1

575 151 41
                                    

Ve okul başlamıştı sonunda . Son sınıf olduğumdan tüm tatilim ders çalışmakla geçmişti   . Belki okul  zamanı az da olsa rahatlayacağımı düşünmüştüm ... Yarın okulun ilk günü olmasına  rağmen  annemin ürkütücü sesiyle uyanacağımı bilerek uykuya daldım . Gözlerimi açtığımda yatağımın sallandığını fark ederek yerimden fırladım  , etrafıma göz gezdirirken gözüm anneme takılı kaldı .           
- Sonunda uyanabildin ! Seni uyandırmak için hergün çeşitli şeyler uygulamam mı lazım ? dedi .
- Özür dilerim . dedim ve  onunla daha fazla konuşmak   istemedeğim   için hemen dolabıma  yönelip kıyafetlerimi çıkarıp hazırlanmaya başladım . Tabi annem susar mı ? Beni sinirli gözlerle süzerek konuşmasına başladı ;
- Senden nefret ettiğimi daha önce söylemişmiydim ? Senin yüzünden başıma gelmeyen kalmadı , neyse ki artık senden kurtuluyorum ,  diyerek odadan çıktı. Yine düşüncenin ortasında kala kalmıştım . Ne demeye çalışmıştı ? Bana ne yapacaktı ? Benden nasıl kurtulacaktı ki ? Düşündüm ve  önceki olan olayları düşünmemeye karar verdim . Bunları boş yere düşünüp zaman harcamaya gerek yoktu çünkü . Nasıl olsa annem dediğini yapardı . Bana düşen görev sessizce beklemekti . Hep öyle olmuştu  zaten .
Çantamı alıp evden çıktım . Okula geldiğimde her yıl olduğu gibi arkadaşlarım beni kapıda karşıladılar . Onlarla kucaklaştıktan sonra müdür odasından kitapları aldık ve ders işlenmiyeceği için bugünkü planımızı uygulamaya başladık . Park , havuz , sinema , AVM derken epey zaman geçmişti . Yemek yedik ve saat geç olduğundan hepimiz eve dağıldık . Annem görmesin diye kapıyı sessizce  açıp odama çıktım . Bir de ne göreyim yerde kocaman üç tane valiz . Çok şaşırmıştım ! Annemin benden kurtulacağını biliyordum ama bu kadar çabuk olacağını  tahmin etmemiştim .  Oturup annemi aradım . Telefonu bir saniyede açtı ve ;
- Yoldayım , geliyorum duyacaklarına çok şaşıracaksın Hayal .
Sesi çok neşeli geliyordu  , Ne diyecekti ki acaba ? Ne yapmıştı ki ? Yoksa babama mı götürecekti beni ? Neredeydi ki babam ? Bilmiyordum bile nasıl biri olduğunu ?  Nerede yaşıyordu ki ? Annemle boşanmış mı ? Yoksa beraberler miydi ? Adı neydi babamın ? Ölmüşmüydü yoksa ? Annem böyle biriydi işte , doğduğumdan beri bilmem gereken hiçbirşeyi  bilmiyordum.
Bilmeyi bırak soramıyordum bile . Hayatımda tanıyıp tanıyacağım en ilginç anne tipiydi . Bildiğim tek şey benden nefret ettiğiydi . Derken ,  kapı sesi , annem gelmişti işte .  kabus dolu seslerin  kulağımda yankılanacağını bilerek beklemeye başladım .

    

Hayal ' in HayatıDove le storie prendono vita. Scoprilo ora