Jedno rozhodnutie dokáže zmeniť život o 360 stupňov /9/*1.séria*

2.8K 111 3
                                    

koniec leta

"Prosím vás priputajte sa, lietadlo bude zachvíľu pristávať," ozvalo sa z reproduktorov. Sedela som pri okne a mala krásny výhľad na bielu penu zakrývajúcu výhľad na zemský povrch. Vedľa mňa bola Siena a najbližšie k uličke sedela Andrea.
Pri prudkom klesaní ma začala bolieť hlava, preto som vytiahla žuvačky a začala žúvať. Uľavilo sa mi však až keď sme pristáli.

Hneď ako sme vystúpili z lietadla, vonku zahrmelo a spustil sa dážď. Nastúpili sme tea rýchlo do autobusu, ktorý nás odviezol k budove na kontrolu pasov a vyzdvihnutiu batožiny. Dala som rodičom vedieť, že sme vporiadku doleteli a zastavili sa ešte na toaletách. Potom sme s kuframi všetky vyšli z letiska na parkovisko, kde stál mikrobus s nápisom America a s logom našej školy. 

V mikrobuse už sedelo zopár žiakov vzadu, no nikoho sme však nepoznali.
"Dobrý deň," povedala som po anglicky, vzápätí som sa ale opravila: "Guten tag!"
"Guten tag, Wie heißt du und deine Freundine?" opýtala sa žena v uniforme na ktorej bolo tiež logo školy a stála tam so zoznamom v ruke.
"Ich heiße Mia Clarrs," usmiala som sa na ňu. Mala veľmi pekný nemecký prízvuk.
Pohľadala si moje meno v zozname a zaškrtla si ma. Vodič zobral moje dva veľké čierne kufre a jeden malý, no a ja som nastúpila do mikrobusu. Sadla som si niekde do stredu, vzadu už totiž sedeli piati chlapci a dve dievčatá. Po chvíľke si sadla vedľa mňa Siena a pred nás Andrea. V tom som však zbadala Greya ako nastúpil do mikrobusu.
"Grey!" zamávala som mu.
"Ahojte," pozdravil nás a prisadol si k študentom dozadu. Pravdepodovne sa s jedným chlapcom asi poznal.

Cesta z letiska trvala pre nás iba 10 minút. Celú dobu sme sa rozprávali našim americko-chicagským slangom, aby nás ostatný nerozumeli. Jeden chlapec nás ale ostro počúval. Bol to práve ten, ktorý sedel s Greyom. Do tváre som mu nevidela, mal totiž na hlave kapucňu.
Keď sme zastali pri našej škole, celú nám ju ukázali. Batožinu nám z autobusu vyložili a niekde uschovali. Po prehliadke školy sme si vyzdvihli batožinu a každý už išiel po svojom.  Andrea aj Grey išli na internát, ktorý bol oproti škole, spolu s ostatnými študentmi ubytovaným na internáte. Ja a Siena sme išli na aute jej starých rodičov, ktorí nás prišli vyzvihnúť.
Jej Oma bola neskutočne energická a prijemná stará dáma, úplne iná ako väčšina Nemcov, rovnako aj jej Opa. Prv než som si išla pozrieť môj byt, pozvali ma k nim na večeru. Bývali v obrovskom dome s ešte väčšou záhradou. V Berlíne to bolo ojedinelé, iba zopár starších víl ostali takto blízko centra stáť.

Pri večeri som si obzerala nádherný vysoký biely strop z mramoru, ktorý mi pripomínal strop aký som videla v Akropolise, Aténach, v Grécku. Steny boli vymaľované v teplom odtieni bielej a podlahy boli zo svetlého dreva. V strede izby bol dlhý stôl s bielym obrusom, béžovým prestieraním a strieborným príborom. Jedlo bolo servírované na bielom porceláne a pitie podávané v pohároch z brúseneho skla. Pripomínalo mi to večere na Kanárskych ostrovoch v Grand Hoteli Kempinski.
Chvíľu mi trvalo, kým som preladila na nemčinu úplne, no cítila som sa tam veľmi príjemne. Moja myseľ bola úplne uvoľnená.

Po večeri ma odprevadila Sienna a jej Onkel (ujo) k mojej bytovke a ja som sa s nimi rozlúčila. Vstúpila som do modernej sivej bytovky s obrovskými presklennými oknami. Stropy vo vnútri bytovky boli z lešteného betónu a podlaha zo sivého vinylu. Steny boli buď biele alebo svetlo sivé a hneď pri vchode boli po pravej strane schránky. Výťahom som sa vyviezla na tretie poschodie zo štyroch. Môj byt bol druhý vpravo. Odomkla som mohutné dvere zo svetlého dreva a ocitla sa v predsieni môjho bytu. Bol krásny, luxusný, veľký! Zadržala som dych a rozbehla sa si ho celý pozrieť. Bolo to dokonalé! Napriek toľkému nadšeniu som sa rozhodla ísť do postele. Vybalila som si ten večer iba najnutnejšie veci a išla spať. Musím poznamenať,že to bola prvá noc čo som spala pokojne.

¤Bad Girl¤Where stories live. Discover now