Zeven

102 5 0
                                    

{Begin nieuwschooljaar}

*~Mercedes POV~*

✕Ik lig nog te slapen, ''Mercedes liefje word je wakker je moet vandaag weer naar school'' hoor ik me moeder van beneden schreeuwen. ''Ja mam ik kom zo'' roep ik terug en stap moe uit bed, ''Mam waar zijn mijn nieuwe kleren?!'' ''Liefje die liggen al in de douche ga nou maar snel anders komen we nog te laat!'' ik grinnik maar waarom weet ik niet. Ik neem een snelle douche en loop daarna door naar beneden, ik pak een plakje ontbijtkoek meer niet en daarna pak ik mijn koffers van boven. Anniek mijn kleine zusje is heel erg zenuwachtig, ik knik naar haar dat het goed komt en dan verschijnsel ik. Als ik aan kom bij Hogwarts staat Draco met zijn vader te praten, ''Heey Mercedes alles goed leuke vakantie gehad'' zegt zijn vader ineens tegen mij. Ik schrik op uit mijn gedachtes, ''Oohw hoi Lucius ja het gaat goed en mijn vakantie was wel oke'' hij knikt. Ik loop naar binnen en smijt mijn spullen op mijn bed, ''Ugh ik wil slapen'' roep ik door de slaapzaal en iedereen lacht. Draco steekt zijn hoofd om een hoekje heen en kijkt, iedereen zit op mijn bed en ik vertel alles wat ik heb gedaan in de vakantie. Draco komt erbij zitten maar dan roept Cedric hem, hij loopt met een gebogen hoofd weg. Ik lach en sta op, in de great hall zitten Nad en Fam ze zwaaien en ik zwaai terug. Als ik aan de Slytherin tafel zit komt Draco aangelopen, hij gaat naast me zitten en slaat zijn arm om me heen. ''Zo hoe was jou vakantie'' ''Oohw gewoon'' zeg ik droog en kijk naar de leraren tafel, Snape geeft me een knipoog. ''Waarom knipoogt Snape naar jou, wat hebben jullie gedaan'' zegt Draco ineens, ik grijns en reageer niet. Dumbledore komt aan lopen en begint een soort van speech, ''Beste leerlingen vandaag komen de nieuwe 1e jaars op school'' Iedereen zucht. De leerlingen lopen naar binnen en ik zie Anniek om zich heen kijken, ik kijk naar haar en knik. Ze knikt terug en loopt dan wat rustiger naar de rij, Anniek word ingedeeld bij Gryffindor. Ze kijkt bang naar mij, en ik kijk weg. Draco trekt me omhoog en trekt me mee naar de common room, hij gaat zitten op de bank en gebaart dat ik er naast moet gaan zitten. ik ga zitten en kruip tegen hem aan, ik val bijna inslaap als Snape binnenkomt wandelen. Ik schrik op en schiet meteen in de lach, Snape lacht mee (de eerste keer dat Draco of iemand anders behalve ik hem heeft zien lachen). ''Draco even ter info Snape is mijn oom'' zeg ik tussen het lachen door, hij kijkt vol verbazing.

*~Draco POV~*

''Draco even ter info Snape is mijn oom'' zegt Mer tussen het lachen door, ik kijk vol verbazing en schud mijn hoofd. ''Ja wij nou ja Anniek en ik zijn er ook pas net achter'' ik begin zachtjes te lachen maar waarom? geen idee. Ik loop terug naar de great hall ik kan het nog steeds niet plaatsen, ''Heey Cedric weet jij al van Snape en..'' maar ik kan mijn zin niet afmaken want Mercedes knijpt in mijn nek, ''Ja?'' zegt Cedric ik schud mijn hoofd en hou mijn mond. Mercedes gaat naast hem zitten en legt haar hoofd op zijn schouder, ze knipoogt naar Nadia en en die knikt. Ik kijk vragend en Mer lacht alleen, ze praat alleen maar met Cedric. Ik loop naar Nadia, ''heey Nadia weet jij wat dat is tussen Mer en Cedric?'' ze draait zich om ''Oohw dat is niks hoor ze hebben vet veel in de vakantie afgesproken'' ze draait zich weer terug en praat met een 1e jaars. Ik loop chagrijnig terug, en ga zitten. Mer die praat nu met andere mensen volgens mij 1e jaars, ze loopt naar Nadia en Famke ze lachen en knikken. Ik trek Cedric op en neem hem mee naar de common room, ''Zo vertel mij maar eens wat dat tussen jou en Mer is!'' roep ik chagrijnig en volgens mij een tikkeltje jaloers. Hij lacht, ''Draco niet zo jaloers ik ben gewoon beste vrienden met haar niet meer, ze vroeg af en toe om af te spreken in de vakantie en ik soms aan haar meer niet er is niks gebeurd tussen ons als je dat soms denkt.'' Cedric loopt weer weg en gaat naast een ander meisje zitten, ik ga naast Mer zitten die druk aan het praten is over een haar kleur. Ik pak haar gezicht vast en druk mijn lippen op de haare, tot mijn verbazing (niet heel erg) zoent ze terug. Ik trek me terug en lach zachtjes naar haar, ze lacht lief terug en legt haar hoofd op mijn schouder. Volgens mij is ze moe want ik zie haar af en toe wegzakken, ik tik haar aan en wijs naar de deur en ze knikt. Mer loopt zwakjes naar buiten, ze zakt bijna door haar benen. Ik til haar op en leg haar in bed, zodra ze ligt valt ze meteen in slaap. Na een halfuurtje word Mer weer wakker, ze pakt een of andere lange hoodie en trekt hem aan. Ik kijk haar vragend aan, "ik ben te lui om iets anders aan te trekken zodat ik het warm krijg" zegt ze. Ze ziet er witjes uit, "hey Mer heb je eigenlijk al wel ontbeten?!"

*~Mercedes Pov~*

"Hey Mer heb je eigenlijk al wel ontbeten?!" Zegt Draco bezorgd, "Alleen een plakje ontbijtkoek meer niet ik had geen honger en toen moesten we al weg" zeg ik en gaap. Draco brengt me naar de Great hall en pakt een groot bord met allemaal eten, "opeten!" Zegt hij dwingend. Ik kijk vol walging naar het bord, "ik ga echt niet alles opeten hoor" zeg ik dwars. Draco gaat zitten en knikt, met lange tanden eet ik toch maar het hele bord op. Als ik daar klaar me ben ren ik naar de wc, ik vind mezelf al te dik en nu dit nog erbij ja dag dat moet eruit denk ik bij mezelf, ik stop me vinger in me keel en kots alles weer uit daarna loop ik weer naar de Great hall. Draco kijkt me verbaasd aan, "Niks aan de hand ik denk dat het iets teveel was" zeg ik snel en ga zitten. Draco blijft me maar bezorgd aankijken en Cedric doet dat nu ook, ik schud me hoofd en loop naar de Gryffindor tafel waar Anniek zit. "Hey Anniek hoe gaat het?" Vraag ik zachtjes en zak neer op de bank, "Met mij gaat alles goed en met jou, met je eet stoornis" fluisterd ze. Ik kijk haar fel aan en loop dan weer weg, ik zie Draco met Anniek praten en denk: shit als ze nu maar niks zegt over die eetstoornis!


Is there anyone who can love me? (Dutch)Where stories live. Discover now