemiyorum.

5)Hayatında olmazsa olmaz dediğin neler var?

Ailem ve dostlarım. Bu kadar kısa ve net. Çünkü aile bir insanın yaşam kaynağıdır, dostlar ise yaşamı değerli kılan ve aileden sonra gelen ikinci değerlerdir benim için.

6) Diyelim ki çok önemli bir işin var ve bir yere yetişmen lazım ama aklında müthiş fikirler dolanıyor. Yazmasan uçup gidicekler ne yapardın ?

Yazardım:)Daha önce sırf bu yüzden randevu iptal etmişmişim var benim. Bu yüzden yazardım dedim.

7) Bana çok az kişinin bildiği bir özelliğini ya da huyunu söyler misin?

Sinirlendiğim ve utandığım zamanlar da kızarırım😃

8)Ablacım birbirinde güzel aşıklar yazarken birden "Lavinia" ya başladın. Bizim bu zehirli hatun nasıl ortaya çıktı?

Her zaman olduğu gibi bir gün otururken aniden aklıma bir kadın ve boş, karanlık bir yolda yürürken yankılanan topuk sesleri geldi. Ama bu öyle bir şeydi ki o topuk sesleri kafamın içinde yankılanıyordu. Sonra oturdum ve yazmaya başladım. Ortaya çıkan sonuç bu.

9)Ablam birşeyi çok merak ediyorum. Bir sahneden başka bir sahneye geçerken yazdığın son paragraf hep felaket tellalı gibi oluyor. Tam diyorum "Aha bu sefer oldu.Mutlu olucaklar." Hoop o paragraf geliyor. Niye böyle şeyler yapıyorsun. Bize yazık değil mi ?😞

Ben sahneleri yazarken hiçbirini tasarlamıyorum. O an bilgisayarın başında aklıma ne gelirse onu yazıyorum. Kurguyu baştan kurgulayamayan bir insanım ve hepsi doğaçlama çıkıyor. Ama öyle garip ki her sahne bir şekilde birbirini tamamlıyor.

10) Hep bahsederiz ya hani " işte güçlü kadın " diye. Sence güçlü kadın nasıl olmalı?

Güç, kadının bakışlarından belli olmalı önce. Asaleti duruşunda ve dudaklarından dökülen kelimelerinde gizli olmalı. Güç, fiziksel olarak algılanmamalı bana göre. Özellikle de söz konusu kadınsa. Çünkü kadının güçü aklıdır. Akıllı her kadın bu hayatta sahip olmak istediği her şeyi bir şekilde elde eder diye düşünüyorum. Fiziksel olarak erkeklerden daha güçsüz olabiliriz ama unutmayalım ki; Zeki bir kadının gücü sadece bir erkeği değil karşılacağı tüm erkeleri yenebilecek niteliktedir.

KİTAP KOKAN KADINLARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin