Bölüm 14

7.1K 630 2
                                    


14.BÖLÜM

Son dosyayı kapattıktan sonra saatime baktım ve çantama uzandım.Her ne kadar iyi bir güne başlamamış olsamda bunu takmayacaktım.En azından terfi etmiştim değil mi?Odadan dışarı çıktım ve Buse'yi gördüm.

"Ben yemeğe çıkıyorum.Sende git bir şeyler ye!Öğleden sonra toplantı odasında görüşürüz."dedim.Ama Buse tuhaf bir şekilde bana bakmaya devam ediyordu.

"Ne var ? Ne oldu?"

Bakışlarını bnden çekerken o sesi duydum.

"Pelin,konuşabilirmiyiz?"Başımı hızla sesin geldiği yöne çevirdim.Sinirden yüzüm kıpkırmızı bir hal alırken ne yapmam gerektiğini bilemedim.

"Burada ne arıyorsun sen!"dedim.Ellerini dur işareti yaparken ona saldırmamdan korktuğunu anladım.Daha fazla uğraşmayacaktım hızla onun yanında geçtim Ama bana yetişmeye çalışan adımlarının sesini duyuyordum.

"Pelin lütfen beni dinlemelisin.Gerçekten herşey benim hatam.Bununla başa çıkamıyorum."Aniden durdum.Etraftaki meraklı gözleri görebiliyorum.Hızla arkamı döndüm.

"5 dakikan var."dedim ve tekrar odama yöneldim.Gelip gelmediğini umursamadan.

****

Elimdeki tam anlatımlı rapora baktığımda bazı şeylerin tamda yerinde olmadığını anladım.Yaş uygun evet.İzmirli...Yarı Yunanlı sayılırdı değil mi?Ama yiende farklı bir şeyler var gibiydi.Ne olabilirdi bilmiyorum.İyi bir ailesi var gibi.Subay emeklisi bir baba,ev hanımı bir anne.Ve yıllar sonraki tek göz bebeği olan çocukları...Ama kalabalık bir aileye sahip olarak şunu söylemeliyim ki.Kesinlikle bir şeyler yerinde değil.Akraba yok!Düğün davetiyerleri bile sadece annesinin ve babasının arkadaşları davetli...Bir aile 3 kişiden oluşamaz değil mi?Tanrı aşkına bir şeyler farklı biliyorum...

Kapının çalınması ile dikkatim dağıldı.Ahmet kapıyı açtığında içeri girmesi için onu davet ettim.

"Efendim,toplantı odası hazır!Herkes sizi bekliyor."dedi.Başımla onu onayladım.

"Geliyorum."dedim.Ama Ahmet hala bekliyordu.

"Başka bir şey daha mı var?"

"Şey Buket hanım geldi."Elindeki kağıda baktı. "Evet,giriş kaydı bu isimde.Pelin hanımla görüşmek için gelmiş."İşte bu dikkatimi çekti.

"Kimmiş o?"

"Bilmiyorum efendim.Sarışın bir bayan.Orta boylu."Birden gözümün önüne Pelin'in duvara çarptığı kız geldi.Hızla ayaklandım.Bana ihtiyacı vardı.Aynı anda çalan telefonumla durdum.Ekrandaki ismi görünce şaşırdım.Hemen telefonu açtım.

"Alo dostum herşeyin içine ettim.Yardımın gerekiyor."Arayan Joshua idi ve kesinlikle plan iyi gitmiyordu anlaşılan.

"Bana birkaç saat ver hemen geliyorum."dedim ve telefonu kapattım.Bakışlarımı Ahmet'e çevirdim.

"Hadi şu toplantıyı yapalım.Pilotumu ara!Uçağı hazırlasınlar Amerika'da olmam lazım..."dedim ve hızla odadan çıktım.

****

Bir insanın öğlen tatili işte ancak bu kadar berbat olur.Kafamda sürekli Buket'in sözleri..."Seni seviyor Pelin!Bir anlık bir şeydi.Ben gidemedim ve o da sana sürpriz yapmaya gelmiş.Benim hatam onu baştan çıkardım.Nasıl bunu yaptım bilmiyorum.Çok üzgünüm."

Tüm bunlar doğru olsa bile onu affedebiliriydim ki?Neden Yiğit'i düşünmeye çalıştıkça aklıma o çatlak adamın yüzü geliyor.Kafamda Buket'in sözleri ve gözümün önünde mavi gözler...Çok fazl abaskı altındayım.

Adımlarımı daha da hızlandırdım.Geniş ve büyük konferans odasına girdiğimde hemen herkes gelmişti.Buse beni gördü ve tedirdinlikle ayaklandı.Hızla onun yanına gittim ve ön sıradaki koltuklarda yerimi aldım.Ahmet bey sahneye çıktı ve kürsüdeki yerini aldı.Dikkati çekmek için mikrofona birkaç kez vurdu.

"Öncelikle herkese merhaba!Eminim neden bu saatte burada toplandığımızı merak ediyorsunuz.Biliyorsunuz ki Avrupa'da bir çok ülkede şubeleri olan büyük bir şirkette çalışıyoruz.Bu zamana kadar Türkiye kanadını Hasan bey idare ediyordu.O emekli olduğundan beri yerine ben bakıyorum.dünya çaplı bir şirkette olsak her şube bulunduğu ülkenin insanları tarafından yönetiliyor.İlk değişiklik bizim şubemizde gerçekleşti ve şirket sahibimiz buraya geldi.Artık yönetimden kendisi bizzat sorumlu ve bu bize daha fazla sorumluluk yüklüyor.Kendisi sizinle tanışmak için bekliyor."Birden salon seslerle dolmaya başladı herkes birbirine sorular sorarken içimden şunu dedim.Harika zamanlama müthiş,bir bu eksikti.

Ahmet beyin mikrofonda gür sesi duyulduğunda herkes yine pür dikkat kesildi.

"Bay Aleksander Konitopolous.Planoner Şirketler gurubu Yönetim kurulu üyesi ve Türkiye şube sorumlusu."Sahnenin karanlık yerinde bir hareketlenme oldu.Herkes pür dikkat gelene odaklanırken ben hala Buket'in söylediklerini düşünüyordum.O an o tanıdığım sesi duymamla başımı hızla kaldırmam bir oldu.

"Herkese Merhaba ben yeni Patronunuz Aleksander Konitopolous.."Dudaklarımdan çıkan tek sözcük oldu. Kahretsin...Kesinlikle bu fazla...

Konitopolous Serisi 4 Tatli BelaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin