5.fejezet

1.4K 103 0
                                    

Leroskadtam az ágyra, és éreztem, hogy egy könycsepp gördül le az arcomon. Gyorsan letöröltem, a kézfejemen fekete folt éktelenkedett.
Felálltam, és odasétáltam a csaphoz. Hideg vízzel megmostam az arcomat, ezzel egy kis színt vittem az amúgy sápadt arcomra. A szempillaspriált lemostam, és próbaként elmosolyodtam. Egész jól megy a műmosoly. A tükör előtt végiggondoltam a helyzetet. Soha nem fog viszontszeretni. Az öcsémbe szerelmes. Nem mondhatom el senkinek. Majd feltettem a költői kérdést: miért nincs szívgyógyító rúna?
Arra is rájöttem, hogy kezdenem kéne magammal valamit, ugyanis nem voltam felöltözve, mellesleg senki nem láthatja meg, hogy kiborultam. Főleg Alec nem.
Felvettem egy farmert, majd egy oldalt kivágottabb fekete topot. Köszi Izzy. Mondjuk így kétszer annyi időbe telt felöltöznöm, de hamar megvoltam.
Kiléptem a szobából, majd a Központ fele vettem az irányt. Épp léptem volna be a térbe, amikor idegen hangott hallottam meg:
-Te csak ne dumálj nekem, Amerika Kapitány.
-Ki az Amerika Kapitány?-léptem elő a szememet dörzsölve.
Clary, Jace, Alec és Isabelle is ott volt, és egy mondén srác, aki haragosan pillantgatott az öcsém felé. A figyelmemet Clarynak szenteltem.
-Te biztos csak Clary lehetsz. Catherine Herondale vagyok, Jace-el, az öcsémmel-hansúlyoztam ki, jelentősségteljes pillantást vetve a moni felé-. Igazán sajnálom, hogy ilyen rossz pillanatomban láttál meg először-mosolyogtam rá.
-Örülök, hogy megismerhettelek.-kezet ráztunk.-Nagyon ijesztő még nekem ez az egész de..kíváncsi vagyok.
-Ez a jó inspiránció.-kacsintottam rá. Ránéztem a többiekre. Jace érdelődve figyelt, Alec engem figyelt, még Izzy a mondént nézte.
-Most jut eszembe...mit keres egy mondén az Intézetben? Alec egy "köszönöm" arccal fordult felém, majd ő is kérdően meredt Jace-re.
-Clary legjobb barátja.
-Helló, a nevem Simon. Simon Lewis.-dadogott össze-vissza. Há, biztos elájult Izzytől.
-Catherine. Ja és-hajoltam közelebb hozzá-ne hívj te itt senkit senkinek. Főleg ne Jace-t érthető voltam? Ha bármi ilyet teszel, velem gyűlik meg a bajod. Világos voltam? Megborzongott, majd egy aprót bólintott. Alec vigyorogva nézett rám, ő hallotta ezeket.
-Szóval fiatalok! Mi a sztoritok?-fordultam Clary és a mondén felé.

All The Legends Are TrueWhere stories live. Discover now