Епилог (Финал)

129 12 7
                                    

В Неркит вече бяха изминали 2 месеца. Беше двадесет и шести юни. Лятното слънце напичаше през облаците и правеше градът горещ като пустиня. Столицата отново беше жива. Знатни особи идващи отдалеч крачеха по всяка улица. Повечето се бяха запътили към двореца на Неркит - хората казваха, че там всеки може да намери храна и подслон, но там също беше толкова горещо. Само къщата на семейство Прейърс бе скътана между дърветата и там цареше хлад и хармония.

Тристан Прейърс лежеше по гръб в спалнята си и с една ръка си играеше с пръстите на съпругата си, която беше заспала върху гърдите му. Другата си ръка, той прокарваше нагоре и надолу по голия и гръб и се усмихваше на непринудената и красота.

- Тристан - тялото на Венера се размърда върху неговото. - Спри, моля те...

- Да спра какво? - той прокара пръсти през лилавите и къдрици.

- Да...ме докосваш - простена тя и заби глава в гърдите му. - Не мога да спя...

- Свиквай - ухили се той. - Ще го правя през целия ни живот.

Тя въздъхна.

- Никой не свиква да го обарват сутрин - намръщи се момичето, а той погали пръстена на безименния и пръст с детинска усмивка.

- Леките жени свикват - каза без да мисли той и Венера изсумтя.

- Грешка - тя се подпря на лакти върху тялото му и го погледна ядосано. - Първо: наречеш ли ме лека жена още веднъж ще разбереш как циркаджиите гълтат ножове. И второ: леките жени никога не се събуждат след мъжа. Когато той се събуди, те вече са изхвърчали от дома му с всичките му вещи.

Тристан се засмя и за миг погледна към тавана, поклащайки глава развеселено.

- Защо се смееш, Тристан? Искаш ли да стана една от тях?

- Това никога няма да стане - той обгърна кръста и и за един миг, вече той беше отгоре. - Ти си омъжена за мен. Забрави ли? - той взе ръката и и и показа пръстена, сякаш тя не го беше виждала. Беше ухилен като дете, на което са му купили сладолед.

- Как мога да забравя... - тя се усмихна невинно. Преди два месеца може би си мислеше, че с Тристан няма да се задържат заедно за дълго, но сега беше сигурна, че ще умрат заедно. - Хубаво, печелиш. Не мога да те убия или да те ограбя, защото си ми съпруг. Ще трябва обаче, да ти измисля друго наказание. Ще си платиш за казаното Тристан, уверявам те.

The blue pollen/ Синият прашецWhere stories live. Discover now