KİTAP KOKAN KADINLAR - BEEYZZ

1.7K 91 92
                                    

Merhabalar canlarım. Nasılsınız? Ben yoğunum bu aralar tükeniyor gibiyim biraz. Neyse muazzam bir röportaj ile geldim. Bugün ki Kitap Kokan Kadın'ımız beeyzz Kendisi Son Nefeste, Vurdu ve Aşk! hikayelerinin yazarı.

O zaman sıcak sıcak kestane tadında okumalar.

(Medyaya göz atmayı unutmayın.)

1) Öncelikle seni biraz tanıyalım. Beyza kimdir? Ne yapar? Ne eder? Ne yer? Ne içer? Sakin midir? Yoksa çılgın mı?

Merhaba, öncelikle bu röportaj için çok teşekkür ederim. İnsanın kendisini anlatması cidden zor. Tutturduğum yerden devam edeceğim, inşallah bu soruda kopukluk olmaz:)

Bir hemşire adayıyım. En sevdiğim hobim arkadaşlarımla bir yerde oturup, saatlerce sohbet etmek. Öyle ki garsonlar "artık kalsanız mı?" dercesine bakabiliyor. En büyük fobim ise idrar sondası değiştirmek. Kesinlikle hayatı sorgulatıyor:)

Onun dışında çok değişken bir yapım var. Bir gün çok sakin olabiliyorken ertesi gün yanımdaki insanları şaşırtacak kadar enerjik, sıradışı davranabilirim.

2) Bir mekan olsan hangisi olurdun? (ev,kütüphane, market vs.)

Çok garip bir cevap ama pavyon olurdum:D Renkli bir dünya, eğlenceli bir hayat ama üzüntüler acılar hep gizli, kimse görmüyor.

3) Yazma serüvenin nasıl başladı?

İlk kitabımı başka bir hesapta yazmıştım. 240 bin okuyucuya kadar ulaşmıştı fakat şu an hatırlamadığım bir sebepten ötürü aniden yayından kaldırmıştım. Tüm sosyal medya hesaplarıma tepkiler yağdığını bile hayal meyal hatırlıyorum.

4) Her şeyin üzerine geldiği, en huzursuz, mutsuz anlarında yaptığın ve sana motivasyon kazandıran, iç dünyana huzur getiren şey ne olur? (Soruyu bana kazandıran güzel kadına selam olsun.)

Makyaj yapmak. Gece moralim bozuk olduğu zaman bile üşenmem, kalkıp yaparım ve silmeden yatarım.

5) Dostluk mu? İtibar mı?

Dostluk.

6) Yaptığın en büyük sakarlığı bize anlatır mısın?

Çok fazla var ama aklıma ilk geleni anlatacağım. Arkadaşlarımla bir yerlerde oturmayı çok sevdiğimi söylemiştim. Bir gün yine saatlerce oturup, kök salmak üzereyken kalkmaya karar verdik. Ödeme yapmak için mekanın içine ilerliyorduk ama çok masa vardı ve yol cidden dardı. Öyle yürürken birden kalabalık erkek grubunun oturduğu masanın bir sandalyesine çarptım. Sadece sarsılıp, masayı sallaması gerekirken çocuk neredeyse uçuyordu. Arkadaşları tuttu, "KIM YAPTI LAN" dercesine döndüklerini gördüm ama onlar beni görmedi. Utancımdan mekandan koşarak çıktım, hesabı da arkadaşlarıma kitledim.

7) Bir şeyler yazarken başına ilginç bir olay geldi mi?

Hayır. Genelde yalnızken yazıyorum:)

8) Hikaye yazarken kahramanların karakterlerine bürünür müsün? Mesela maç sahnelerinde Sinan gibi bilgisayarın başında çıldırıyor musun?

Tabii ki. Bu kaçınılmaz. Galatasaraylıyım ama Sinan gibi bir Beşiktaşlı yazdım desem yeterli olur sanırım:D

9) Bize çok az kişinin bildiği bir huyunu ya da özelliğini söyler misin?

