Глава 26

3.6K 187 6
                                    

Виковете му утихнаха след време. Бягах и плачех. Чувствах се толкова зле. Исках просто за момент да забравя за всичко и всички. Поех си въздух и пристъпих още по навътре в острова . Минах покраи две големи дървета и открих точното място за мен. Излязох от сенките, обхождащи голямата растителност и седнах мълчаливо на един голям камък. Вълните спокойно, повтаряха своите движения и морската вода опръскваше краката ми. Оставих сандалите  и чантата си на пясъка и навлязох в морето. Луната бе изгряла на красивото небе. Отпуснах се и затворих очи. Чувах само свиренето на щурците и шумоленето на вятъра.
-Съжалявам - бе Люк.
Мълчаливо излязох на повърхността и заех мястото си на камъка.
Закрих току що успокоилото ми се лице, с косите си, което всеки момент бе готово да проплаче отново.
- Изслушай ме - седна на пясъка до мен. Усети се тъгата в очите му -  Мишел ме целуна, не аз нея! Аз никога не съм я обичал, обичам само теб! Преди бяхме сгодени защото трябвало да се спазват традициите, но не се получи. Майка ми и баща ми искаха  да си намеря съпруга в най - скоро време. Най- накрая можех да бъда свободен с теб!Ако не те бях намерил щях отново да се сгодя с Мишел и този път наистина да се оженя за нея. Обичам само теб! Никога не бих направил каквото и да е, което може да те нарани. Ти си моята Любов! Искам да изградим семейство! Обичам те! Ще го кажа 100 пъти, ако трябва!
- Обичам това момиче!! - той изкрещя. - тя е в моята истинска и единствена Любов, чувате ли ?!
Не можех да контролирам емоциите си. Идеше ми да се смея , а в същото време да заплача. Обичах го! Това нямаше как да се отрече! Винаги сърцето ми препуска като лудо около него. Той е моята съдба! Моят живот!
-И аз те обичам! - затичах се към него, а той ме вдигна и устните ни се сляха в страстна целувка.

2 седмици по-късно
- Добро утро - целуна ме щастлив и ми подаде поднос с храна - направих ти закуска.
Закуска в леглото? За мен ?
Прегърнах го и му благодарих.
- Та какво да правим днес ? - погали рамото ми - можем да отидем на плажа, да се разходим из острова или просто да си мързелуваме тук!
- Гласувам за плаж - възкликнах- ами ти ?
- На същото мнение съм - отвърна. - да се оправяме. Трябва да си вземем хавлии и други джунджурии.
Кимнах и се заех. Взех плажната ни чанта от куфара и започнах да слагам лосион против изгаряне , резервни дрехи, очила, списания и така нататък.
След като бях готова с багажа реших да се преоблека. Сложих си ново бельо ( най - нормалното, което намерих), като започнах да подскачам като малко дете, на което са подарили подарък и се разрових да потърся какво да облека.  Намерих!
След 10 мин на плажа.
- Хайде, излез да те видя!  - Люк за пореден път извика - няма от какво да се срамуваш, все пак съм виждал всичко..
- Охх..добре - излязох от съблекалнята и наведох глава- доволен ?

Тъй, тъй харесва ли ви ? 26 глави не съм очаквала да напиша.. На снимката най- горе е банският на Ария. Обичам ви МНОГО ♡~♡

The Marriage ContractWhere stories live. Discover now