18/ KARIŞMA

1.1K 62 131
                                    

Selamün aleyküm. Ara yorum, ara yorum ara yorum. İyi okumalaaaarrrr 😁😁

-Esra'dan-

Okuldan çıktım. Bu sıkıcı ders de bitmişti sonunda. Bir dahaki ders ise maalesef bir saat sonra.

Bahçedeki armut puflara oturmak için dışarı çıktım. Giderken gözüme Bahar ve yobaz arkadaşı neydi yaa bu kızın ismi? Amaan neyse ne? Sonuçta yobaz işte.

Bir dakika bir dakika. Ben yanlış mı görüyorum yoksa Burhan odunu burada mı? Yess bee! Şimdi şurada bir çekirdek olsa ne kadar güzel olurdu yaa! Ayyy bugün şanslı günümdeyim. Şurada küçük bir büfe var. Hemen oraya gidip en küçük boy çekirdeği aldım. Şuradaki armut pufa da oturdum mu, işte buu! Şimdiiii film başlasın! Yehuuu!

-"Ben sana böyle mi öğrettim ha, böyle mi öğrettim?"

Eee baban haklı Baharcığım. Baban sana böyle mi öğretti?

-"Evet baba, sen bana böyle öğretmedin. Sen bana doğruları öğretmedin! Hem, ne varmış benim halimde?" Vaaaayyy! Bahar'dan atak varr! Ama Baharcığım, korkarım ki bunlar Burhan odununa sökmezzz! Ayyy Allah kimseyi bana düşman yapmasın. Hahhaa düşmanım olanlara çok çektiriyorum zira.

-"Bunları hep o annen olacak kadın sana öğretti, değil mi?" Evet, yani bence de. Başka kim öğretebilir ki bu saçma sapan şeyleri.

-"Bakın bey efendi! Bahar o kafasındakini çıkarmadan da istediğini yapabilir." Bikin biy ifindi! Bihir o kifisindikini çikirmidin di istidiğini yipibilir. Bıdı bıdı. Hah sen öyle san! Kafasındakini çıkarmadan istediği hiçbir şeyi düzgünce yapamayacak. O kafasındakini çıkarmadığı sürece hep esir olacak.

-"DOĞRU YOLU BULMASI kötü bir şey mi?"

Doğru yol mu? Doğru yol bu mu? Ayy güldürmeyin beni! Eğer doğru yol buysa bırakın yanlış yolda kalsın.

-"Benim akıllı kızımı bırakıp bunun gibi gericilerle mi arkadaşlığa başladın ha!" Ayy adamın arkasından odun falan diyorum da gaaayett iyi bir amca. Her şeye rağmen birazcık odun ama. Şimdi doğru söylemek lazım.

-"Kesmeyeceğim baba! Ben artık böyleyim! İşine gelirse! Bana saygı duymak zo-run-da-sın. Anladın mı zorundas-" Burhan amca Bahar'a el mi kaldırdı? Ay yok artık! Bu kadarı da fazla! Ben onu buraya arkadaşımın aklını başına almasını sağlamak için çağırdım. Gelsin de en iyi arkadaşımı dövsün diye değil!

Hemen elimdeki çekirdek paketini yere bıraktım. Hışımla ayağa kalktım. Ne demek kızına el kaldırmak!

Sinirli bir şekilde onların yanlarına giderken kafama bir şey dank etti. Eğer Burhan amca Bahar'a tokat atacak olsaydı elini havada asılı bırakmaz, anında vururdu. Amacı Bahar'a vurmak değil, onu korkutmak! O zaman yerime geri oturabilirim. Yani, sonuçta şimdilik benlik bir şey yok. Hem şimdi ben veya bir başkası olaya karışırsa Burhan amca daha çok sinirlenebilir. Kimsenin karışmaması çok daha iyi. En azından Bahar için..

Yine böyle bir olay olursa daha çabuk müdahale etmek için daha yakınlarına oturdum. Yine de beni buradan göremezler. Ben tam oturmuş onları izlemeye devam ederken bir çocuk geldi ve Burhan amcanın elini yakaladı. Kim bu yaa? Ama, ama bu.. Bu Yusuf!

Yusuf neden bu olaya karıştı ki! Ben müdahale etmesini bilmiyor muyum gerizekalı! Şimdi Burhan amca daha fazla sinirlenip öfkesini Bahar'dan çıkaracak. Kaş yapayım derken göz çıkaracak ama haberi yok! Neyse, belki de bir yararı dokunur. Burhan amca sakinleşir falan. Elimden bir şey gelmediğini anlayınca çekirdeğimi çıtlamaya kaldığım yerden devam ettim.

ESRAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin