Spencová

867 40 0
                                    

Noemi
"Som doma."
"Ahoj zlatko." privíta ma mama.
"Dnes máš voľno?" opytam sa.
Moja mama chodí do práce az na desiatu keďže je majiteľka. Teraz je uz skoro jedenásť a ona je doma. "Ano. Dnes nemam žiadneho klienta a všetky návrhy mam hotové. Nilly dnes končí skôr, takže príde o pól jednej. Naobedujeme sa spolu, dobre?"
"Jasné. To som rada. Idem si dať sprchu a pomôžem ti s varením."
Rýchlo som vybehla do svojej izby a pustila na seba teplú sprchu. Keď som bola ako tak zohriata, lebo vonku nebolo najteplejšie (13 stupňov), prezliekla som sa do domáceho a utekala pomôcť mamke.
"Co dnes varíme?" opytam sa.
"Vlastne som dúfala, že to uvariš ty. Teraz mi zavolala pani Claiddová, že potrebuje svoj návrh. Ten mam v trezore a kód viem iba ja. Vieš, ze ten návr jej vily ma obrovskú hodnotu. Prídem za hodinku. Co uvariš, to nechám na teba."
"Jasné mami. Poponahlaj sa. Ahoj." dala som jej pusu a pustila sa do varenia.
Rozhodla som, že urobím penne s hubovou omáčkou.
Napísala som si zoznam a vybrala suroviny.
"Sakra. Chýba mi parmezán."
schmatla som tenisky a kľúče od domu. Obchod bol od nás 5 minut cesty. Bolo pól dvanástej aj päť minút. Mám ešte dosť času.

Lenže v obchode parmezán nemali a tak som išla do iného.
Cesta mi trvala 10 minút a kým som ho našla a kúpila bolo asi dvanásť hodín. Nikdy som si nemyslela, že tak dlho budem kupovať jeden syr.
Rozhodla som si cestu domov skrátiť cez park, cez ktorý som chodievala do školy a domov.
Bol to celkom tichý a príjemný park. Doobedu a na obed tam nebol skoro nik. Milovala som ho a stále milujem.
Mala som pravdu. Je prázdny.
Počuť iba šum fontány, vietor a vtáčiky. Tento park je veľký a krásny. Pozriem sa na hodinky- 12:07. No nič. Mama a Nilly si na obed chvíľu počkajú. V duchu som sa zasmiala a pridala do kroku. Spoza rohu som uvidela vyjsť Nilly. Asi ide zo školy. Chcela som na ňu zakričať ale...

Lucas
"volá sa Naomi Kerryová."
Prikývol som. Jej rodičov pozná každý. Sú bohatí a sú tiež mafiáni. S našim šefkom priatelia nie su a tak sa im chce asi pomstiť.
"Koľko ma vôbec rokov?" opytam sa. "12" odpovie kľudne.
Chuda dievča.
"No hej. Bude trpieť za svojich rodičov." zasmeje sa.
Sakra. Povedal som to nahlas.
"Inak, Lucas môj milý, máš ju v tom dome na starosť ty. A nebudeš k nej milý ani keby neviem co. Chapes?!" poslednú vetu zvrieskne a ja iba nemo prikyvnem. Do izby vojde Calvin a Harry. Za nimi ešte Deren, bossov obľúbenec. Ten ma na starosti výber obetí spoločne s bossom. "Môžte na chvíľku šefko?" pozrie sa neho Deren.
"Isteže Deren." prikývne a odídu bokom. "Takze. Chlapi uz vyrazili. Dnes ma ísť sama zo školy okolo pól dvanástej. Povedal ti otec kto ju ma na starosť? " pristúpi ku mne Harry.
"Ano. Mám ju ja."
"Je najvyšší čas vyraziť. Calvin pôjde a tebou. Ja mam nejakú prácu s otcom." zaškerí sa nechutne. Ako ho ja neznášam.
"Dobre. Ideme." potiahne ma Calvin. "Zbrane."pripomeniem ju. Rýchlo sa otočí a spolu po ne ideme. Keď kracame okolo šéfa a Derena, zapocujem nieco z ich rozhovoru. ".. dnes o dvanástej...starý park..."
"..uniesť...ja sa postaram. ... Harry...dobre."
Nechápal som. Ďalší únos?
Neriešil som to. Keď sme vychádzali s budovi začul som hlas šéfa:" Harry, Nilly Spencovú si beries ty."potom sa slizko zasmeje.
To priezvisko mi je známe. Spenc, Spencova. Tak sa volá Noemi! A nemá náhodou sestru?
To nie. Noemi to veľmi zoberie a možno sa opäť pokúsi o samovraždu! Lenže ja tomu zabrániť nemôžem. Môžem iba dúfať. ..

¤Bad Girl¤Where stories live. Discover now