Uyurken içimden bebek ağlıyormuş gibi ses çıkar. Daha doğrusu çıkıyormuş:D

10) Sinan Tümer alıştığımız erkeklerin dışında bir karakter herkesin gönlünde tahtını kurdu. Sence böyle bir adam çıkar mı karşımıza ? (çok pis gaza geldik kız WhatsApp grubum olarak :))

Aslında Sinan tipik bir Türk erkeği. Bu konuda okurlarımla hemfikir olduğumuza eminim. Kavgayı kafa atarak başlatırken, sinirlenince 'lan' kelimesini kullanırken ve sevdiği kadını 'manyak galiba' dedirtecek şekilde kıskanırken de amacım tam olarak buydu. Iyisiyle kötüsüyle imkansız bir adam yazmadığımı düşünüyorum nedense:/ Inşallah daha iyisi sizi bulur:)

11) İdil kötü bir birliktelik yaşamış ve özgüveni zedelenmiş bir karakterdi. (başlarda tabi) Sen onun yerinde olsan ayrılma bahanesinden bu kadar etkilenir miydin? Yoksa o sözler senin için önemsiz mi olurdu?

Etkilenirdim ve kendimi değiştirmek için çabalardım.

12) Rümeysa ve bıcağının akıbeti ne olacak peki? Boynu bükük kaldı gariban.

Özel bölümlerde Sinan'a fan sayfası açıp, yönetebilmek için bıçakla dehşet saçmaya devam edecek:D

13) Şahsenem, Belgin ve İdil çılgın üçlümüz :). Bu kadar zıt karakterliği üç kadın nasıl oluyor da çok iyi anlaşıyor? Bunun bir sırrı var mı?

Ben ve iki kuzenim tam olarak bu durumdayız yani aslında bizi okudunuz diyebilirim. Ben Şahsenem'im, benim kadar mantıklısını bulamazsınız. Belgin ise her şeyiyle kuzenlerimden biri. Hem de her şeyiyle... Bir Cihangir'i yoktu o kadar:) Idil ise kendi içinde gel gitleri ve endişeleriyle ama bütün samimiyetiyle diğer kuzenimdi. Açıkçası bunun tek sırrı birbirini tamamlamak. Yeri gelir birbirimizi frenler, yeri gelir gaz veririz. Tüm olay bu:)

14) Bu futbol bilgin ve sevdan nereden geliyor peki? Bunları yazabilmek için baya bir birikimli olmak lazım malum.

Futbol bilgim ve sevdam yok. Çok ciddiyim yok:D Bu kitabı nasıl yazdım onu da bilmiyorum:/

15) Kadınlar doğaları gereği çok güçlü varlıklar ama bazıları var ki işte bu dedirtiyor. Senin "güçlü kadın" tanımın nedir?

Ben güçlü bir kadın değilim, o yüzden kadını güçlü yapan tanım ve özellikler konusunda yorum yapmam çok boş olur:)

16) Bir futbolcu olsan kim olurdun?

Sanırım Alex. Tek Fenerbahçe'de değil, bütün Türkiye'de seviliyordu. Hala da sevildiğine eminim.

17) Pekii okuyucularını bundan sonra nasıl hikayeler bekliyor? Mısırlarımızı patlattık, senden gelecek minnak spoileri bekliyoruz.

Şahsenem çok istek aldı. Ciddiyim şaşırdım. "Sizi mi kıracağım bee!?" diyerek ona kısa bir şey yazabilirim. Tabii kimle olur, neler olur şu an netleştirmedim:)

Bu güzel cevaplar için sevgili Beyza'ya çok teşekkür ederim. Beni kırmayıp isteğimi kabul etti. İyi ki de etmiş ben çok keyif aldım. Umarım siz de alırsınız. Ayrıca medyadaki afiş için canım mitolojikbiri 'ye çok teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın. Bol C vitamini depolayın. 😍😍😘😘

Dilek, istek ve şikayet köşemiz burasıdır. Yorumlarınızı bekliyorum.

KİTAP KOKAN KADINLARWhere stories live. Discover now