Hoofdstuk Vijftien

11 2 0
                                    

'Oke, laten we nu wegwezen hier.' Ik wrijf over mijn armen als er een briesje langskomt. Victor kijkt me boos aan, omdat ik het papiertje uit zijn handen heb getrokken. Hij zucht als ik hem serieus aankijk.

We lopen weer naar de auto, tot er ergens een piepje klinkt. Het piepje versneld en Victor trekt me mee de straat uit. We gaan in een zijstraatje staan, naast de auto. Het piepje word weer rustiger. 'Wat is dat?', vraag ik meer tegen mezelf dan tegen Victor.

'Laten we gaan,' zegt Victor, 'misschien komen we hier wel nog een keer.' Ik knik en loop achter Victor aan naar de auto. Als ik de auto instap werp ik nog een blik naar de plek waar het piepje vandaan kwam en zie een rood lichtje knipperen. Ik besteed er verder geen aandacht aan en Victor start de auto al.

Ik klik mijn gordel vast en we rijden weer weg.

-*-

Zuchtend open ik de voordeur en laat mijn tas vallen. Ik laat me neerploffen op de bank en bedenk me wat ik nu zal doen. Ik werp een blik op de digitale klok boven de magnetron, 15:34.

Ik sta op om wat te eten te pakken als ik een half lege koelkast aanschouw. Nou, nu weet ik wat ik kan doen.

Ik pak de ene hele plastic tas uit een laatje en loop met de huissleutels naar de deur. Als ik de deur dicht doe hoor ik een telefoongeluidje. Ik haal mijn telefoon uit mijn jaszak en zie dat Mona me een sms'je gestuurd heeft.

Mona; hé, het voelt alsof het een eeuwigheid geduurd heeft voordat ik je weer een sms'je stuur, terwijl het nog maar een paar dagen is! Ik vroeg me af, omdat Liam nu weg is met zijn familie naar zijn opa in Spanje, ik misschien een paar dagen kon komen! Niet meer dan twee natuurlijk, je hebt natuurlijk je werk... Xxx Moon

Ik glimlach en bedenk me gelijk allemaal dingen die we zouden kunnen doen. Ik begin glimlachend te typen.

Candence; haii, dat lijkt me gezellig! Je mag altijd komen, daar zeg ik nooit nee tegen. Er is een extra kamer en ik was net van plan om boodschappen te doen, ik gok dat je deze week er al bent namelijk. X Can

Ik tik op verzenden en zie de vinkjes blauw worden. Als ik zie dat ze aan het typen is draai ik de deur op slot en loop ik vast naar de trap.

Mona; goed gegokt ;-) xx

Ik grinnik en doe via mijn instellingen het mobiele netwerk uit, dat bespaart me geld. Ik bedenk me nu dat ik ook nog de mensen voor de WiFi verbinding thuis moet bellen. Ik zucht. Maar nu eerst boodschappen stel ik vast.

Ik loop de trap af en zie Dylan omhoog komen. Hij is druk aan het typen dus ben ik van plan om hem niet te storen. Hij kijkt op en staat stil als hij me ziet.

'Hé!', zegt hij glimlachend. 'Tweede keer vandaag.' Ik lach en knik. 'Ja, dan is Londen toch niet zo groot.' Hij glimlacht schuin en kijkt naar de tas die ik in mijn hand heb.

'Ah, man,' zegt hij zuchtend, 'een van de ergste dingen van op jezelf wonen.' Ik grinnik. 'Door het geld uitgeven of de tijd wat het in beslag neemt?'

Hij schud zijn hoofd. 'De keuzes die je moet maken in de supermarkt, alles is lekker.' Hij zucht quasi zielig. 'Het leven is zwaar.'

Ik lach en klop op zijn schouder terwijl ik verder de trap afdaal. 'Veel succes dan!', roep ik hem nog na.

-*-

Met twee volle tassen loop ik weer naar binnen en doe het licht aan, het is nu namelijk wel weer donkerder geworden buiten. Ik doe de deur dicht en hoor mijn mobiel afgaan.

Ik neem op en houd hem gelijk verder van mijn oor als Mona enthousiast begint te schreeuwen. 'Oh man! Ik ben er! Ik ben in freaking Londen!', schreeuwt ze in mijn oor. Ik lach erom, maar besef me dan dat ze er dus al is.

'Je bent er al?', vraag ik verbaasd. 'Ja! Dat zeg ik toch, ik sta nu te wachten op een taxi. Jezus, die dingen stoppen niet eens voor je zoals in die films!' Ik grinnik om Mona haar boze houding.

'Maar,' gaat ze door, 'ik belde eigenlijk om te vragen of we vanavond niet uiteten konden! Dat is toch gezellig, bij zo'n schattig restaurantje ofzo.' Ik knik. 'Ja, lijkt me leuk! Als je even wacht kom ik met de taxi naar je toe, ik weet wel een plekje denk ik,' zeg ik denkend aan dat restaurantje hier in de straat die me wel aansprak.

Ik hoor Mona zuchten. 'Ja maar kom dan please snel, ik heb het koud!' Ik zet mijn spullen op het aanrecht terwijl ik mijn telefoon geklemd houd tussen mijn schouder en oor. 'Ja ja, doe mijn best.'

'Oke,' zegt Mona weer vrolijk, 'tot zo!' Ik zeg der gedag en ze hangt op. Ik prop snel al mijn boodschappen in de koelkast en de kastjes, om daarna snel mijn tas te pakken en er vandoor te gaan.

Buiten aangekomen houd ik een taxi tegen en zeg ik dat we naar het station moeten. De hele rit lang denk ik aan hoe blij ik ben dat Mona langskomt.

Ze is al een eeuwigheid mijn beste vriendin, het had ook niet anders gekund als je kijkt naar wat voor een jeugd we hebben gehad. De huizen stonden meters van elkaar vandaan, je kon der het snelst komen met de tractor of met de fiets. Alleen mensen met heel veel geld hadden bij ons een auto.

Mona en haar familie woonde ongeveer naast ons, wat gebruikelijk niet het geval was. Mijn ouders waren ook erg goed bevriend met ze, waardoor Mona en ik elkaar ook vaker zagen.

We gingen naar dezelfde school, ook al was er maar één in de buurt, en zaten samen op gitaarles twee keer in de week. Samen met haar oudere broers gingen we ook vaak voetballen, ook al vonden die broers het alleen maar vervelend als we mee deden. Ik grinnik als ik denk aan hun gezichten toen Mona en ik hun bal altijd in de sloot schopten.

Op de middelbare school was het niet anders, tot mijn vader overleed. Ik kon altijd bij Mona uithuilen en we deden dingen om het te vergeten, om alleen Mona en Candence te zijn voor een moment. Ik denk glimlachend aan die tijd tot de taxi stopt.

----
Argh
Ik ben de slechtste schrijfster ooit in de geschiedenis van Wattpad! Sorry dat jullie zo vreselijk lang moesten wachten op een nieuw hoofdstuk, het spijt me daarvoor.

Ik moet ook toegeven dat ik niet in erg veel inspiratie heb, eerder een Writersblock, maar daar kom ik overheen!

In elk geval, geniet van dit hoofdstukje want ik kan niet beloven dat er snel weer een nieuwe komt...

Trouwens, volgen jullie al mijn insta account? Bemymate_official is de naam!

x M

Kamu telah mencapai bab terakhir yang dipublikasikan.

⏰ Terakhir diperbarui: Dec 08, 2016 ⏰

Tambahkan cerita ini ke Perpustakaan untuk mendapatkan notifikasi saat ada bab baru!

OpportunityTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang