Chapter 5 ● I don't believe you

916 76 7
                                    

КАТЛЕЯ

През целия път за апартамента, имах чувството, че всяко момче, минаващо покрай мен, с кестенява къдрава коса е той. Не можех да си избия случката в кафенето от главата си. До края на смяната ми, не спрях да мисля за това. Постоянно обърквах поръчките на клиентите. Бях страшно разсеяна. Физически бях там, но съзнанието ми беше още на случката и не спираше да я премисля.

Какво трябваше да означава бележката? Защо пак да се виждаме при положение, че му казах всичко? Сигурно не ми вярва. И чак сега осъзнах глупавата си постъпка! Как можах да избягам така? Трябваше да остана и да му обясня всичко. Сега той си мисли, че съм избягала, защото съм се притеснила, че уж е разбрал, че работя за някого. Но в него момент страхът надделяваше над разума ми и това ми се струваше най-правилното, което можех да направя, за да се измъкна. Но сега докато премислям всичко наново, разбирам, че това е било възможно най-глупавото ми решение, защото му дадох грешна представа.

Стигнах до блока и си отключих. След това влязох в апартамента и се събух. Проверих дали съм заключила за трети път през последните десет минути. Не знаех кога трябва да се състои така наречената среща заради това се опитвах да я избегна по всякакъв начин и по всяко време. Дръпнах пердетата, седнах на дивана в хола и си пуснах телевизора. Апартаментът ми не беше кой знае колко голям. Имаше общо четири стаи: спалня, хол, баня и кухня. Всичко, което ми е нужно. А и за какво ми е по-голям като живея сама?

След един час превъртане на каналите реших да си лягам. Тази нощ ще се опитам да наваксам съня и за миналата, за това си лягам по-рано. След десет минути вече бях заспала.

***

Събуди ме дразнещата аларма, както винаги в шест. Първата ми лекция е от осем и половина, но предпочитам да ставам по-рано, за да не бързам за никъде и да имам време да се оправя. Измих си зъбите и лицето, след което си избрах дрехи за деня. Когато бях готова си направих кафе. Докато го чаках разгледах библиотеката си за някоя книга, която да чета докато тръгна, защото е седем и имам цял час. Библиотеката ми заемаше една цяла стена в стята ми. Цялата беше изпълнена с книги, които съм чела, но понякога обичам да ги препрочитам. Това е любимото ми място в апартамента.

I Found The Good In You [ Harry Styles fanfiction ]Where stories live. Discover now