6.6

5.5K 113 47
                                    

Jag vänder snabbt upp blicken och får syn på Justin. Han suckar tungt när även han får syn på mig.

"Vad gör du här?" Frågar han med en aning irriterad ton. Jag himlar med ögonen. "Vad tror du själv?" Suckar jag.

"Du kan verkligen inte hålla dig borta från mig." Säger han och ett litet flin pryder hans läppar. Jag spärrar upp ögonen en aning.

"Ursäkta? Jag var här först." Ett kort skratt flyget ur hans mun. Han slår sig ner på en utav barstolarna, bredvid mig.

"Är du här ensam?" Mumlar han och höjer ena ögonbrynet. Jag skakar på huvudet. "Emily är här också, dock så har jag tappat bort henne." Skrattar jag lågt. Han nickar kort och granskar mig med blicken. Jag känner mig nu lite obekväm. Kanske är shortsen jag valde lite för korta? Eller linnet kanske är för tunt. Hur som helst känner jag mig inte bekväm med att Justin betraktar mig.

"Rätta mig om jag har fel, men du gillar väll inte att gå på fest?" Säger han och tar en klunk av sin drink. Jag sväljer kort.

"Jag lovade Emily." Mumlar jag. Egentligen beror det inte bara på att jag lovade Emily. Jag kom hit för att glömma honom. Glömma Justin, men det säger jag såklart inte.

"Justin...kan jag frågar dig en sak?" Yttrar jag. Han lyfter blicken och ser på mig. "Visst." Svarar han.

Jag sväljer och harklar mig. Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig rätt.
"Varför...du vet i skolan...när Scott..." Jag avbryter mig själv.

"Varför räddade du mig?" Yttrar jag sedan plötsligt. Jag kan se hur han knyter händerna så att knogarna vitnar under bordet och hur han spänner käkarna. Är han arg? Det är så svårt att tolka honom. Han är så mystisk.

"Varför är det så viktigt?" Muttrar han och ser bort, kollar mig inte i ögonen en enda gång. Jag suckar. "Jag antar att det egentligen inte är det men...jag vill ändå veta."

Justin suckar ljudligt och skakar på huvudet. "Jag måste dra." Mumlar han och reser sig upp." Jag kollar förvirrat på honom. "Men.." Mer än det hinner jag inte säga innan han är borta. Helt borta.

__________
Hej allihopa!
Tycker ni fortfarande om boken? Förra kapitlet sjönk läsarantalet ganska mycket.

Kommentera, snälla❤️

MY BAD BOYWhere stories live. Discover now