Τίποτα δεν θα επηρεάσει την φιλία μας

2.9K 302 77
                                    

Είχαν ξεχυθεί στους δρόμους θέλοντας να πάνε στη λίμνη Κερκίνη. Λάτρευαν να πηγαίνουν σε αυτό το μέρος, που δεν είναι τίποτα λιγότερο από έναν επίγειο Παράδεισο. Μια μικρή απόδειξη πως το ανθρώπινο είδος μπορεί να δημιουργήσει θαύματα. Ήταν το 1932 όταν κατασκευάστηκε το πρώτο φράγμα στα νερά του ποταμού Στρυμόνα κι έτσι δόθηκε η ευκαιρία να σχηματιστεί σταδιακά αυτή η λίμνη. Το μαγευτικό αυτό μέρος με την πλούσια βλάστηση και τα δάση που φιλοξενούν άγριες ιτιές.

 Το μαγευτικό αυτό μέρος με την πλούσια βλάστηση και τα δάση που φιλοξενούν άγριες ιτιές

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Τα νούφαρα επιπλέουν σε όλη την έκταση της και μια μεγάλη ποικιλία ψαριών ζουν εκεί.

Τα βουβάλια κολυμπούν στα ήσυχα νερά δίνοντας μια ακόμα ξεχωριστή νότα στην λίμνη

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Τα βουβάλια κολυμπούν στα ήσυχα νερά δίνοντας μια ακόμα ξεχωριστή νότα στην λίμνη. Μα εκείνο που λάτρευαν πάνω από όλα οι πέντε φίλοι, ήταν να αφήνουν το βλέμμα τους να πλανάτε στον ορίζοντα και να χάνεται στα ορεινά συγκροτήματα του όρους Μπέλλες και των Κρουσσίων.

Όδευαν προς τα εκεί όταν ο Χριστόφορος άφησε τους άλλους να ξεμακρύνουν με τα ποδήλατα, κάνοντας νόημα στη Ζωή να μείνει πίσω μαζί του. Όταν έχασαν τους υπόλοιπους από το οπτικό τους πεδίο, γύρισε το ποδήλατο και χώθηκε στον κάμπο. Τράβηξε πετάλι προς τις λεύκες.

«Στάσου Χριστόφορε, που πας; Για τη λίμνη πάμε.» φώναξε η κοπέλα αλλά εκείνος δεν απάντησε, μόνο συνέχισε το πετάλι. Άφησε το ποδήλατο σαν έφτασε στο σημείο που οι λεύκες υψώνονταν με την πλούσια βλάστηση στις ρίζες τους. Χώθηκε ανάμεσα στα δέντρα αναγκάζοντας την να επιταχύνει για να τον προφτάσει. Παράτησε κι εκείνη το ποδήλατο σαν έφτασε και τον ακολούθησε.

Ένας Επικίνδυνος ΈρωταςWhere stories live. Discover now