Regels voor de leden

20 4 0
                                    

Twijfel je nog steeds of je het wel in je hebt om mee te doen? Hieronder staan de letterlijke regels van het raytisteam waar ieder lid zich aan moet houden. Ook de gevolgen ervan worden beschreven.

H E T
O F F I C I Ë L E
R A Y T I S R E G L E M E N T
V O O R
H E T
R A Y T I S T E A M
U I T
H E T
O F F I C I Ë L E
R A Y T I S H A N D B O E K

SCHORSINGEN
Dit is natuurlijk extreem, maar ik wilde het vervelendste niet tot het laatst bewaren.
Als ik het gevoel krijg dat je als interviewer of report geen tijd in Raytis stopt, hoor je niet meer bij het raytisteam. Dit gebeurt als je niet aan de volgende criteria voldoet. Iedere keer krijg je een strafpunt, bij drie wordt je geacht weg te gaan.

-Wekelijkse checken van je inbox
Er wordt verwacht dat je binnen een week op mijn berichten antwoordt. Dat wordt dus iedere week je inbox checken.
-Beperkte afwijzingen
Je kan niet meer dan twee keer achter elkaar een opdracht afwijzen. Je kan dus niet steeds zeggen dat je geen tijd hebt, opdrachten moeten wel een keer af komen.
-Maandelijkse stukjes
Voor iedere opdracht heb je een maand de tijd om het uit te werken. De tijd gaat in vanaf het punt dat ik je het gevraagd heb. Een stukje is tussen de 300-2000 woorden. Als het woordenaantal niet klopt, wordt het ook als niet af beschouwt.
-Extra
Ook wil ik dat je per vier maanden één extraatje doet. Dit extraatje kan de volgende dingen zijn:

- een zelfverzonnen verhaal. Oftewel een interview/nieuwsbericht dat je zelf hebt verzonnen en geen opdracht is.

- een challenge verzinnen. Een duidelijke beschrijving staat in het boek "Raytis Challenges". Ook het format van hoe je zo'n challenge moet maken.

- een nieuw project verzinnen. Nu hebben we het project #mijnraytis, maar aangezien dat nog niet echt een groot succes is, kan je zelf ook zo'n project verzinnen. Je hoeft je geen zorgen te maken om de kaft, maar je moet het wel helemaal uitwerken. Kijk maar naar het boek Jouw Raytis voor een voorbeeld. De schrijftips hoeven er niet bij.

- een nieuwe special verzinnen en het ook uitwerken. Je hoeft geen zorgen te maken over de kaften, banner en profielfoto. Daar zal ik zelf voor zorgen. Met uitwerken bedoel ik het hele idee zelf. Welke challenge komt bij deze special kijken? Waarom is dit een feestdag op Raytis?

- een recensie uitschrijven. In min. 100 woorden beschrijf je wat je goed en slecht aan het account vindt. Dit kan slaan op jezelf, maar ook op wat je denkt dat de lezers van planetraytis vinden. Graag wil ik niet alleen negativiteit, maar ook een aantal oplossingen. Zo kan ik het zelf ook verbeteren.

- een bericht op het messageboard. Niet bij je inbox, maar ook op je account kan je berichten achterlaten. Deze zijn publiek en gericht op je volgers. De regel van het messageboard is wel dat het uit de ogen van koningin Morgan geschreven moet zijn. Dit kan in de vorm van een brief, maar ook een kort verhaaltje. Misschien kan je kort iets vertellen over de wedstrijden die gaande zijn of juist wat gezeur over mensen laten horen.
Met een bericht bedoel ik geen reactie.

Voor deze extra's gelden wel dat je ze per jaar maar één keer kan gebruiken. Je kan dus niet drie keer achter elkaar een recensie schrijven.

Maar ook:
- een schrijfwedstrijd organiseren. Alleen in dit geval is dit extraatje wél vaker gelden. Dit is omdat een schrijfwedstrijd langer dan vier maanden kan duren.
- een serie beginnen. Ook deze geldt vaker. Ik ben van plan om ook andere kanalen op raytis te laten verschijnen. Zoiets als een kookprogramma of een realityshow. Wel moet alles natuurlijk nog op Raytis afspelen.
Hiervoor geldt ook dat je het vaker kan laten gelden. Maar elke maand moet je dan wel met een stukje komen. Je moet je serie wel draaiende houden. Bij deze extra heb je dus extra werk.

WEDSTRIJDEN
Mensen die namelijk meer tijd in het profiel stoppen verdienen naar mijn mening ook meer aanzien. Vandaar zal ik de "Raya van de periode" beginnen.

Er zijn verschillende manieren om "Raya van de periode" te worden. Per periode (vier maanden) is er een "wedstrijd". Elke periode kan je er eentje winnen.

Er zijn twee wedstrijden die om en om worden gegeven:

- Publiekstemmen
Langzaam maar zeker beginnen er ook standaard lezers van Raytis te komen. Helaas is ook een deel ons eigen team, maar naarmate Raytis groeit zal daar verandering in komen.
Onze lezers stemmen op verhalen. Op de ene die net wat grappiger is, zijn er meer stemmen gegeven. Uiteindelijk zal degene met de meeste stemmen de winnaar zijn.
En inderdaad, meer stukjes betekent meer stemmen.

- jullie stemmen
In privé sturen jullie ook een stem aan het einde van de periode. Deze raya mag jijzelf niet zijn. Ook kan je niet op mij stemmen.
Het is de bedoeling dat je je stem geeft aan diegene waarvan jullie denken dat die het hardst werkt.

De periodes zijn als volgt ingedeeld:
jan - apr = publiekstemmen
mei - aug = onze stemmen
sep - dec = onze stemmen

PRIJZEN
Natuurlijk krijg je niet alleen een shout-out door de koningin zelve, maar ook de keuze tussen de volgende prijs:
Eén maand geen opdracht. In de periode van vier maanden kan je kiezen welke maand dat is. Je kan deze prijs niet eeuwig bewaren. Je mag alleen in de periode die je hebt gewonnen kiezen.
Geen extraatje. Dit is duidelijk. Ook hiervoor geldt het alleen voor die ene periode. Niet voor eeuwig.

Je kan niet twee keer achter elkaar winnen.

Commentaar WEDSTRIJDEN en SCHORSINGEN
Ik hoop dat het met deze prijzen erbij nog wel te doen is. Ik wil echt niet dat dit hele project als een verplichting aan gaat voelen, maar zonder wat regels kan er misschien wat onduidelijkheid ontstaan wat wel en niet kan.

Bij algemene vragen kan je me dat in het inbox van planetraytis vragen zodat bij een handige vraag anderen het ook kunnen lezen.
Bij persoonlijke vragen zou ik ze naar mijn inbox sturen zodat het wat meer privé is.

Wat is RaytisWhere stories live. Discover now