23. BÖLÜM

97K 3K 146
                                    

Betül, Hamza, Zaya, çocuklar hep beraber kahvaltı sofrasında oturmuş kahvaltılarını yapıyorlardı. Tek eksik Lider'di, çünkü biraz önce telefonu çalmış ve sofradan kalkarak telefonla konuşmaya gitmişti. Betül'ün aklı hala dün gecedeydi. Lider ve Zaya arasında henüz tam olarak ne olduğunu bilmese de iyi şeyler olmadığı kesindi. Dün gece gördüklerini Hamza'ya da anlatmıştı ama Hamza onu bu konulara burnunu sokmaması için uyarmıştı. Neymiş efendim Lider beyin bileceği işmiş. Betül o anda Hamza'ya trip atarak odadan çıkmıştı. Hamza'nın bu konuda susması onu deli ediyordu ama mantıklı düşününce ikisininde elinden bir şey gelmezdi.

"Gitmemiz gerekiyor," dedi Lider yanlarına gelirken. Masadaki tüm gözler ona çevrilmişti.

"Bu kadar erken mi? Ama biz daha Zaya'yla Melek için alışverişe gidecektik." Betül ve Zaya sabah kahvaltı sofrasına oturmadan hemen önce bu konuşmayı yapmışlardı. Zaya her ne kadar istekli görünmese de yine de kabul etmişti. En azından Betül öyle hissetmişti.

"Evet daha çok erken ne bu acele Lider," dedi Hamza Betül'ün ardından.

"İşim çıktı acil dönmemiz gerekiyor, zaten burada çok kalmayacaktık."

"Ama alışveriş," diye tekrarladı Betül. Lider'in bakışları anında, hiç konuşmayan Zaya'ya kaydı. Hala sert bakıyordu ve Betül hala ondan çekiniyordu ama eskisi gibi bir etki bırakmıyordu.

"İki saatlik bir işim var, isterseniz işim bitene kadar alışverişe çıkabilirsiniz."

"Gerçekten mi?" diye sordu Betül ellerini birbirine vurarak. Sevindi. Bu kız ile son kez bir şeyler yapmak hoşuna gidecekti. Zaya sıcak kanlı ve temiz kalpli bir kızdı. Şu adama rağmen yüzünden gülümseme eksik olmuyordu. Zaya istemsizce Lider'e baktı. Liderin ona diktiği gözleri sertti. Sonra kafasını tekrar Betül'e çevirdi. Aslında bir iki saatliğine Lider'den ve çevresinden uzaklaşmak ona iyi gelebilirdi.

''Çok ani oldu böyle apar topar dostum.''dedi Hamza yerinden kalkarken.

''İşler güçler beklemez derdi birisi bana. Belki tanıdık geliyordur sana da.'' diye mırıldandı Lider. Bu Hamza'nın lafıydı. İkisi de erkeksi sesleri ile kıkırdadılar.

'' O halde bende Lider ile çıkarım Betül. Benimde halletmem gereken küçük bir kaç iş var. İki saat sonra hep birlikte buluşuruz.'' dedi Hamza. Betül tebessüm etti. Hamza ona bakıp istemsizce iç çekti. O gamzelere bir ömür verirdi. Öyle güzellerdi ki kıskanmamak elde değildi.

''Tamam o zaman hemen toparlanıp çıkalım. Çok güzel yerler keşfettim. İki saate altını üstüne getiririz biz değil mi Zaya?''

Zaya elindeki çatal ile uğraşırken Betül''ün dediği ile dikkati dağıldı.

''Hımm, evet tabii.'' dedi. Lider onun söylediklerine kaşlarını çatarken Betül kıkırdadı.

''O zaman seni ararım.'' dedi Hamza'ya bakan Betül.

''Tamam sarı papatya.'' dedi farkında olmadan Hamza. Bu gün nedensizce sevgi doluydu yüreği.

Betül kalakaldı. Herkesin içinde ona bu şekilde konuşması Betül'ü utandırdı.

Lider gözlerini çevirdi ve '' Ben çıkıyorum.''dedi Zaya'ya doğru. Kız da ayaklandı hızla. Aynı anda Betül'de kalktı. Hamza ve Lider evden çıkarken Betül çocukları hazırlamak için eve girdi. Bir kaç dakika içinde evden çıkmışlardı. Büyük bir caddeye gelmişlerdi ve bir kaç mağazaya girmişlerdi. Henüz bir buçuk saat olasına rağmen Betül ellerini kollarını doldurmuştu bile.

Zaya, Betül'ün elinde olanları bir bir taşıyor kadının bedenindeki ağırlığı hafifletmeye çalışıyordu.

''Şuraya da bakalım mı?'' dedi Betül minik bir dükkanı gösterirken. Zaya kafasını salladı. Usulca dükkana girerlerken Betül çoktan minik elbiselerin olduğu bölüme el atmıştı bile. Zaya sıkılmış olsa da biraz özgürlüğün tadını hissetmişti.

SERT VE GÜZEL (Düzenleniyor)Where stories live. Discover now