16. kapitola

653 44 0
                                    

LEESE

Když jsme vešli do chodby, rozsvítily se kolem nás pochodně a dveře se za námi zavřeli. Teď jsme mohli jenom vpřed.

Neušli jsme ani deset metrů a něco zapípalo. Rozhlédla jsem se kolem sebe, ale ničeho jsem si nevšimla. Zamrzli jsme na místě a čekali, co se bude dít dál.

Něco zavrzalo, podlaha se pod námi propadla a my jsme padali dolů. Když jsme dopadli, spadli jsme na něco měkkého. Radši jsem ani nezkoumala, co to je, a snažila se najít nějaké dveře, chodbu, prostě cokoliv.

SAM

,,Leese, jsi v pořádku?" zeptal jsem se.

,,Jo. A co ty Bradene? Jsi v pohodě?"

,,Jsem."

,,Nevidíte někde nějaké dveře?" zeptala se Leese.

,,Ne." ,,Já nevidím vůbec nic."

,,Tak jdeme hledat pomocí hmatu." řekla Leese a podle hlasu bylo znát, že se jí do toho moc nechce.

Hledali jsme podél zdi. Na nic jsme ale zatím nenarazili. Najednou místností  odněkud procházelo světlo. Podíval jsem se nahoru, odkud to světlo procházelo,  a všiml jsem si, že je tam okno.

BRADEN

,,Kluci?" zvolala Leese.

,,Ano?" ,,Ano?"

,,Pojďte za mnou."

Než jsem se mohl zeptat, jak to myslí, Leese byla ve vzduchu. Stála na vodních schůdcích. Sam vydal za ní a já hned po něm.

Leese se protáhla oknem a my hned po ní.  Vešli jsme do nějaké světlé místnosti a já chtěl jít dál, ale Leese mě strhla zpátky. Těsně kolem hlavy mi proletěl šíp.

Otočil jsem se na Leese a poděkoval jsem jí. Pokrčila rameny, jako že to nestojí za řeč. 

Všichni jsme se rozhlíželi kolem sebe a snažili se něco vymyslet. 

,,Chytněte se mě." řekla Leese. Chytil jsem se jí z jedné strany a Sam z té druhé. Leese zavřela oči a kolem nás se začala tvořit bublina.

Když byla bublina hotová, vyšli jsme dopředu, ale šípy se do bubliny nedostávali. Přešli jsme místnost, a když se bublina rozprskla, Leese spadla na zem. Sam ji vzal do náruče. 

,,Muselo ji to stát hodně energie. A ani nevíme, co to tady s námi tady to místo dělá." řekl Sam.

,,Musíme najít nějakou místnost, kde si odpočineme." řekl jsem a vešel do chodby.

Chodbou jsme šli asi pět minut, když jsem uslyšel, že se něco pohnulo. Zastavil jsem a Sam také.

LEESE

Sam mě chytil, když jsem padala, a potom mě nesl. Věděla jsem, co se děje, ale byla jsem moc unavená na to, abych něco řekla.

Když se něco pohnulo, Sam i Braden se zastavili a zaposlouchali se stejně jako já.

SAM

Podíval jsem se kolem sebe, ale nic jsem neviděl. Ale najednou se kolem Leeseiny nohy obmotalo nějaké chapadlo a vytrhlo i ji z mé náruče.

Chtěl jsem mu ji sebrat, ale už jsem jen chytl vzduch. Najednou se kolem nás začalo všechno hýbat. Podíval jsem se kolem sebe a všiml si dalších chapadel. Byly všude kolem nás.

Místnost se osvětlila a já pohledem hledal Leese. Chapadlo ji drželo u zdi a pomalu ji škrtilo. Popadl jsem nůž, co jsem měl za páskem u kalhot, a to chapadlo přeřízl. Leese jsem vzal do náruče a co nejdál od chapadel.

BRADEN

Sam popadl Leese a šel dál od chapadel. Chtěl jsem si vyndat zapalovač z kapsy a zapálit je, ale to mi z ruky zapalovač jedno chapadlo sebralo. 

Sam mi hodil nůž a já si sekal cestu ke svému zapalovači. Když jsem měl zapalovač, udělal jsem před Samem a Leese zeď z ohně a zapálil jsem chapadla.

Oheň jsem nechal spadnout a se Samem v patách jsem běžel chodbou dál a dál.

Doběhli jsme až na konec chodby a vešli do další místnosti. Ta místnost byla s jídlem, takže tady asi žádné pasti nebudou, pomyslel jsem si a unavený jsem zalehl na zem.

Koukal jsem do stropu a pomalu únavou usínal.

LEESE

Sam mě položil a já jsem únavou pomalu usnula.

SAM

Lehl jsem si vedle Leese a přitáhl jsem si ji k sobě. Pomalu mi tou únavou klesala víčka a já usínal s Leese v náručí. 





OHEŇ A VODAKde žijí příběhy. Začni objevovat