18. BÖLÜM: ''İLK ÖPÜCÜK''

2K 109 6
                                    

Bölüm Şarkısı: Cem Adrian - Bana Ne Yaptın

2 Hafta Sonra

Odadaki bulunan herkes dikkatini Ayaz'ın üstüne çevirmişti. Herkes Ayaz'ın ne yapacağını merak içerisinde bekliyordu. Ayaz'ın sessiz kalışı katlanılır gibi değildi. Odadaki atmosfer soğuk, sert ve fazlasıyla tehditkardı.

Ayaz sandalyede oturan dokuzuncu sınıf çocuğunun suratına yumruğunu geçirdiğinde odadaki herkesin çığlıkları yükseldi. Sandalyede oturan çocuğun tek suçu ayranını yanlışlıkla Ayaz'ın üstüne dökmüş olmasıydı. Ayaz dahil herkes çocuğun ayranı bilerek döktüğünü düşünüyordu. Belki de öyleydi. Bilemiyorum. Çünkü Ayaz'ın 'Ben Okulun Kralıyım ve Bu Okul Benim' tavırları etrafındakileri rahatsız ediyordu.

Ayaz yumruğunu üçüncü kez çocuğun suratına yerleştirdiğinde, çocuğun burnundan kan akmaya başladı. Korku için çığlık atmam etraftakilerin bana bakmasına neden oldu. Sinirle Ayaz'ın yanına gidip, ''Neden yapıyorsun bunu?'' diye bağırdım.

Ayaz sıkıca bileğimden kavradı. ''Seni ilgilendirmez Esila.''

''Ayaz eşkıya mısın sen ya?'' diye bağırdığımda Ayaz'ın dudakları yukarı kıvrıldı. Belki şuan gülümsemem gerekiyordu ama sandalyede oturan çocuğun durumunu gördükçe Ayaz'a sinirleniyordum.

Zilin çalmasıyla alt kattaki bodrumdan ayrıldık. Herkes sınıflarına doğru ilerliyordu. Sınıfa girdikten sonra Ayaz arkama yaklaştı ve ''Bir daha benim işlerime burnunu sokma Esila.'' diye mırıldandı.

Hastaydım ve dersi çekecek gücü kendimde bulmuyordum. Kafamı sıraya gömdüğüm gibi bilmem kaçıncı uykuma daldım.

''Hey uykucu.'' Ayaz'ın sesiyle uyandım. ''Ders bitti eve gidiyoruz.''

Uykulu gözlerle sıramdan kalktım ve Ayaz'ı takip etmeye başladım. Arabaya varmadan önce Özgür ve Emir ile muhabbet etmişti. Şu sıralar dikkatimi çeken asıl şey ise; Özgür'ün Ayaz'a olan yakınlığıydı. Haddinden fazla Ayaz'a el hareketi yapıyordu. Tamam erkekler arasında böyle şeyler yaparlar ama her şeyin bir dozu vardır. Kendimi saçma düşüncelere vermişken, Ayaz'ın koluma vurmasıyla irkildim.

Eve geldiğimizde Ayaz koşar adım yukarı kata çıktı. Onun peşine takılıp odamın önüne geldim. Odalarımıza girmeden önce birbirimize, ''Görüşürüz,'' dedik ve aynı saniye içeri girdik.

Okul ödevlerimi bitirdikten sonra telefonumdan Aftertaste şarkısını açtım ve gözlerimi kapatıp kendimi yatağıma bıraktım. Yumuşacık ve rahat. Ağzımda şarkıyı mırıldanırken, aklıma Emir'in kampta söylediği şey geldi.

''Sizin evin çatı katında büyük bir oda var, Ayaz'ın çizdiği tüm resimler orada. Onun hakkında bir şey merak ediyorsan oraya bak,'' dedikten sonra ekledi; '' Anahtarı odasında, CD kutusunun içinde.''

Ayaz'ın ne sakladığını haliyle merak ediyordum. Ama bunun için onun odasına girmem üstüne üstlük çatı katına da ses çıkarmadan gitmem gerekiyordu.

Yatağımda birbirinden saçma planlar kurarken odama giren Ayaz'ı fark ettim. ''İnsan kapı çalar?'' dediğimde kahkaha atıp Ayaz'ın yorum yapmasını bekledim.

''Kapı çalmayı öğreneceğim son insansın Esila. Ben çıkıyorum Özgür ile Emir'in yanına gideceğim.''

''Bana açıklama yapma gereksinimde neden bulundun?''

Sorduğum soruya Ayaz tepkisiz kalmıştı. Belki de beklemiyordu böyle bir soruyu.

''Her zaman soruyorsun. Sen sormadan ben söyleyeyim dedim.''

KARANLIĞA SARILAN KIZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin