dvadeset

2.3K 203 20
                                    

Az ember lányának talán az a legnagyobb félelme, hogy a szülei jól kijöjjenek a barátjával.

Igazából nekem is ez volt. Viszont kieszeltem egy tervet.

Olyan két hétig húztam és halasztottam anyuék találkáját Zack-el, de sajnos tudtam, hogy egyszer be fog következni az elkerülhetetlen, és mikor csengettek, már nagyjából azt kezdtem el tervezgetni, hogyan szökjek majd ki Zack-hez, ha apu eltiltana tőle.

- Majd én megyek!- szóltam rá erőteljesen a húgomra, mikor azt gondolta, hogy simán elszárnyalhat ajtót nyitni. Szóval félrelöktem, és néhány szökkenéssel kicsattogtam az udvarra, majd szinte repültem a kapuig.

Két napja nem találkoztunk, ezért úgy ugrottam a nyakába, mintha egy etióp éhező gyerek lennék, ő pedig az önkéntes kajahordó, vagy mi.

- Jaj- Zack nevetve szorított magához, és belefúrta az orrát a hajamba.- Hiányoztál, Kicsi.

- Te is nekem- boldogan vigyorogtam széles vállába. Egy hete kezdett el így hívni, amikor elvittem magammal magas sarkút venni, és rájött, hogy anélkül kisebb vagyok nála. Igen, szerintem is jókor. 

- Szülőbiztos vagyok?- eltoltam magamtól, és végigmértem. Arra gondoltam, hogy két nap telt csak el, mióta utoljára láttam, de nem lehet, hogy jobban nézzen ki. 

- Totálisan- egy puszit nyomtam az arcára, mire elvigyorodott. 

Oké. Egyszerű, fekete pólót viselt, tépett farmerrel, a lábán fekete Converse virított, a haja puha és könnyű volt, ezért valahányszor hátratúrta, mindig visszahullott a homlokába. Egy szóval: tökéletes.

- Összeöltöztünk- felvont szemöldökkel végigmért,én pedig visszaemlékeztem, ahogyan reggel valami különös csoda folytán kihalásztam a fekete feszülős pólómat a szennyesből. 

- Anya meg fog zabálni- kézen fogtam, és behúztam az udvarba. Beagle kutyusom az elzárt térségében ficánkolt (megkértem apát, hogy csukja el,mert nem vállalok felelősséget, hogyha megerőszakolja a pasim lábát), és miközben elvezettem mellette, Zack benyúlt és megsimította foltos buksiját. A bejárati ajtó előtt aztán megállítottam, és a szemébe néztem.- Na. Ha apu kérdezget ne válaszolj azonnal, és rendesen artikulálj, mert azt fogja gondolni, nem tudsz beszélni vagy ilyesmi- próbáltam figyelmen kívül hagyni a röhögését, mert nekem tényleg fontos volt, hogy apu jó véleménnyel legyen róla.- Kaját majd én szedek neked, pusztítsd el az egészet, és hogyha apu újból meg fog kínálni, akkor nyert ügyünk van. A tesóimmal muszáj jól kijönnöd, imádni fognak így is, de azért érted.

- Te bolond vagy- kaptam egy puszit a halántékomra, aztán benyitottam az ajtón.

A "kínos no. 1." legelőször is az volt, ahogyan az öcsém meg a húgom rávetődött Zack-re, és elhurcolták játszani. Sokat sejtő pillantást váltottunk, aztán nyakon veregettem az öcsémet, amolyan "ésszel" stílusban, és röhögve figyeltem, ahogy próbára teszik Zack-et.

- Helyes fiú- jött mellém sutyorogva any, mire vigyorogva bólintottam.

- Ugye? Ki akarta szedni a piercinget, de mondtam neki, hogy felejtse el.

- Jobb is, nagyon jól áll neki- anyu oldalba bökött, mire felnevettem.- Már csak apádra leszek kíváncsi. 

- Tényleg, ő hol van?- forgolódtam odabent, anyu pedig a konyha felé biccentett.- Oké, ezzel mindent elmondtál.

Anyu elment aput puhítani, én pedig addig beültem a gyerekszobába, és figyeltem, hogyan bontakozik ki a fiúm, és a testvéreim kapcsolata. Gondolom, senki sem lepődik meg, ha azt mondom, hogy azonnal megszerették, és le se akartak szállni róla a nap további részében: mert Zack nem csak édes volt velük, de vicces is, amiért plusz pont járt.

- Kaja!- ordított be anyu a szobába, ezzel pedig hivatalosan is megkezdődött a "kínos no. 2" fázis. 

Sarah az öcsémen átmászva menetelt az ajtóig, tehát az üvöltözés megvolt. Bocsánatkérően néztem Zack-re, de ő csak röhögött, és úgy tűnt, nem csinál nagy ügyet abból, hogy a barátnője testvérei meggyilkolják egymást, ez pedig egy újabb okot adott arra, hogy imádjam.

Jó, én imádtam a nélkül is, de ez most mellékes.

Tehát leültünk az asztalhoz, és miközben félretoltam az öcsémet, majd megmondtam neki, hogy nem ülhet Zack mellé, kissé le is nyugodtak a kedélyek. Önként és nagylelkűen felajánlottam, hogy "majd én szedek ebből a finom tésztából", így Zack-nek annyit tudtam kimerni, amennyit a szemével így mondott. 

- Na és, Zack- apu megköszörülte a torkát, én meg közben végig magamra figyeltem, nehogy le találjam fejelni az asztalt.- Hány éves is vagy?

Zack megtörölte a száját, miután lenyelte a falatot, és apu szemébe nézett (RESPECT).

- 17 leszek pár hónap múlva.

- Á, értem- biccentett egy aprót, és tudtam, hogy ez a "szemedbe nézek" dolog kissé megfogta. Na, mi van, apukám?

- Beth mesélte, hogy zongorázol is- kottyantott közbe anyu, én pedig finoman bokán rúgtam. Blehh, persze, hogy elszólja magát.

- Igen, de már egy ideje nem játszom- mosolyodott el a fiúm, és olyan nyugodt volt, hogy legszívesebben rácuppantam volna, mint egy pióca, hadd szívjak el belőle egy kis ultranyugodtságot. Nem vette volna ki magát furán, amúgy, ha bekapom a könyökét, de most mit lehet tenni. 

- Hogy hogy?- vonta össze a szemöldökét apu, és olyan kis cuki volt így.

- Két éve hagytam abba, mikor a nagymamám meghalt- olyan könnyedén mondta, de nekem mégis összefacsarodott a szívem. Annak ellenére mondjuk, hogy én ezt tudtam, szóval inkább felejtsük el.- Nagyon szerette hallgatni, ahogy játszom, de miután meghalt, már nem volt kit szórakoztatnom Bach-hal. 

- Ha gondolod- apu melegen elmosolyodott, én pedig legszívesebben indiántáncot jártam volna az asztalon, mint a Hair-ben, ugyanis NYERT ÜGYÜNK VAAN. Hell yeah.- Itt van egy zongora.

- Hagyd már, hogy befejezze a vacsorát- szólt rá anyu kedvesen, én pedig legszívesebben kiugrottam volna az ablakon. Szerencse, hogy a földszinten lakunk.

- Jól van, csak mondtam- apu feltett kezekkel elnevette magát, Zack pedig az asztal alatt szorított egyet a kezemen.

A vacsora végén aztán, mikor a fiúmat odahurcolták a zongorához, megkezdődött a "kínos no. 3", ami a leggyengébb kínos volt az összes közül. Értsd: a fiúm tökéletes.

Ez engem is elég sokszor letaglóz, de azt nézni, ahogy az ujjai rövid megszakításokkal szelik a klaviatúrát, pofon vágott, és még egy gyomrost is adott. Anya bőgött, de ezen nem is lepődött meg senki. Jó, én is megkönnyeztem, de hát na. Rohadt megható volt nézni, ahogy a száját harapdálva koncentrál, és úúristen. Nincs az az ember, aki ne könnyezne.

És hát.

Ami utána jött...

Oké. Na, az érdekes volt.

My heart says yes but my mother says noDonde viven las historias. Descúbrelo ahora