23/SÖYLEMELİYDİM

788 45 68
                                    

Selamün aleyküm😇
Yorum yapmayı unutmayın✌
İyi okumlaaaaarrrrr👻

-Bahar'dan-

Selin Esra'ya Müslüman'a benzemiyorsun dedikten sonra Esra çok bozuldu. Bize fark ettirmemeye çalışsa da sonuçta onunla dört senemiz birlikte geçti. Umarım bu olay Esra'nın bana karşı olan gardını indirmesine sebep olur.

Esra ve Can yanımızdan uzaklaştıktan sonra Merve ile oturmaya devam ettik. Kafasında birsürü soru olduğunu anlayabiliyorum. Yani sonuçta benim Esra ile arkadaş olduğumu biliyor ama Esra'nın kapalılara karşı olan tutumunun da farkında.. Onun sormasına fırsat vermeden anlatmaya başladım.

-"Esra ile biz liseden arkadaşız. O zamanlar Esra böyle değildi." Bunu söyledikten sonra biraz duraksadım. Gerçekten de Esra lisedeyken böyle değil miydi?

-"Ya da ben böyle değildim. Evet evet galiba ben bu şekilde değildim. Ben de Esra gibiydim. Onunla çok iyi anlaşıyorduk. Her yere dördümüz birlikte gidiyorduk."

-"Dördünüz?" Merve sakince beni dinliyordu. Olanları anlamaya çalışıyordu. Belki benim bir zamanlar Esra ile nasıl bu kadar yakın olduğumu, belki de öyle bir kızın nasıl değiştiğini.. Ben de devam ettim.

-"Ben, Esra, Esra'nın sevgilisi Can ve benim sevgilim, aynı zamanda da Esra'nın kuzeni Burak. Biz lisede çok iyiydik. Çok çok iyiydik. Nasıl böyle oldu anlamıyorum zaten." Evet, gerçekten de hala anlayamıyorum. Benim tesettüre girmem nasıl arkadaşlığımızı bozdu hala anlamıyorum. Ve galiba hiçbir zaman da anlayamayacağım.

-"Annem ve babam ben çok küçükken ayrılmışlar. Ben bir sene önceye kadar annemi görmüyordum. Şimdi de babamın, annem ile görüştüğümden haberi olduğu pek söylenemez. Neyse işte. Annem kapalı biri. Onunla görüştükçe benim de kapalılara olan nefretim zamanla yok oldu. Ama aynı şeyi Esra için söyleyemem. Esra hala kapalılardan nefret ediyor. Tabi artık ben de bu gruba dahilim. Esra ile olan arkadaşlığımız bozuldu ama Burak beni anlıyor."

-"Nasıl yani? Sen, yani siz, hala Burak ile sevgili misiniz?" Neden bu kadar şaşırdı ki? Yani ne var bunda bu kadar büyütecek? Gözlerini kocaman kocaman açtı. Bu kadar şaşırması çok.. İlginç.. Tam cevap verecektim ki Burak'ın gelmesiyle cevap veremedim.

-"Bahar, napıyorsun burada? Arkadaşın mı?" Yanımdaki Merve'yi görünce iki saniyeliğine duraksadı. Sonra devam etti.

-"Merhaba ben Burak. Bahar'ın erkek arkadaşıyım." dedi ve tanışmak için elini Merve'ye uzattı. Merve ise önce Burak'a, sonra uzattığı eline, ardından tekrar Burak'a baktı. Daha sonra ise hiç istifini bozmadı ve bana dönerek

-"Neyse Bahar'cım. Sonra görüşürüz." dedi gülümseyerek. Ardından çantasını aldı. Burak'a nefret dolu, bir o kadar da iğrenirmiş gibi bakıp yanımızdan uzaklaştı. Burak ise şoka girmiş gibiydi. Eli hala havada duruyordu. Merve'nin arkasından bakakalmıştı. Gerçekten Merve neden böyle yaptı ki? Yani, Merve kibar bir kız. Uzatılan bir eli sıkacak kadar kibar. Peki neden böyle davrandı? Neden böyle davrandığını bilmiyorum ama Burak'ın bu harekete çok bozulduğu belli oluyordu. Havada kalan elini ben tuttum ve yanıma oturttum.

-"Kim bu kız? Arkadaşın mı?" Burak sandığımdan daha da sinirli.

-"Evet arkadaşım."

-"Neden daha önce görmedim ben senin bu ARKADAŞINI?"

-"Fakülteden arkadaşım." Burak diğer elinde tuttuğu ve benim şu anda fark ettiğim kahvesinden bir yudum alırken devam ettin. "Hatta biliyor musun, inanması zor ama Esra bu kızla takılıyor." dememle birlikte Burak öksürmeye başladı. İçtiği bir yudum kahve boğazına kaçtı. Ah zamanlamam gerçekten harika! Panikle yerimden kalktım ve hafif hafif Burak'ın sırtına vurmaya başladım.

ESRAWhere stories live. Discover now