4ο κεφάλαιο-Θέλω απαντήσεις!

102 41 14
                                    

Θέλω απαντησεις! Πες μου τωρα γιατι να μείνω μακρια της, φώναζε ο Ιόλαος καθώς προσπαθουσε να καταλάβει γιατι ο Θανάσης τον εμπόδισε να ακολουθήσει την μυστηριώδη Αλίκη. "ΠΕΣ ΜΟΥ!!!" συνέχιζε να φωνάζει χωρίς να εχει αντιληφθεί οτι πλήθοι μαθητών πλησίαζαν κατα το μερος τους. Ο Θανάσης παρέμενε σιωπηλός, ώσπου βρήκε το κουραγιο να πει στον Ιόλαο: "Δεν ειναι αυτη που φαινεται! Μην σε ξεγελάει η εμφάνιση της!" "Τι εννοείς;" τον ρώτησε ο σαστισμένος πλεον Ιόλαος. "Μπορούμε να πάμε κάπ-" τον διέκοψε το κουδούνι που τους καλούσε να επιστρέψουν στην ταξη.
Και οι δυο περπάτησαν προς την ταξη τους χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα. Ηταν ωρα να πάρουν ολοι οι μαθητές τα σχολικά τους βιβλία. Μέχρι να έρθει η σειρά τους, ο Ιόλαος έδωσε ενα χαρτάκι στο Θανάση το οποίο έγραφε: ~Μην νομίζεις πως τελειωσε η κουβέντα μας. Θα σε περιμένω στην καφετέρια "Chill" το απογευμα κατα τις 19:00. Να εισαι εκει!~ Η απάντηση που έλαβε απο τον Θανάση ηταν θετική. Το ραντεβού κλείστηκε. Όταν ο Ιόλαος επέστρεψε σπίτι ηταν αναγκασμένος να απαντησει σε όλες τις ερωτήσεις τις μητέρας του ανεξαρτήτως αν ειχε ή οχι την όρεξη. Όταν επιτέλους τελειωσε η μητέρα του της γνωστές της ανακριτικές ερωτήσεις, ο Ιόλαος κατευθύνθηκε προς το δωμάτιο φανερά κουρασμένος. Δεν ηταν κουρασμένος, ήθελε να φανεί κουρασμένος για να σταματήσει η μητέρα του τις ερωτήσεις. Ηταν αποφασισμένος να μάθει. Ένιωθε περίεργα γιατι δεν ειχε ξανανιώσει ετσι όπως ένιωσε όταν την κοίταξε. Ειχες αρκετές ανούσιες σχέσεις που δεν είχαν μέλλον και ο ίδιος φρόντιζε να τις τελειώνει αρκετά σύντομα.
Οι ώρες περνούσαν αργά και βασανιστικά και τις ένιωθε σαν να ειναι αιώνες. Όταν επιτέλους είδε το ρολόι να κοντεύει 18:30 ξεκίνησε να ετοιμάζεται. Η καφετερια που είχαν δώσει ραντεβού ηταν λίγα λεπτα μακρια απο το σπίτι του οποτε αποφάσισε να παει με τα πόδια.
Όταν επιτέλους έφτασε, είδε τον Θανάση να βρίσκεται ηδη εκει και ανακουφίστηκε γιατι μια σκέψη τον βασάνιζε, μήπως τελικα δεν αποφάσιζε να εμφανιστεί. Κατευθύνθηκε προς το μερος του, τον χαιρέτησε και έκατσε αντικριστά του. Ο σερβιτόρος δεν άργησε να έρθει, παρεγγειλαν και οι δυο ενα Freddo Espresso μέτριο. Όταν τους τα έφερε αποφάσισε ο Ιόλαος να ανοίξει πρώτος αυτος την συζήτηση:

Ιόλαος: Λοιπον; Θα μου πεις;
Θανάσης: Κοιτα, υπάρχουν πραγματα που δεν ξερεις και λογικα κανεις δεν μπήκε στον κόπο να σου πει...
Ιόλαος: Σχετικά με την Αλίκη; Τι να μου πουν γι'αυτη;
Θανάσης: Τι σου είπαν για τον θάνατο του Αλέξη;
Ιόλαος: Τι να μου πουν δηλαδη; Δεν εχουν εξακριβώσει ακομη ποιος το εκανε, αλλα ξέρουν οτι ειχε παει με καποιον στο πάρκο και τον μαχαίρωσε. Αλλα που κολλάει αυτο με την Αλίκη;
Θανάσης: Ίσως δεν ειχε παει με καποιον στο πάρκο αλλα με κάποια...

Τι; Τι εννοούσε ο Θανάσης όταν ελεγε με κάποια; Εννοούσε την Αλίκη; Γιατι να εκανε αυτη τέτοιο πράγμα; Τι της ειχε κανει ο αδελφός του; Ολα στο 5ο κεφαλαιο❤️

✨Τι μου κρύβεις;✨ Where stories live. Discover now