vijf

106 6 3
                                    

*~Celina POV~*

Ik til Mercedes op en breng haar naar de ziekenzaal, als ze daar ligt is haar moeder  er al. Ik leg haar neer en haal Draco, hij komt meteen en wilt de ziekenzaal niet meer verlaten. Ik loop weg maar word terug geroepen door Draco, ik draai me om en kijk hem aan. ''Bedankt dat je me meteen hebt gehaald maar even een vraagje wat is er gebeurd'' ik slik hoorbaar, ''Nou Mercedes liep langs en jullie kijken mij altijd vol walging aan dus k dacht als k nou een spreuk doe waardoor dat niet meer lukt en je alleen nog maar kan lachen gaat het miss automatisch over'' ik kijk verlegen en bang naar de grond. ''JIJ HEBT WAT! IEDEREEN OP HOGWARTS WEET DAT MERCEDES OP DIT MOMENT NIET TE MAKEN MAG HEBBEN MET SPREUKEN EN DRANKJES EN WAT DOE JIJ! JIJ GEBRUIKT EEN SPREUK OP HAAR! ALS ZE DOOD IS, IS HET JOU SCHULD DENK MAAR NIET DAT JE HIERMEE WEG KOMT MUDBLOOD!'' ''Sorry het spijt me ik wist het niet echt niet anders had k het nooit gedaan'' zeg ik bang. ''ROT OP MUDBLOOD NIEMAND MAG JOU GA WEG ALS ZE DOOD IS GA JIJ DAT OOK'' Draco is echt boos oohw waarom heb ik dit in godsnaam gedaan. "Hohoho Meneer Malfoy zo is het wel genoeg Mevr. Korte kan er ook niet zoveel aan doen'' hoor ik Dumbledore achter me zeggen ik had niet eens door dat hij er was. ''ER NIKS AAN DOEN WAT LULT U UIT U NEK MAN ZIJ IS DEGENE DIE EEN SPREUK HEEFT GEBRUIKT'' ''MENEER MALFOY ZO IS HET GENOEG NAAR SNAPE EN NU DIRECT'' roept Dumbledore in mijn oor. ''Dacht het niet ik laat mijn vriendinnetje hier niet achter'' zegt Draco vastbesloten hij gaat zitten op de kruk naast Mercedes haar bed en pakt haar hand, ''Mevrouw Korte meekomen naar mijn kantoor u zit diep in de nesten'' ''Net goed'' roept Draco nog. Snape komt binnen gewandeld en loopt naar Mercedes hij knielt naast haar bed en pakt haar hand, hij schrikt dat kan je zien. Ik loop met Dumbledore mee. We hebben nog niet eens 5 minuten gepraat want nou ja hij zei alleen mijn straf, ik moet elke dag meehelpen met de great hall opruimen en mag bij Snape zijn lessen niet meer komen ik krijg prive lessen van Dumbledore.

*~Draco POV~*

Snape zit nu al een tijdje aan het bed van Mercedes maar doet niks, ineens zwaait hij met zijn staf in de lucht en zie ik Mercedes langzaam ademhalen. Alles buiten word donker, de ramen breken en mijn ouders komen binnen. Haar ouders, mijne en Snape doen met ze allen een spreuk, ik ken hem niet waar Mercedes word er wel wakker van. Ze haalt een hele diepe hap lucht en vliegt mij om mijn hals, ''Draco wees niet te boos op Celina, ik weet wat ze heeft gedaan maar het is eigenlijk wel waar niemand mag haar en ze heeft vrienden nodig, laten we gewoon aardig doen, ze heeft me tenslotte wel gered.'' Ze haalt weer diep adem en geeft me dan een kus. Ze zakt in elkaar omdat haaluchtwegen nog een beetje dicht zitten, ze valt op mijn schoot. Ik leg haar weer in bed maar ze klampt zich vast aan mij, ''Ik ben beter Draco ik ben beter kom we gaan ik wil hier niet nog langer blijven'' Snape knikt en zegt ''Mercedes jij en Draco gaan met jullie ouders mee naar Voldemort hij kan je helpen je bent morgen weer terug'' Ze schrikt, '''wacht wat neee neeee neeeeeeeee'' roept ze en springt op uit mijn armen. Daarna tovert ze een radio en zet muziek aan, ''Zie je kijk ik kan zelfs al weer dansen en springen dus ook Quidditch'' ze zegt het maar gaat op haar knieën zitten en valt voor over. ''Mercedes je gaat met ons mee!'' haar moeder klinkt een beetje heel erg bezorgd maar ook een beetje boos. Mercedes word opgetilt door mijn vader en die verschijnseld, mijn moeder neemt mij mee. Hoe de rest gaat weet ik niet, als we in de grot zijn waar Mercedes is opgegroeid loopt ze al weer gewoon rond. Het lijkt net alsof er niks aan de hand is, maar dan ineens kijkt ze me aan en het lijkt alsof ze dwars door me heen kijkt. Ik draai me om en daar ligt Mercedes, ''huh hoe kan dit?'' ''Draco dit is een herinnering van Mercedes'' haar moeder kijkt me lief aan. ''Mam hou je mond ik voel me prima okey laat me maar als ik hier 3 dagen ben geweest mag k dan weer Quidditch doen?'' Ik weet wat Quidditch voor haar betekent, ''Mercedes je blijft niet hier 3 dagen maar bij Voldemort en Draco blijft bij je'' We verschijnselen weer met zijn allen naar de grot van Voldemort. 

Drie dagen later terug op Hogwarts

*~Mercedes POV~*

Als ik na ik weet niet hoelang weer terug kom in de lessen van Snape kijkt iedereen me aan, Draco knikt dat ik naast hem moet gaan zitten. Als ik eenmaal zit gaat Snape verder met de les, Celina zit alleen en ik sta op. Je moet een partner zoeken en Draco tikt me aan, ik loop gewoon verder. ''Heey Celina zal ik met jou samen doen?'' Celina kijkt verrast op en knikt ja, ''Waarom kom je eigenlijk ineens bij mij zitten je mag mij toch helemaal niet'' ze kijkt betreurd. '' Nou Celina jij hebt ervoor gezorgd dat ik een hele goede behandeling heb gehad en nu weer beter ben, en ik heb voor geoordeeld en dat is niet goed. Ik wil graag weten hoe je echt bent'' ''Dat is het liefste dat iemand op deze school tegen mij heeft gezegd'' ze krijgt tranen. Ik ga naast haar zitten en sla mijn boek open, welke zal ik haar leren? Ik sla de baldzijde met de liefdesdrank open, ze kijkt me vragend aan. ''Ja ik weet ook niet echt iets anders ze mag er zelf eentje kiezen dus ik dacht aan deze'' ze lacht. Ik lach zachtjes terug, we pakken de spullen die nodig hebben. Als ik even een blik geef aan Draco zie ik hem heel jaloers en chagrijnig kijken, hij stopt bijna iets teveel slangenbloed in de ketel. Ik ren erop af en pak het bakje uit zijn hand, ''Draco concentreer je strak gebeurt er iets kom op jij kan beter dan dit!'' hij kijkt op met een schok en ik geef hem even en snelle kus op zijn wang. Hij lacht weer en gaat verder, ik loop weer terug. Celina kijkt lief en verteld van alles over haar verleden en haar familie, ik vertel ook heel veel. We hebben best veel lol, eigenlijk is ze wel een heel lief meisje. We hebben afgesproken vanavond kattenkwaad uit te gaan halen. Als we de drank af hebben laten we hem zien aan Snape, ''Uitstekend werk Mevrouw Boos 25 Punten voor Slytherin'' Celina kijk bedroefd alsof hij haar negeerde. ''Meneer Snape Celina Korte heeft ook geholpen'' ''Oohw ik had haar niet gezien 50 punten voor Slytherin'' ik knik dankbaar.  

Die avond

Celina en ik lopen door de gangen, als we Dumbledore zien verstoppen we ons snel. ''Heeft hij ons gezien denk je?'' vraagt Celina bezorgd, ''Nou je kent Dumbledore hij is super blind en doof dussssss'' we lachen zachtjes. We lopen verder naar de common room van Gryffindor, als we daar zijn zeg ik de openings woorden. De deur gaat open en we lopen naar binnen, we halen alle spuitbussen graffiti uit onze tassen, de wc papier en de rookbommen om iedereen te laten slapen zonder dat ze iets horen/zien. Eerst nemen wij het tegen gif en dan gooien we de bommen, als iedereen slaapt pakken we de spuitbussen met graffiti. We spuiten allemaal gemene dingen op de muur en daarna gooien we allemwc rollen overal over heen. We verlaten de common room zonder spullen alleen onze tassen, we hadden handschoenen aan tegen vingerafdrukken. Als we weer in onze common room zijn verbanden we onze kleren tegen geuren en vlekken, we kleden ons om en gaan slapen.


Is there anyone who can love me? (Dutch)Where stories live. Discover now