Twee

146 8 6
                                    

*~Draco POV~*

Ik word wakker en ga op de bank zitten, ik wacht op Mercedes. Na een halfuur komt Mercedes naar de common room en iedereen is al naar de great hall, ze ziet me niet en ik doe snel me shirt uit en ga zo nonchalant mogelijk een boek lezen (alleen ik lees nooit boeken). Ze kijkt me aan en haar ogen worden groot, ze doet net alsof het haar niet boeit en ze gaat naast me op de bank zitten. Ze pakt haar boek en ze begint met lezen, ik zie haar in mijn ooghoek af en toe naar me kijken. Ik rek me overdreven uit en ik laat mijn linkerarm op de bank liggen, Mercedes kijkt naar mijn arm. Ze staat op, ''Draco ik ga me opfrissen en alsjeblieft trek op ze minst een shirt aan, niet dat het niet leuk is om naar te kijken maar alsnog niemand anders hoeft het te zien'' zegt ze droog. Ze loopt richting de douches en gaat naar binnen, ik wacht totdat ze klaar is. Ik heb me al omgekleed, eindelijk is ze klaar. ''Zit je hier nog steeds?'' vraagt ze verbaasd. ''Ja ik wachtte op jou'' zeg ik droog, ''Mercedes zou jij vandaag met mij'' ''ja Draco ik zou best met je mee ergens heen willen'' kapt ze me af. We lopen naar Bezweringen, we hebben allebei nog niet gegeten. In de les letten we totaal niet op we lopen allebei alleen maar de kloten, uiteindelijk worden we allebei eruit gestuurd en rennen we gierend de klas uit. Ik zie Celina ons na kijken en afkeurend haar hoofd schudden, ik steek me tong naar haar uit. ''Heey Draco jij noemt me wel altijd Mercedes maar mijn afkorting is Mer je mag me ook best Mer noemen hoor'' zegt ze tussen het lachen door, ''waar zullen we vanmiddag heen gaan eigenlijk?'' vraag ik. ''Euhm geen idee wat wil jij?'' ''nou het lijkt me wel leuk om naar de ijssalon te gaan.'' zeg ik hoopvol, ''ja dat lijkt mij ook leuk!'' zegt ze lief en geeft me een kus op me wang en loopt half huppelend naar de great hall. Ik loop er ook rustig heen en ik zie haar zitten en ze praat met Dumbledore, ik loop er ook heen en ze zitten te praten. Ik vang wat woorden op: Harry Potter, Draco, Hot, Sixpack en de rest versta ik niet. Over wie hebben ze het Snotter of mij? vraag ik me af, ik sta met me rug naar hun toe en ineens springt er iemand op me rug en voel ik lippen op me wang. Het was Mer, ''Heey ik heb met Dumbledore gesproken en wij hebben de rest van de dag vrij dus we kunnen doen wat we willen'' roept ze met een enorme grijns. We gaan eerst naar de ijssalon ik betaal, we zitten te praten en dan ineens kijkt ze me doordringend aan. ''Wat is er?'' vraag ik, ''oohw niks hoor laat maar'' zegt ze en ze wendt haar blik af. ''kom we gaan naar het café?!'' zegt ze meteen weer een stuk vrolijker.

*~Mercedes POV~*

Als we in het café zijn bestellen we 1 milkshake en we pakken 2 rietjes, we zetten hem neer op tafel en gaan tegen over elkaar zitten. We gaan alle twee drinken onze hoofden raken elkaar, we kijken elkaar aan en schieten in de lach. Wij zijn de enige in het café de ober is net weg, we drinken het hele glas in 1 keer leeg. Daarna gaan onze hoofden dichter naar elkaar en laten we allebei tegelijk een keiharde boer, ik zeg wel heel zachtjes pardon maar lach harder dan dat ik het zeg. We lopen naar buiten en hij slaat zijn arm om mij heen, ik ga dichter tegen hem aan lopen. Ik ril van de kou en hij geeft mij zijn jas, we lopen naar binnen en mijn vrienden trekken me mee. ''Waar was jij!'' roepen Fam en Nad, ''oohw gewoon Draco en ik hebben de hele dag geen les meer door Dumbledore hij vond dat we geen stress moesten hebben ofzo'' zeg ik opschepperig. We lachen alle drie, ''Heey Mer is dat jou jas heb je die nieuw?'' vraagt Nad. Ik word rood en bedenk me nu pas dat ik Draco zijn jas nog aan heb, hij is lekker warm dus ik hou hem aan. ''Oohw ik leen hem van iemand niks bijzonder'' probeer ik zo onschuldig mogelijk te zeggen, maar dat lukte natuurlijk niet. " Hij is van Draco he!'' roepen ze ''Mercedes is verliefd Mercedes is verliefd!'' roept Fam, ik werp haar een boze blik toe. ''Mercedes en Draco liepen langs de zee K-U-S-S-E-N-D'' roept Nad plagerig, ik werp haar een vernietigende blik toe. Op dat moment komt Draco aanlopen en heeft alles gehoord, hij slaat zijn arm om me heen en zegt ''oohw dat is niet zo erg hoor ik wil haar best zoenen hoor als ze dat toe laat'' met een grijns. Ik geef hem een blik die zegt komt nog wel, hij lacht en kust me op mijn voorhoofd en loopt weer door.

*~Draco POV~*

Ik geef Mer een kus op haar voorhoofd en loop weer door, onderweg naar de common room kom ik Celina tegen. ''Heey Draco'' zegt ze en ze flipt haar, haar flirtend naar achter. ''Ach ga toch weg mens!'' roep ik en geef haar een walgende blik, en dan loopt ze geschokt weg. Ik loop met en grijns door, ik denk aan Mer ik weet niet wat ik heb maar als ik bij haar ben dan voel ik me zo anders. Ik ben normaal gesproken zo bot tegen mensen alleen bij haar doe ik aardig tegen iedereen, en ik voel me zo blij als ik bij haar ben. Wat is dat met mij, door al dat gepieker loop ik bijna tegen haar aan. Ik weet niet waar ze vandaan komt maar ze kijkt een beetje afwezig, als ze mij ziet veranderd haar hele gezicht het word meteen vrolijk en ze lacht naar me en geeft me een kus gebaar. Ze loopt daarna weer wat afwezig de common room in, ze gaat op de bank zitten en sluit haar ogen. Na 10 minuten merk ik aan haar adem haling dat ze slaapt, ze heeft mijn jas nog aan zie ik. Ik loop naar de bank en til haar hoofd op, ik leg haar hoofd op me schoot en pak een boek uit mijn tas. Ik merk dat ze zich op haar gemak voelt en ze kruipt dichter tegen me aan, ze heeft een glimlach.

Is there anyone who can love me? (Dutch)Onde histórias criam vida. Descubra agora