Chapter V

84 8 2
                                    

Alarma telefonului ma trezise. Am spus sa ma trezesc mai devreme , caci vroiam sa imi savurez ceaiul pe terasa , de dimineata , pana cand e racoare.

Am dat la o parte asternuturile moi , m-am ridicat din pat , apoi mi-am bagat picioarele in papuceii mei de casa , roz si pufosi. Cand am deschis usa camerei mele un miros divin mi-a invadat narile , conducandu-ma pana la bucatarie.

Am coborat incet scarile , sarind peste a parta scara care scartaia , vrand sa nu fac galagie. Priveam din tocul usii un barbat care gatea. Un barbat destul de inalt pentru anii sai. L-am recunoscut dupa tricoul imprimat cu The Rolling Stones si pantalonii largi si lungi de trening. Era tata. Nu am vrut sa-l deranjez , caci foarte rar era acasa.M-am apropiat de el , i-am pus mana pe umar , iar cand s-a intors i-am sarit in brate , strangandu-l tare.

- Te-ai intors mai repede.

-Da scumpa mea. a spus el , desprinzandu-ma cativa centimetri de la podea. Te-ai descurcat singura?

-Da. Kate a dormit la mine cateva nopti.

-Ma bucur. Clatite? m-a intrebat el zambind si luand platoul cu clatite in mana.

-Sigur.

Eu am luat cele doua cani care se aflau pe blatul din lemn si l-am urmat pe tata pana la terasa. Terasa era un balcon mic , inconjurat de cateva flori , cu o masa si niste scaune in mijloc. Am tras scaunul putin mai departe de masa , m-am servit cu o clatita si m-am asezat pe scaun. In timp ce tata citea ziarul si isi savura cafeaua si o clatita , mi-am intins mana stanga spre masa , pentru a lua cana mea cu ceai.

-Am vorbit cu mama ta. Se intoarce maine! spuse privind inca ziarul , prin lentilele transparente ale ochelarilor.

-Stiu asta. Tati ... dar ce nu stii tu este...

-Continua... a spus privindu-ma , in timp ce eu ma jucam cu degetele mainilor.

-Pe 15 Iulie este un spectacol de balet... nu am terminat de spus , caci m-a intererupt el.

-Stii ca nu ne permitem. Acum nu mai vreau sa aud de asta.

M-am ridicat de pe scaun , vrand sa plec , dar tata s-a opus , spunandu-mi sa ma asez inapoi. M-am asezat , asteptand sa spuna ce avea de spus.

-Astazi , suntem invitati la cina la familia Edward.

-Poftim!?

-Ce ai auzit e adevarat. Aici ai 50 de euro , cu care iti vei cumpara ceva frumos pentru cina. Acum urca sus , schimba-te si grabeste-te.

Am urcat repede sus. Am inceput sa imi caut o pereche de blugi negri , apoi mi-am luat tricoul alb cu modelul florat. Intre timp , am sunat-o pe Kate , care a acceptat sa vina cu mine la cumparaturi. Dupa ce mi-am refacut coada de cal si dupa ce m-am spalat , am coborat jos , incaltandu-ma , apoi aruncandu-mi geanta pe umar , am intrat grabita in bucatarie.

-Plec!am strigat , ca tata sa ma auda de la terasa , luand banii de pe masa si bagandu-I in portofel.

-Pa. mi-a raspuns tata , avand aprobarea sa plec.

Am coborat in fata blocului , unde ma astepta Kate , apoi am plecat , explicandu-i pe drum motivul urgent de cumparaturi.

Inca o parte. :) Sper sa va placa si va astept parerile. S-ar putea sa postez urmatorul capitol de pe telefon , asa ca dureaza :D Astept parerile voastre. :*

Ps: comentariul care imi place cel mai mult va primi dedicatie :D

The Swan | PAUZĂWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu