Chapter 8

229 32 71
                                    

Legenda o Nebeskima:

Nekada davno...

Godine 4231 tri hrabra muškarca, astronauta sa Zemlje, u potrazi za novom planetom na kojoj je život moguć dospevaju na Aeteru.

Gotovo odmah postaje jasno da bi ta divna ,naizgled nenaseljena planeta mogla biti novi dom čovečanstvu.

Ali postoji veliki problem : Aetera je divlja, nepredvidiva i opasna.Tako najstaju gradovi-države , kreirane da štite narod od izopačene divljine Aetere.

I pored toga, čak i sa svom postojećom tehnologijom i stotine hiljada radnika potrebno je petnaest godina da se izgrade 5 giga naselja svaki na jednakoj udaljenosti jedno od drugog sa 'S.K.A.J.'-om u samom centru.

Kako gradovi-države rastu i razvijaju se a ne postoji nikakav poredak i red, društvo jednoglasno izabira Trojicu, koji su ih doveli tamo, kao svoje predvodnike.

'S.K.A.J' postaje 'Skaj', glavni grad Aetere, kao sedište vlade a tri muškaraca i njihove porodice začetnici iste. Zbog reči 'Sky',koja se izgovara kao 'skaj' na nekom od prethodnih Jezika što se prevodi kao 'Nebo', ono dobijaju naziv 'Nebeski'.

Da bi se svi uverili da sve bude u skladu sa onim što narod želi , i u dobrobit Aetere, svaki od ostala 4 naselja biraju sopstvene predstavnike i tako nastaje potpuno nova, umanjena Skupština.

Ubrzo zatim oformljava se Sud, godine 4256, a iste godine donosi se i Prvi zakon.

Nebeski,i svaki njihov naslednik,ostaju 'Vlada' od tada pa nadalje.

Tako su nas bar učili.

Postoje mnoge teorije vezane za postojanje Nebeskih, budući da niko nikad nije upoznao jednog. Takođe postoje razne teorije koje 'objašnjavaju' kako to više život ne Zemlji nije bio moguć.

Ja znam pravu istinu, naravno.

*******

Kuća, iako je gotovo ista kao i svaka druga spolja, je preplepa. Visoka je dva sprata,klasične smeđe fasade i malim okrugli prozori na gornjem spratu. Orin kaže da ima sedam spavaćih soba u njoj što znači da se još petoro osoba mogu useliti u nju.

Airon mi je dobacio tiho, tako da sam potpuno sigurna da sam ga samo ja čula, da će mi svojim životom čuvati mesto u njoj, na šta sam ja uzdahnula sa olakšanjem.

-Hajde, ulazite- dobacuje nam Tira stojeći na vratima tamno plave boje ,Airon me povlači uz dva stepenika ka njima.

Aetera: Ja, NepriznataWhere stories live. Discover now