Bölüm 29

7.4K 585 6
                                    

29.BÖLÜM

İstanbul'a doğru yola çıktığımızda gerçektende bu olanlara inanamamıştım.Babam beni karşısına almış ve bir müddet Aleksi ile kalmamın benim için daha iyi olacağını söylemişti.Benim babam...Yanıma erkek bir sinek yaklaşsa gebertmeden bırakmayan babam...Bakışlarımı yanımda kendinden emin bir şekilde araç kullanan adama çevirdim.

Gerçekten onda şeytan tüyümü vardı yani?Bu düşünce beni gülümsetti.Başımı koltuğa yasladım ve gözlerimi yumdum.Huzurluydum ama son birkaç günü uykusuz geçirdiğimi düşünürsek oldukça yorgundum da...

****

Bakışlarımı yanımda uyuklayan güzelliğe çevirdim ve gülümsedim.Artık benim yanındaydı ve içim oldukça rahattı.O çok güzel ama şimdiye kadar tanığım kadınlardan o kadar farklı ki.Asi,dik başlı ama güçlü,mücadeleci,sanırım en çok bu yönünü seviyorum.Bir an kaşlarım çatıldı.Sevmek ve ben bu kahkaha atmama neden olurdu.Ama gerçektende onun mücadeleci yönünü sevdiğimi fark ettim.

Aslında ailesini ikna etmek kolay olmamıştı.O anlar aklıma gelince hüzünlendim.Gerçektende Pelin'i çok seviyorlardı....

Pelin odasına gider gitmez içeri adım attım ve şaşkın bakışlarla bana bakan genç kadınla karşılaştım.Hafifçe gülümsedim.

"Dila hanım,müsaitseniz sizinle ve eşinizle konuşmam gereken önemli bir konu var."dedim.Kadın önce şaşırdı ama çabuk toparlandı.Bana küçük salondaki koltuğu gösterdiğinde "Sanırım dışarıda konuşsak daha iy olacak."dedim.Ben evin sahile bakan kısmına doğru ilerlerken kadın koşarcasına eşini çağırmaya gitti.

"Şimdi delikanlı sen Pelin'i sana emanet etmemizimi söylüyorsun?"dedi.Yavaşça başımı salladım.

"Evet,efendim."Adam hala sarıya çalan kaşlarını çattı.

"Ben onun babasıyım eğer Pelin'i biri koruması gerekiyorsa bu kesinlikle ben olurum."dedi sinirle.Derin bir nefes aldım.

"Herşeyi biliyorum."dedim.Dila hanım'ın gözleri kocaman açıldı.

"Sen neden bahsediyorsun?"dedi.Yavaçşa masada eğildim.

"Pelin'in sizin öz kızınız olmadığını biliyorum."Kadının dudaklarından bir hıçkırık döküldü ve korunmak istercesine kocasının elini tuttu.

"Merak etmeyin ona anlatacak değilim.Dün Yiğit evime girdi ve onunla biraz atıştık."dedim.Çatılı kaşlarla Halil bey yüzümü süzdü.

"Belli oluyor."dedi huysuzca.

"Beni tehdit etti.Kızınıza büyük bir miras kaldığını biliyor ve onunla evlenmek istemesinin nedeni bu."Çift dahada huzursuz oldu.

"Bu işe istemeden dahil olmuş olabilirim ama kızınıza gerçekten değer veriyorum ve asla ama asla onun kötülüğünü istemiyorum."diye devam ettim.

"Burayı biliyor.Pelin'e gerçeği anlatana yada onu ikna edene kadar peşini bırakmayacak.Tamamen gözü dönmüş,herşeyi yapabilir."Kadın artık ağlamasını gizleyemezken kocası ona yavaşça sarıldı.

"Pelin'in evine bile girebilir.Onu kaçırabilir.Son derece sıkı bir şekilde güvenlik ağı olan evime bile girme cesaretine bürünmüş.Para hırsı gözünü bürümüş.Susacağını bilsem ona istediği kadar para veririm ama işi gurur meselesine çevirdi."

"Peki ne yapacağız."dedi Dila hanım titrek bir sesle.Bakışlarımı çevirip içeri doğru baktım.Pelin'in orada olmadığından emin olduktan sonra dikkatimi çifte verdim.

"Onu bana ait olan evime götüreceğim.Onu orada asla bulamaz.Ama bu arada sizede koruma sağlamak istiyorum ve ayrıca size söz veriyorum.Siz söylemek istemediğiniz sürece sırrınız benimle birlikte güvende olacak."Bir an bir birlerine baktılar.

Konitopolous Serisi 4 Tatli BelaOù les histoires vivent. Découvrez maintenant