5 - Ljutnja, ali ipak... ❤

321 42 52
                                    

Sjedio je pognute glave, i valjda gledao u nešto. Stajala sam tamo držeći Daliu za ruku, kad je on ustao i lagano se okrenuo prema nama. Prepoznala sam ga po kosi.

Niall.

Opet.

Opustila sam ruku kojom sam držala Dalijinu, a ona me samo gledala. Primjetio me i gledala sam ja njega, on mene. Bili smo udaljeni kojih 20-tak metara jedan od drugog. I dalje sam ga gledala, a onda sam u drugom trenutku vidjela Daliu u njegovom zagrljaju kako se smije i veseli.

Razjapenih očiju gledala sam kako ju je poljubio u obraz a onda ju pustio i čučnuo pored nje. "Dalia, dođi, idemo kući" pružila sam ruku i polako se približavala, pokušavajući ignorirati Nialla. "Seka gje, Niaj je dosao" rekla mi je i zagrlila Nialla oko vrata. On joj se plaho nasmijao i pogladio po kosi a onda ustao. "Emily..." počeo je i pogledao me. Ignorirala sam ga koliko god sam mogla "Dalia, dođi, moramo doma" rekla sam ponovno. "Emily barem me saslušaj" rekao mi je i približio. Odmaknula sam se korak unazad i pogledala Daliju.

Koliko god sam bila ljuta, nisam htjela tu ljutnju iskaliti na njoj, malenoj trogodišnjoj djevojčici, predivne smeđe kose i velikih zelenih očiju koja je u ruci držala njenog Cocolina.

"Emily molim te... Ne ignoriraj me" rekao je opet Niall. I opet, iako sam se svim silama trudila da ga ignoriram, jednostavno nisam mogla. Pogledala sam ga s ljutnjom i tugom u očima, a on me gledao s upornim i ozbiljnim pogledom. Vratila sam pogled na Daliu koja je stajala pored klupice i gledala i mene i njega. "Seka... Bas mojamo ici, ja se zejim igjati s Niajom" rekla je i privila se uz njega držeći ga oko lijeve noge. "Da Dalia, moramo ići. Mama će se brinuti, i bit će tužna, a znaš i sama da plače kad je tužna" rekla sam joj i čučnula te čekala da mi priđe i da odemo doma.

Ništa. Samo je podigla pogled prema Niallovim očima, pa je opet pogledala mene. Niall je pogledao nju i opet čučnuo pored nje i gledao njene oči. "Idi seki, da se vaša mama ne brine" rekao joj je i poljubio u obraz. Plaho mu se nasmijala i zagrlila ga te i ona njemu dala poljubac na obraz te ga uhvatila za ruku. "Odi i ti s nama" rekla mu je i povukla ga. "Ne mogu" rekao je i pogledao mene. "Zasto ne?" pitala je. "Ne mogu ti objasniti... Premala si da bi shvatila. Hajde, idi seki" rekao joj je. "Da Dalia, dođi, mama se sigurno već brine" rekla sam joj i pružila ruku.

Približila mi se i primila sam ju u naručje te ustala i okrenula se. "Emily" rekao je Niall. Stala sam i okrenula se prema njemu. "Barem me saslušaj" rekao mi je pomalo tužno.

Čemu iskreno, kod njega, ne mogu odoljeti. Oduvijek sam ga gledala nekim drugim očima, ali to je prestalo. Onoga dana kada sam saznala istinu. Oduvijek su mi se sviđale njegove predivne plave oči i njegova plava kosa, ponekad raščupana, ponekad podignuta u zrak, a ponekad spuštena sa strane. I njegov stil oblačenja, jednostavno, on nije bio poput ostalih devetnaestogodišnjaka koji se oblače poput svojih idola ili slično, ne, Niall je imao svoj stil. I to ga je činilo posebnim, i još uvijek ga čini.

"Čula sam dovoljno Niall" rekla sam hladno i okrenula se te krenula kući. Osjećala sam da sam ga pogodila riječima, i sve što sam htjela u tom trenu bilo je okrenuti se i baciti mu se u zagrljaj, zaplakati i reći da mi je žao i da mu opraštam, ali željela sam da i on osjeti moju tugu, bol i muku koju sam proživjela.

"Ali..." rekao je, no nisam stala hodati. Sve sam se više udaljavala od njega i osjećala suze u očima, no duboko sam udahnula i zadržala suze. "Ništa ali... Oprosti Niall, ali za razgovor ćeš morati pričekati. Još neko vrijeme" prošaptala sam.

***

Ušla sam u sobu, i zatvorila vrata. Sjela sam na krevet i uzela mobitel u ruke te utipkala Mayin broj. "Halo?" javila se. "Maya, gdje si?" pitala sam je. "Doma sam, zašto?" rekla mi je. "Jesi za shopping po centru?" pitala sam. "Može, zašto ne. Spremaj se, dolazim za 5 minuta" čula sam da se nasmijala. Ogroman smiješak pojavio se na mojem licu "Dobro, već se spremam" rekla sam i nasmijala se te poklopila. Ustala sam veselo s kreveta i otvorila ormar iz kojeg sam izvadila jedne traperice i majicu dugih rukava. Obula sam Conversice i stavila sivu vestu, počešljala kosu i stavila malo maskare.

Dead Mistery #WWCWhere stories live. Discover now