Κεφάλαιο 7o

18.1K 1.9K 288
                                    


"Πως σου φάνηκαν τα παπουτσάκια γλυκιά μου;"με ρωτάει η κυρία Μαρία που ήδη έχει τελειώσει το δικό της πιάτο..

Εγώ τώρα τι να της απαντήσω;

Κοιτάω εναλλάξ μια το γεμάτο ακόμη με φαγητό πιάτο μου και μία αυτήν.. 

Το επίμονο βλέμμα της δεν μου αφήνει άλλα περιθώρια..

"Ήταν πολύ νόστιμο.."απαντάω τελικά.. Εντάξει δεν είναι σωστό να λέμε ψέματα, όμως αυτό εδώ είναι τόσο δα..

Εξάλλου δεν θεωρώ ότι η μαγειρική της είναι χάλια, απλώς αυτό το φαγητό δεν μου αρέσει.. Αν αποφασίσει επιτέλους να μας φτιάξει κάτι άλλο που να μην περιέχει μελιτζάνες θα το φάω με ευχαρίστηση..

"Πάντως δεν έφαγες και πολύ.."σχολιάζει βλέποντας στο πιάτο μου να υπάρχουν τουλάχιστον τα τρία τέταρτα του φαγητού..

"Απλώς δεν έχω και τόση όρεξη σήμερα.."της λέω ήρεμα.. Αυτό είναι αλήθεια.. Όντως δεν έχω όρεξη για τίποτα σήμερα και αυτό εξαιτίας του κόπανου..

"Και χθες δεν είχες όρεξη πάλι.. Μήπως φταίει η αλλαγή σπιτιού και το ότι βρίσκεσαι μακρυά από τη μαμά σου;"ρωτάει ανήσυχη..

Εγώ θα έλεγα ότι φταίνε οι μελιτζάνες..

"Ίσως.."απαντάω μονολεκτικά και μπλέκω αμήχανα τα δάχτυλα μου.. Κουνάει το κεφάλι της συμπονετικά δείχνοντας μου πως με καταλαβαίνει..

Η αλήθεια είναι πως έχει και ένα δίκιο.. Τόσα χρόνια με τη μαμά μου υπήρξαμε πολύ δεμένες..  Ειδικά μετά τον χωρισμό της με τον μπαμπά μου.. Μπορεί να έχει  μόνο δύο μέρες που έφυγε, αλλά ήδη μου λείπει.. 

Όλα χωρίς αυτήν φαίνονται σκούρα...

"Αφού τελειώσαμε και οι δυο μας λέω να αρχίσω να μαζεύω το τραπέζι.."ανακοινώνει και πάει να σηκωθεί από την καρέκλα της..

"Θα το κάνω εγώ αυτό για εσάς.. Ας μην ξεχνάμε πως εσείς μαγειρέψατε.."σηκώνομαι και αρχίζω γρήγορα να μαζεύω οτιδήποτε υπάρχει πάνω στο τραπέζι.. Πάει να διαμαρτυρηθεί αλλά σταματάει βλέποντας πως δεν δέχομαι κουβέντα..

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα αν σκεφτείς πως φάγαμε εμείς οι δύο.. Οι άνδρες του σπιτιού λείπουν.. Ο κύριος Γιάννης δεν έχει σχολάσει ακόμη από την δουλειά και ο Στέφανος κάνει αυτό που κάνει συνήθως.. Ικανοποιεί ότι θηλυκό βρει μπροστά του..

Όταν έχω απομακρυνθεί αρκετά από τη τραπεζαρία και έχω φτάσει στην κουζίνα ο ήχος του κουδουνιού ακούγεται.. Καταλαβαίνω ποιος ήρθε με το που ακούω τη βαριά του φωνή να γεμίζει όλους τους χώρους του σπιτιού..

Without ControlΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα