Chapter IX

81 6 8
                                    

Dupa ce Peter a plecat , am reusit sa povestesc cu mama , in liniste si pace. I-am povestit absolut orice , si intr-un fel , ma simteam vinovata ca nu imi cunoaste chiar toate sentimentele si sevretele , dar dupa ce i-am spus in mare parte ce s-a intamplat , am decis sa ma deschid ei , si sa ii spun absolut tot.

-Am ceva sa iti spun. Ceva ce se petrece de ceva timp , si ma roade. Kate stie totul , doar ca tu ... tu ai fost prea ocupata cu predatul meditatiilor de engleza in ultima vreme , si ai fost plecata si in delegatie. am spus oftand , starea mea schimbandu-se in una serioasa.

- Te ascult. a spus mama , zambetul ocupandu-i toata fata.

Am tras o gura mare de aer , apoi am inceput sa ii povestesc ca eu scriu , ceea ce ea nu stia , pana acum. Ea ma asculta , doar incuviintand din cap , nevrand sa ma intrerupa. Priveam in gol in timp ce vorbeam. Pe masura ce prelungeam discutia , parca incepeam sa vorbesc nimanui , singura. Mi-am intors privirea din gol spre mama , care ma privea incontinu , analizandu-mi fiecare miscare a gurii , chiar si fiecare clipire , printre care se mai strecura si cate o lacrima.

-Imi pare rau. Nu ti-am acordat destula atentie , iar de acum am sa o fac. Adica , nu mai esti fetita care se inchidea in camera , si citea povesti.

-Tocmai ca sunt. Nici nu ai observat cat mi-ai lipsit. am rasuflat. Respiratia imi era sacadata , iar ochii ma usturau , din cauza ca am plans prea mult. Nici nu mi-am dat seama ca in timp ce vorbeam , plangeam. Am oftat , si am parasit sufrageria , lasand-o acolo pe mama , ducandu-ma in camera mea. 

-Amy! a strigat mama.

-Macar mai stii cum ma cheama. am spus cu , grabindu-ma spre camera mea.

Odata ce am ajuns sus , mi-am inchis usa camerei cu cheia , apoi am m-am lasat in jos , cazand pe covor. Ma simteam al naibii de rau si de singura. Nimeni nu ma putea intelege , doar o singura persoana. M-am ridicat de pe jos , si m-am pus pe un scaun , scotandu-mi telefonul din buzunar. Am format numarul lui Kate , care mi-a raspuns dupa doua apeluri.

-S-a intamplat ceva? a intrebat ea confuza.

-Da. I need a hug. Am nevoie de tine. am spus , stergandu-mi lacrimile.

-Ohh... Scumpa mea , acum nu pot. Imi caut un bilet de avion.

-Bilet? Avion? Pentru? am intrebat confuza.

-Mama ma trimite intr-o vacanta , la matusa Grace , in Spania.

-Si tu stai in loc de un amarat de bilet? De aceea nu poti sa fi alaturi de mine? Ce se intampla? In ultima vreme ... te-ai indepartat de mine. 

-Amy , mai am si eu viata mea , familie si prieteni.

-Ai dreptate. Am crezut ca suntem cele mai bune prietene , dar tu ma lasi pentru Danielle.

-Suntem cele mai bune prietene , iar Danielle este doar o prietena de a mea , si nu te las balta pentru ea.

-Nu sunt asa de proasta. Nici nu mi-ai mai raspuns la telefon. Dupa tot ce am facut pentru tine , vreau sa uiti ca exist. Ocoleste locurile pe unde ma plimb eu , pe unde locuiesc eu. Nu vreau sa te mai vad niciodata! i-am ordonat cu o voce groasa si serioasa , dupa care am inchis telefonul.

Ma simteam foarte nasol. Toata lumea profita de bunatatea mea , si de mine , iar altora nici nu le pasa. Mi-am pus telefonul pe birou , apoi mi-am cautat pe raft caietele in care am inceput sa scriu. Intre timp , soneria telefonului meu se repata de nenumarate ori. Stiam cine este , dar nu vroiam sa raspund. Eram in stare sa imi arunc telefonul pe geam , dar nu as fi facut asta , pentru ca ai mei nu mi-ar fi luat prea curand un telefon nou. Am luat telefonul , l-am inchis , apoi am inceput din nou sa caut caietele. Mi-am gasti caietele cu notite , cu toate visele , doreintele si ideile mele.

Ce am scris in trecut , ma face sa ma relaxez , si sa intru in alta lume , in care imi gasesc pacea si linistea. Am inceput sa rasfoiesc cateva pagini , amintindu-mi cand stateam la birou si ma chinuiam sa scriu cu mana dreapta , dar de fapt eu eram sangace. Inca imi descifrez scrisul deformat , iar eu am chicotit incet la vederea "hieroglifelor" mele , caci aveam un scris destul de urat , iar acum ma pot mandrii ca scriu citet.

Doua batai s-au auzit in usa mea. Presupun ca era tata , care ma chema. M-am ridicat de pe scaunul de la birou , abandonand amintirile , apoi m-am dus si am deschis usa. O silueta supla statea in fata ei , asteptand. Am recunoscut imediat acea persoana dupa trupul ei imbracat in niste blugi simpli , si un tricou alb care ii venea perfect , incaltata cu niste sandale fara toc. Era mama. A sarit pe mine , vrand sa ma imbratiseze , dar eu am refuzat-o si m-am strecurat de sub stransoare ei , lasand-o acolo. M-am dus la birou , intorcandu-ma la treaba mea , iar mama a venit dupa mine. A luat niste foi , apoi a inceput sa citeasca.

-Dami notitele inapoi! i-am ordonat.

A facut un pas in spate , ocolindu-ma si continuand sa citeasca. Ochii au inceput sa ii prinda o culoare mai deschisa decat scoarta unui copac tanar , si o sclipire care se reflecta in acelasi timp si in ochii mei. Si-a deschis gura , iar pentru un moment a ramas asa.

-Asta ai scris tu? Despre mine? m-a intrebat ea surprinsa.

-Da. am spus rusinata , scarpinandu-mi ceafa.

-Draga mea , esti un geniu. M-ai descris o persoana , buna , iubitorare , care isi petrece timpul cu tine , ceea ce eu nu am facut. a spus ea , lasandu-si capul in jos.

-Asa mi-am imaginat ca vei fii tu , candva. i-am explicat , facand situatia mai clara. Tristetea mea s-a evaporat , si asta datorita sclipirii din ochii ei. Era prima data cand am facut-o fericita , poate chiar mandra. Nu am mai putut astepta , si i-am sarit in brate. Am strans-o tare , si vroiam sa nu plece niciodata de langa mine , ceea ce nu va face cat de curand.

-Te iubesc. Si mai am ceva sa iti spun. Ceva ce chiar vreau sa iti spun. Asta va dura mai mult , deci eu spun sa te asezi. am spus chicotind.

Mama s-a asezat , apoi am inceput sa ii povestesc. Povestea mea numita dragostea de vara , i s-a parut interesanta. Nu isi inchipuia ca ma puteam indragostii de Peter. I-am povestit despre el , ca am fost la o petrecere la el , cand am fost la cina impreuna cu tata , astazi ... si cand ma holbam la el cand ieseam la inghetata. Asta ne-a provocat pe amandoua sa radem cu pofta , desi speram sa iasa o discutie serioasa. Mama a ajuns sa imi povesteasca de prima ei iubire din liceu , si cum s-a cunoscut cu tata. Si ca tot l-am pomenit pe tata , a venit si ne-a stricat momentul , chemandu-ne sa ne uitam la un film.

Dupa ce filmul s-a terminat m-am dus in camera mea. Mi-am luat de pe noptiera "Spulbera-ma" , care am inceput sa o citesc de curand , vrand sa termin de citit pentru a sasea oara aceasta carte care m-a fermacat , dar din nefericire , am adormit repede , fiind epuizata.

-Si am reusit sa scriu inca un capitol. L-am scris direct pe wattpad , fiind prea lenesa sa dau copy-paste :))) Sper sa va placa :D :* 

The Swan | PAUZĂWhere stories live. Discover now