Blood in Manhattan - Chapter 6 + small things

302 21 14
                                    

   Ma asteptam la mai multe. Mai multe intrebari din partea politiei, dar Joe si-a dat seama ca nu are dovezi. Fara dovezi, nu mai avea dreptul sa imi puna intrebari. Am scapat usor din treaba asta. Am plecat inspre casa. in nou am trecut pe langa Hazel Hill Chocolate, si pe langa buticul de langa banca. Cand sa trec pe langa banca s-au spart toate geamurile de la acestea.

   M-am oprit si am vazut ca banca era jefuita. Am vazut o dubita neagra parcata in fata. Bine, acum nu trebuia sa imi pierd calmul, si sa sun la politie. Exact asta am facut, dar cand sa apas 'apelare', unul dintre oamenii cu masca neagra, imbracat complet in negru, a venit sa imi ia telefonul.

-Ce crezi ca faci cu ala? mi s-a adresat acesta.

-Da-l inapoi! Acum!

-Ca daca nu, ce?

   I-am dat un picior in stomac, si un pumn in fata. Acesta a picat pe jos, dar nu s-a dat batut, si a vrut sa dea cu pumnul in mine, dar m-am ferit. L-am lovit din nou cu pumnul, si in timp ce cadea, am vazut ca are un pistol in curea. I-am pus un picior pe piept, ca sa nu se poata ridica, si l-am luat. Cine stie cand voi avea nevoie de el. I-am smuls telefonul din mana si am format numarul politiei. Dupa ce am vorbit, patru masini de politie si o dubita au inconjurat banca, si am fugit repede de acolo. Am inconjurat centrul si am luat-o pe o strada laturalnica, care unea doua alei. Cand am trecut pe langa o farmacie veche, care a dat faliment, telefonul meu a sunat. Era un numar necunoscut, si banuiam ca era W..

-Alo?

-Kathy Williams, te previn.

-Ma scuzati, cine e la telefon?

-Ai grija. Daca vei incepe rezolvarea urmatorului caz, unul dintre prietenii tai va muri.

-Cne dracu esti si ce vrei?

-Ai grija.

   Si cu asta, conversatia dubioasa lua sfarsit. Cine a fost omul care m-a sunat? Nu am de unde sa stiu, iar daca ii spun lui W., ar putea sa moara el. Desi nu cred, dar se presupune ca el ma urmareste, corect? Ar trebui sa stie tot. Dar, mai important, ce a vrut sa spuna prin urmatorul caz? Va mai fi unul curand?

   * * * 

-Cum adica e mort? Nu poate fi! Doar inainte am fost aici, si era intreg.

-Ma scuzati domnisoara, dar asa este. Ati venit aici dimineata, la receptie, si ati intrebat de el. Ei bine, nu sunteti suspecta, dar nu va putem lasa sa intrati.

   Cel mai important om din Manhattan, poate chiar din New York, a fost gasit mai inainte mort. Fusesem aici, la banca dimineata, si am vorbit cu el. De fapt, am vorbit cu secretara, care mi-a spus ca seful ei nu e liber pentru nici o intrebare. Pe el il banuiam pentru moartea celor trei, dar nu s-ar fi sinucis pentru ca ar fi fost arestat. Dar trebuie sa iau amprentele de pe corp. Asa ca m-am decis sa intru fara acordul politiei.

   Am urcat in lift, si am apasat tasta 25. Ultimul etaj. Cand am ajuns, holul era plin de usi. Dar nimeni pe hol. Asta e destul de ciudat. Nu ar fi trebuit sa fie politisti peste tot? Am inaintat, si am auzit voci, cand credeam ca voi ajunge la usa unui birou, trebuia sa iau coltul. Iar acolo erau zeci de politisti. Am luat coltul si m-am prefacut ca merg la baie. Doi politisti au trecut pe langa mine fara sa ma bage in seama, si am apropiat usa, in timp ce alti doi au trecut pe langa usa de la baie. Pe hol au ramas chiar si asa foarte multi, nu puteam sa le spun pur si simplu sa ma lase. Ar fi chemat un bodyguard si asa se duce totul. Am mers totusi sa ma spal pe maini, pana ma gandeam la un plan. M-am uitat in oglinda. Pe langa faptul ca aratam oribil, am vazut un geam mic, care trebuia sa fie gura de ventilatie.

Blood in Manhattan » book lWhere stories live. Discover now