Help me?

2K 143 4
                                    

Dívá se na mě a ještě chvíli mlčí, pak se nadechne a zastrčí si pramen vlasů za ucho.

„Smith... Pracoval na případu Bestie. Pracoval jsi na něm s ním?" „Ano." Usměje se a uvolní se. Asi ji dochází, že ji opravdu chci pomoct a byť moje nitro touží znát pravdu, proč tu Smith byl, jsem trpělivý. Nemůžu ji svou zbrklostí vyděsit. Ale zaráží mě, že nechtěl mluvit se mnou. Po tom, jak tu byl často kvůli Bestii...

„Má máma pracovala pro FBI, byla patolog. I táta pro ně pracoval. Byl jeden z hlavních vyšetřovatelů, ale při jedné akci ho postřelili... Zranění nebyla slučitelná se životem, a když mi bylo deset, tak umřel. Vychovávala mě jen máma. Nemám sourozence...
Brávala mě často do práce, když jsem třeba byla nemocná a nemohla do školy, nebo tak. Tam jsem se poznala se Smithem. Byl fajn... V tý době byl kuře, co tam nastoupilo a snažil se, abych se nenudila, když jsem musela sedět a čekat, než máma dokončí pitvu a napíše zprávu...
Utekly asi dva roky a máma se seznámila s jeho otcem. Dali se dohromady... Bylo to fajn. Máma byla spokojená, z agenta Smithe se stal můj nevlastní bratr a měla jsem zase tátu. Jenže... Pak to začalo být divné.
Máma se s Charliem začala hádat a jednoho dne byla pryč. Z ničeho nic... Bylo mi šestnáct a o dva roky později, jsem její tělo našla zakopané na zahradě, protože k nám utekl sousedovic pes a začal tam hrabat." Uchechtne se a maskuje slzy.

Můj nevlastní bratr se dostával v příčkách FBI stále výš... Přikládali mu důležité případy a dostal na starost i smrt mé mámy. Sousedka, která mi byla v patách, aby si psa odvedla, začala hystericky křičet a další sousedka přivolala policii.

Dereck předváděl, jak se snaží vypátrat vraha, ale nedělal přitom nic. Jen na oko... A mně něco říkalo, že za to může Charlie. Jednoho dne jsem na něj uhodila a to byla chyba." Podívala se mě a vytáhla se do stoje. Spustila kabát, který odhalil její nahé tělo a až teď jsem si všiml tenké jizvy, na jejím pravém boku. Byla stvořená z malých jizev, jako kdyby ji někdo do těla, řezal žiletkou. Znovu se zahalila a usrkla ledového čaje.

„Už jsem věděla, že to udělal on. Řekl mi to. Vysmál se mi do obličeje. Když se pak objevil Dereck, řekla jsem mu to." Pomalu mi to docházelo. „Pochopil jsi?" „Dereck Smith, je vlastním jménem Dereck Skull? Syn Bestie?" Kývne a rozpláče se.

„Týrali mě! Oba... Dělali věci..." Semknu víčka. Její tělíčko je zubožené, plné jizev ale ta fyzická zranění, nejsou tak hrozná jako psychická. Znovu si přitáhla kolena k bradě a objala je.
 „On mi zabil mámu... Vraždil ženy a dívky... Dereck bydlel s námi. Jenže ten osudný večer, ho odvolali a Charlie za mnou přišel. Jako každý večer... Ale já se chtěla bránit. Měla jsem pod polštářem ty nůžky... Bodala jsem a bodala, i když byl mrtvý! Pak jsem utekla. A Dereck mě našel. Ale měl jiný případ a jeho nadřízený dal tohle té ženě a muži, co mě přivedli. Ta žena mě prosila, ať it všechno řeknu, že ví, že něco skrývám."

„Smith tu byl, mluvil s tebou. Co chtěl?" „Že zařídí, abych se odtud nedostala. Že se tu zblázním... Že tebe donutí o mně napsat, že nejsem normální." „A Tom?" „Viděla jsem ho na pár okamžiků, když mě Dereck přivedl do své kanceláře. Byl tam..." „To on tě zbil, tu noc?" Ukazováčkem jsem přejel přes její pravou tvář až na krk. „Jo." „Udělal, ještě něco?" „Ne. Jen mi to sliboval. Že dnes to udělá, ale ten druhý muž ho zastavil."

V hlavě jsem si skládal, co mi řekla.

Její matka, byla zabitá jejím otčímem. Který byl otcem agenta, kterému jsem měl pomoct, vypátrat, kdo tu vraždí ženy. Ona, malá holka, byla týraná, znásilňovaná...

„Pomůžeš mi?" Zašeptala tiše, když jsem mlčel. „Nikdo ti už neublíží, a postarám se o to, aby Smith dostal křeslo."


Death ValleyKde žijí příběhy. Začni objevovat