Hoe word je een inwoner?

224 37 27
                                    

INSCHRIJVINGEN ZIJN GESLOTEN

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

INSCHRIJVINGEN ZIJN GESLOTEN

Het is overal in het nieuws: Raytis komt inwoners te kort. Koningin Morgan hoopt nu ook dat ons laatste plan ons kan redden. Ze heeft de toegang tot de planeet geopend en geeft alle aardlingen een kans naar binnen te treden.

Een inwoner zijn echter, kan niet zonder werken. Het vergt tijd.

Koningin Morgan heeft twee belangrijke banen vrij gesteld: interviewer en reporter. Deze werken dus full time, maar je kan ook als on&off werken. Hier later meer informatie over



De interviewer:

Inschrijven hiervoor is niet meer mogelijk

Het klinkt misschien simpel om mensen te interviewen, maar de bedoeling is niet alleen om vragen te stellen. Soms moeten je ook de antwoorden verzinnen bij fictieve karakters. Ook is het niet de bedoeling alleen de vragen en de antwoorden te schrijven. Nee, je bent een inwoner in Raytis. Je bent een personage en die moet je dan ook aan de lezers kunnen overbrengen. Jijzelf moet ook trekjes hebben naast de interviewer die tegenover je zit. Je moet je eigen studio omschrijven, je stem en ook een naam hebben. Het maakt me niet zozeer uit of je het in de ik/hij-vorm schrijft, maar ik moet wel die ruimte voor me kunnen zien. Misschien dat je de camera omschrijft of omschrijft hoe nerveus je bent als je op het podium komt.

Laat me merken dat jij ook echt een inwoner bent in Raytis.

De hoofdstukjes hoeven niet te lang te zijn (200 tot echt max 2000) en het zou misschien leuk zijn als je het begint en afsluit alsof het een echt programma is.

De reporter:

Inschrijven hiervoor is niet meer mogelijk

Bij de reporter geldt precies hetzelfde als de interviewer: je moet een eigen karakter creëren. De reporter echter zit achter een desk en verteld het grootte nieuws. Dit nieuws mag je zelf helemaal bedenken en het kan ook nieuws over de beroemdheden in Raytis zijn. Als je ze niet zelf hebt bedacht, mag je ze echter er niet zomaar in zetgen. Ook is het niet de bedoeling echte mensen te beledigen en het moet zeker niet over het echte nieuws gaan. Niks aards, allemaal Raytis.

Je moet wel in je hoofd houden dat Raytis niet vol zit met eenhoorns en regenboogkots, maar ook geen secties heeft zoals in divergent of een nare ziekte. Het moet wel een beetje een realistische wereld blijven, maar geen nare wereld. De nieuwsberichtjes zijn luchtig. Bijvoorbeeld: vliegende auto vast in de wolken.

De hoofdstukjes moeten hier ook niet te lang zijn. Weer hetzelfde limiet als bij de interviewer.



Er zijn wel een paar simpele regels, maar wel belangrijke om de planeet goed gaande te houden:

- in de interviews met wattpadders wordt geen haat en/of leugens over die persoon verteld. Als je interviewt met een echt persoon van wattpad (voor bijv. een schrijfwedstrijd) stel je de vragen via een privébericht aan die persoon. Misschien kan je dan vragen of juist een paar trekjes voorstellen die je in je verhaal kan verwerken.

- roddels over wie dan ook zijn niet discriminerend. Ook al zijn het fictieve personages kan je met zulke woorden ook echte mensen beledigen.

- koningin Morgan blijft koningin Morgan. Haar karakter staat vast: een overmoedige, beetje kattige vrouw. Dit geldt ook voor andere personages die mensen hebben gecreëerd. Ik heb bijvoorbeeld reporter Lilly Adams gecreëerd en niemand kan haar veranderen. Met toestemming van de maker kan je die wel in een interview stoppen of in het nieuws, maar je mag niet andermans personages stelen. Dit geldt ook voor de bedachte beroemdheden.

Nog steeds interesse? Dan heb ik hier een lijstje met vragen. Beantwoord deze in een privébericht in dit account of mijn privéaccount goldenways

*verplicht

Waar wil je je voor opgeven?* Je kan je niet meer opgeven

Hoeveel tijd heb je?* Kan je wekelijks/om de twee weken/om de drie weken/maandelijks een stukje geven? Je kan natuurlijk altijd een week lang afzeggen, omdat je bijvoorbeeld in de toetsweek zit of echt te veel huiswerk hebt.

Hoe gaat je karakter heten en wat voor karakter heeft hij/zij?* (Ik wil namelijk niet dat er te veel dezelfde soort mensen zijn. Vijf bad boy reporters zou niet zo leuk zijn). Ook zou het fijn zijn als je je als jongen zou opgeven zodat er wat meer variatie op het account is.

Wil je je ook opgeven om te helpen met wedstrijden? Als reporter hoort er standaard bij dat je wedstrijden kan organiseren. Echter is er ook een mogelijkheid te helpen met opdrachten verzinnen of jureren. Als ik net zo veel wedstrijden wil gaan beginnen zoals ik in mijn hoofd heb, kom ik namelijk in tijdnood. Dus kan ik wel wat hulp gebruiken.

Voor interviewers: Hoe gaat je show heten?* Iedere interviewer krijgt een eigen show. Max Weijters' show heet bijvoorbeeld Let's Talk. Hiervoor heb ik ook een banner gemaakt dat bovenaan elk van zijn stukjes staat. Deze kan je zelf maken of aan iemand anders vragen.

----*^*^*-----

Wat gebeurt er als ik me heb ingeschreven?
Zodra je je hebt ingeschreven, kijk ik of er misschien wat karaktertrekken kunnen worden toegevoegd of welke te veel op een ander lijkt. Is alles goed dan stuur ik een linkje met de sticker die je op je profiel kan plakken. Na dat moment ben je officieel lid en kan je mensen claimen voor een interview. Om te zorgen dat niet dezelfde persoon wordt geïnterviewd, vraag je eerst om "toestemming" bij mij.

Ik hoop dat ik het hier duidelijk genoeg heb gemaakt. Nog vragen? Dit kan je in een privébericht sturen naar mij goldenways of naar het account zelf. Ik zal de vragen zo goed mogelijk proberen te antwoorden.
Geïnteresseerd in on & off? Alles staat in het volgende hoofdstuk.

Wat is RaytisWhere stories live. Discover now